Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рекетират детето ми, какво да правя - ЗОВ ЗА ПОМОЩ

  • 2 987
  • 20
Здравейте, майка съм на 14 годишно дете, но имам голям проблем.
Циганета по групички се събират по рейсове и след училище, рекетират детето ми.
Искат всички му пари, преджобвали го...
Не знам какво да правя, заплашили са го, че ако каже на някой, 100 човека още ще го бият жестоко.
Съвети?
Виж целия пост
# 1
Не може ли да смени маршрута или пък временно някой от родителите да го прибира от училище?  Като не го намерят 1-2 седмици на обичайното място и ще разберат, че ''кладенецът е пресъхнал''. Успех!
Виж целия пост
# 2
Не може ли да смени маршрута или пък временно някой от родителите да го прибира от училище?  Като не го намерят 1-2 седмици на обиайното място и ще разберат, че ''кладенеца е пресъхнал''. Успех!

Ние много добре знаем кои са, но не знам какво да правим, органите на реда тоест полицията знаете каква е...
Виж целия пост
# 3
Може да пробвате и по канален ред да пуснете една жалба в полицията, но и аз не вярвам да има ефект...  Затова Ви предложих други варианти.  Ако някой има друга идея?... Истината е, че братята роми стават все по-нагли и безскруполни. Доста трудно е да се излезе с тях на глава. Нямат страх от нищо и никой...   Angry
Виж целия пост
# 4
Не е вярно, работи си полицията в такива случаи. Идете заедно с детето и подайте сигнал.

За кой град става дума?
Виж целия пост
# 5
Не е вярно, работи си полицията в такива случаи. Идете заедно с детето и подайте сигнал.

За кой град става дума?

София
Виж целия пост
# 6
Задължително бих започнала с придружител. А за сигнали- всеки преценява. Бих предупредила класен и охрана в училището също.
В рейса да седи близо до шофьора и при проблем да вика.
Изобщо... много неща може да се кажат като съвети
Виж целия пост
# 7
Кое е училището или поене горе-долу маршрута?
Както са ви казали, нека някой да взима детето.
Аз, например, почти всеки петък ходя да взимам дъщеря ми, на 14, учи в центъра.
Виж целия пост
# 8
Сега разпитах дъщеря ми, понеже обикалят из целия град, а съучениците ѝ са събрани от всички квартали, никой не е чувал за подобно нещо. Други съученици на сина ви били ли са жертва на такъв рекет? Кой е маршрутът?

Аз бих вървяла на разстояние след него, за да видя какво точно се случва и ще ги запиша с телефона. Имайте предвид, че е напълно възможно да си ги харчи и да ви лъже, за да не признае за какво ги дава. Това е възраст, в която всичко трябва да се проверява, колкото и голямо доверие да имаме на децата си.
Виж целия пост
# 9
На нас ни се случи, но беше съученик в 5-ти клас. Много разговори с класната и известен период сина ми ходи без пари на училище. Общо взето не го наказаха и нищо не му се случи, но поне спря да прибира парите на сина ми.
Във вашия случай придружител за известно време, ако не смяна на училището. Подайте жалба в полицията обаче, не знам как всеки очаква да се случи нещо като нито пуска жалби и само вдига рамене.
Виж целия пост
# 10
Първия ден бих била с детето, но около него, за да видя какво става. Ако му нямам доверие и мисля, че ме лъже, бих пуснала някой да го проследи. Когато съм вече сигурна, че ситуацията е такава, ще подам жалба. Не знам дали ако снимам въпросните деца, снимките биха свършили работа, но поне за идентифициране на лицата може би....
Виж целия пост
# 11
Само пари ли му взимат или и други неща?

1. Задължително жалба в полицията
2. Както вече са ти казали - отиваш да го вземеш, стоиш зад него на разстояние и гледаш какво се случва. Добре е и да снимаш
3. Давай му джобните ден за ден. Така ще ги е похарчил до обяд и след училище просто няма какво да му вземат. Като видят, че няма нищо няколко дни ще го оставят на мира

Другите варианти вече ти ги написаха:

1. Смяна на маршрута
2. Взимане след училище
3 Смяна на училището

И аз да попитам - за кой квартал става въпрос?
Виж целия пост
# 12
Осигурете придружител и непременно подайте жалба в полицията.
Виж целия пост
# 13
Моят син е бил свидетел на подобна случка, в авт. 102 посока Овча купел, привечер след училище. Това беше преди 7-8г. И досега го е страх от циганите. Но това, което ме същиса е, че според детето ми никой пътуващите не се е застъпил и не е направил опит да предотврати насилствения акт.
Виж целия пост
# 14
Да не е някъде около красна поляна?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия