Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще ваксинирате ли децата с противовирусна ваксина, тази година?

  • 562
  • 17
Здравейте, имам син на 5г8м. Като цяло боледува често и все с усложнения. Сега, преди зимният сезон се чудя дали да му сложим ваксина против грип с идеята да се разминем или поне по-леко да отминават "болежките" тази зима. Очакваме и бебенце скоро и това ме кара още повече да се замисля.

Нека който има мнение или опит да го сподели.

Предварително Ви благодаря за отделеното време 😊
Виж целия пост
# 1
От 20г. се ваксинираме, ваксинираме и децата. И двамата с ММ работим на места с голям поток от хора и с висок риск от контакт с вирусоносители. Не че не боледуваме, но сериозни проблеми не сме имали.
Виж целия пост
# 2
Не, нито детето нито ние си поставяме такива ваксини.
Не съм убедена в ползата от тях, преди години съм си поставяла 2-3 поредни години, разлика не видях ...даже май от както не слагам съм по-здрава. За дете пък не си и помислям, на такъв малък организъм да му вкарам зорлем още отрови.

Относно децата - по мое мнение едно дете трябва да си изгради имунитет боледувайки. Сина ми до към 6-7г боледуваше по-често, после вече е имало и години в които минава с някоя хрема, въпреки че половината клас е болен примерно. Не го тъпча нито с витамини нито с имуностимулатори, единствено Омега 3 + вит.Д давам зимата известно време.


Виж целия пост
# 3
Имунитет не се изгражда "боледувайки".
Иначе по темата - няма да слагам тази ваксина. Не боледуваме често и с усложнения, надявам се и занапред да е така.
Виж целия пост
# 4
Имунитет не се изгражда "боледувайки".
...

Имунитета се изгражда от много неща естествено - начин на живот, добро хранене, движение, ген дори .... но и сблъсквайки се с вируси и бактерии това имам в предвид под боледувайки. Не съм казала, че трябва да е тежко , често боледуване или с усложнения.


Виж целия пост
# 5
Не, отново никой вкъщи няма да се ваксинира. Правила съм го няколко години поред преди доста време - никаква полза нямаше. И с ваксини, и без - все едно и също е при нас, нямаме усложнения, минава си всяка година съответен вирус някакъв и си заминава.
Когато децата ми бяха малки, обръщах повече внимание на средства за стабилизиране на имунитета. Ползваме алое вера с червена боровинка 3- 6 месеца, сок от бъз, комплексни витамини през есента. Наложи се на голямото дете да махнем сливиците - оказа се, че в тях е бил проблемът на четите му боледувания. Откак ги махнахме, буквално сериозни заболявания не е имал вече 16 години. Малкият го оставям 2-3 дни, като почне да изглежда болен, вкъщи на топло и минава без лекарства. Антибиотици не ползваме също.
Виж целия пост
# 6
Никога не сме си слагали противогрипни ваксини.И моето дете като малко боледуваше,даже в болница сме влизали 2 пъти,но всичко се израстна докъм 5-6 годишна възраст.Също му давах алое,но с праскова,детски витамини и омеги.Сега е на 11 и при първи признаци на разболяване давам ударна доза витамини,ако има температура над 38 я свалям и обикновено за ден-два се оправя.Не виждам защо да му слагам такава ваксина.Свекървата си слага преди години няколко години подред и всеки път се разболяваше зверски.Спря и не е боледувала-още нещо,което ме отказа от ваксинирането.
Виж целия пост
# 7
Аз, самата, спрях окончателно да поставям безсмислени и недоказани ваксини след една такава ужасна болест, въпреки инжекция с ваксина. Е, като ще е така, по-добре да не си наливам химикали, за които не съм сигурна до какви резултати ще ме доведат.
От тогава не поставям, но и такъв вирус не ме тръшвал по този начин.
За мен е много важно болният човек да си почива и навреме да му се даде такава възможност - топло, спокойствие, за децата - книжки, тихи игри вкъщи. На нас, специално, това много ни помага.
Виж целия пост
# 8
Факт е, че доста хора са доволни от противогрипните ваксини. Други - не чак толкова. Трети - никак.
Ако ситуацията се докара до пневмония, книжки и тихи игри на топло вкъщи няма да помогнат.
Затова е добре за тези ваксини човек да се посъветва с ЛЛ на детето, който би преценил кое би било по-добре за конкретното дете.
Виж целия пост
# 9
...
Ако ситуацията се докара до пневмония, книжки и тихи игри на топло вкъщи няма да помогнат.
...
Съвсем друго съм писала - така посочените занимания и мерки изпреварват пневмонията, функцията им е превантивна, не лечение. И много често са предпоставка да не се стига до нея. Simple Smile
То и ваксината не я лекува, де. И тя е превенция.
...
А иначе жената, предполагам, вече се е консултирала в с ЛЛ, а тук пита за мнение хора, които са или са били в сходна позиция.
Виж целия пост
# 10
Съвсем друго съм писала - така посочените занимания и мерки изпреварват пневмонията, функцията им е превантивна, не лечение. И много често са предпоставка да не се стига до нея. Simple Smile

Много често, но не винаги. Затова съм написала - консултация с ЛЛ, които добре познава детето.
Не знам дали авторката се е консултирала с ЛЛ. Ако го е направила, нека сподели той какво е препоръчал.
Виж целия пост
# 11
Че кой твърди нещо за "винаги"?
То ни ваксина, ни лечение могат да ви предпазят и излекуват "винаги" и/или от всичко.
Ако имаше гаранция на нещо за "винаги", то щеше да струва майка си и баща си. Нямаше да го рекламират и по телевизията, защото нямаше да има смисъл. Всеки щеше да е убеден в ползите му. Laughing
Виж целия пост
# 12
Никой нищо не твърди. Затова 2 пъти написах - консултация с ЛЛ на детето. Ако не е направена. Не виждам вие да сте дали такъв съвет. Вашият е - абсолютно против конкретната ваксина. Аз по-горе пък споменах защо няма да я слагам. Но не се знае напред в годините как биха се развили нещата.
Виж целия пост
# 13
Тогава иде излишно "винаги"-то - така или иначе не се твърди такова нещо.
Скрит текст:
Както и другото, за това
Цитат
Ако ситуацията се докара до пневмония, книжки и тихи игри на топло вкъщи няма да помогнат.
, за което също нищо подобно не е писано тук.
Споделила съм аз какво съм правила в подобна ситуация. Детето ми беше трета група в ДГ, когато очавахме второто. За нас това, което споделих, реши проблема.
Съвети не давам, след като не познавам хората и не съм запозната със ситуацията им подробно.
Цитат
Нека който има мнение или опит да го сподели.
За себе си съм против намеса, чиито резултати са несигурни.
За останалите хора - кой каквото си реши в крайна сметка, това е. Не бих "съветвала".
Виж целия пост
# 14
Благодаря на всички за мнението. Важно е за мен, до толкова за да си сверя часовника, до каква дтепен една майка вярва в добрият резултат на тези ваксини и какъв е бил резултата при използването им. Те първа ни предстои обсъждане на темата с ЛЛ на детето, исках предварително да събера инфо за това.
Благодаря 😊
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия