Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избиване на зъбки при бебе

  • 261
  • 2
Здравейте. Моля, ако админ прецени да изтрие поста, не намерих подобна тема на моята.

След 5 дни дъщеря ми навършва 6 месеца. За месец и половина има две долни зъбчета. Избили са, не знам дали още продължават, но от няколко дни е меко казано неразположена.

Наред със слюноотделянето и ръбането на всичко, което докопа, целия ни ден преминава в кратки дрямки, след които се събужда и отказва да яде, докато не минат поне 3-4 часа след последното ядене.

Такъв е интервалът ѝ на хранене по принцип, но през деня постоянно плаче, по скоро нервничи, но със сигурност не е спокойна. Гледам ѝ венците, понеже мисля, че след първи две долни зъбчета, следват първи две горни, но все още горния венец не е надут, нито червен.

Преди избиването на долните зъбчета не разбрах кога се случи, нямаше месец като се белееха, после се скриха и венеца ѝ побеля и за кратко време изби едното зъбче, а малко след него и другото.

Притеснява ме това, че не е спокойна нито през деня, нито вечерта. Преди спеше непропудно вечер, а от 3 дни насам се буди поне по няколко пъти плачейки. Взимаме я между нас (което по принцип я успокоява), но снощи беше една безсънна нощ за нея. Cry  

След като вече са избили, възможно ли е да трябва още време и затова да е крива? През този период от 1 месец нямаше никакъв проблем, както казах дори и не разбрахме как се е случило. Thinking

Живеем в Англия, мажа я с Дентинокс, но засега ефект никакъв. Когато ѝ дам нещо подходящо за ръбане се заиграва за момент, но като го изтърве се изнервя и започва рев.

Надявам се притесненията ми да са напразни. Последно, когато ходих на лекар ми казаха, да я намажа с гел и че нямат много какво да направят.

Благодаря за отделеното време. Надявам се съм била ясна.  Hug
Виж целия пост
# 1
Сега е ред на горните резци. Нормално е да е неспокойна, бебетата ги боли и затова отказва да яде.
Щом живееш в Англия горещо ти препоръчвам прахчетата Teetha, имаше и гел такъв за мазане, но аз съм ползвала само прахчетата и съм доволна.
Виж целия пост
# 2
Ние бяхме със същия проблем,по абсолютно същия начин. Препоручвам ти да купиш едни прахчета(ще прикача снимка) . На нас само те ни помогнаха.
Страшно съм доволна,действат точно 5 минути след като ги приеме. Изсипват се директно в устата ( аз ги изсипвах върху биберона на няколко пъти и й го давах  ). На мен ми ги пращаха от Англия,защото до колкото знах само там ги има,но за теб няма да е проблем,щом живееш там.
На билкова уснова са прахчетата и на нас много ни помогнаха 🤗
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия