Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Санкции за продажба на питки без разрешително

  • 1 229
  • 18
Здравейте! Моето хоби е да правя питки. Много често правя за приятели, познати, познати на мои познати 😀, но напоследък започнах да се притеснявам защото в крайна сметка го правя незаконно. Живея в малко село и напоследък често има случаи на шивашки цехове, които пускат анонимни сигнали, за да си правят мръсно.Та въпросът ми е, ако някой натопи и мвн така възможно ли е да дойдат и да ме проверят вкъщи, и евентуално какви биха  били последиците?Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Никой не може да ти влезе в къщата за проверка ако ти не го пуснеш. Само със заповед за обиск от полицията, но той се вади трудно и по повод доста по-криминални случаи. Данъчните нямат право да влизат в къщата ти и имаш пълното право да не ги пускаш
Виж целия пост
# 2
Абе то си зависи,колко често и по колко бройки..
Щото ако всеки ден печеш по 20-30 питки за приятели...Хм..Нещата отиват към "бизнес"..
Виж целия пост
# 3
Плащат ли ти с пари? Предполагам ти дават някакви продукти за услугата. Не виждам проблем.
Виж целия пост
# 4
И как реши ,че й дават продукти ,а не пари ?
Виж целия пост
# 5
Писах, че предполагам. Авторката не се включва да поясни.
В малките села много хора са безработни и обикновено така си правят взаимно дребни услуги - една шие, друга подстригва, трета прави питки и торти, четвърти ремонтира, други имат ниви, земи в кооперация или гледат животни, и си плащат с продукти. Това съм чувала.
Ако авторката прави големи количества хляб, питки и закуски всеки ден и ги продава, естествено ще трябва да има фирма, разрешително, касов апарат, одобрено помещение, здравна книжка, да води счетоводство и да плаща данъци.
Виж целия пост
# 6
Ами не смея да им взимам пари, но всеки ми дава поне продуктите да си покрия
Виж целия пост
# 7
Т.е.,вземаш пари.
Не знам..Ако някой реши да те натопи и да ти направи мръсно,може и  да успее..

Най-чиста работа е да ги караш да си купуват сами продуктите и да ти ги носят.Ама поне тока да може да си покриваш..Объркано..Ако е 5-10 пъти в месеца,едва ли е проблем,но ако е ежедневно,тогава мисля,че да.
Виж целия пост
# 8
А колко често е това?
Виж целия пост
# 9
И на мен ми е интересно ( от бизнес гледна точка)   колко често се случва. Невероятни неща пазаруват хората...
Виж целия пост
# 10
Добре де, а при положение, че го правиш с удоволствие и явно се харесва на хората, защо не се замислиш да си направиш фирма и да ги продаваш легално ? Може пък да потръгне бизнеса, звучи като да имат интерес хората
Виж целия пост
# 11
Жената пише, че живее в малко село, колко питки мислите че прави месечно, явно и се отдава съседите са оценили и по повод я молят да им прави.
Каква фирма какви пет лева, какъв бизнес, та даже и не плащат, а само продуктите и дават.
Нищо нито нередно, нито незаконно не прави, дори ако от време на време и да дадат някой лев за труда.
Виж целия пост
# 12
Най много 4-5 питки седмично да направя. И да си направя фирма с какво ще плащам всичко. Затова се притеснявах. Благодаря на всички, коитп изразиха мнение
Виж целия пост
# 13
Simple Smile Прави хубави питки и радвай хората и не се притеснявай.
И някой да те наклюкари няма от какво да се притесняваш, казваш си както си е, не е незаконно, не е нужно да лъжеш, че от дъжд на вятър правиш някоя питка слещу заплащане.
Направиш ли фирма вече се отварят хиляди възможностти да те цакат, жалби до безкрайно много институтиции, които трябва да те проверят, санкции  и т.н.
Виж целия пост
# 14
Нищо не отваряй, няма как да докажат, че взимаш пари и това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия