Райски ябълки

  • 4 268
  • 10
Моля за изпитани рецепти с райски ябълки. Някой прави ли нещо с тях, освен да ги яде сурови? Кремчета, сладка, сладкиши?
Аз засега само замразявам във фризера и суша с дехидратор, но ми се ще да пробвам и нещо по-различно.
Предишните теми са много стари и заключени.

Виж целия пост
# 1
сварени с ябълки на мус, ако се сложи захар ще стане мармалад иначе го ядем така или отива за пълнеж на руло/торта.
на смути,но това е пак сурова консумация.

на сладкиши не съм пробвала, но предполагам, че нещо от рода на tarte tatin ще е вкусно, както и щрудел.

аз купувам едни,които са твърди и се ядат така твърди, а не меки.
знам, че има различни сортове, затова уточнявам.
Виж целия пост
# 2

на смути,но това е пак сурова консумация.


Няма проблем и за рецепти за сурови неща, важното е да са интересни. Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Рецепти нямам, импровизирам 🤣

Вчера пасирах една райска ябълка с банан и малко вода, добавих какао и малко канела. Стана супер кремче.

На кубчета с овесени ядки за закуска. Аз ги ям с вода, не с мляко. На който му е гадно може да я пасира с водата и вместо мляко.

На тънки парчета с камамбер или друго зряло сирене

Според мен всякакви рецепти с праскови стават и с райска ябълка.
Виж целия пост
# 4
Според мен не пасва за щтрудел. Прекалено е различен вкуса и става на каша. Предпочитам ги плодовете шътре настъргани и не съвсем на пюре. Щтрудел с пюре ...
 Дюли съм слагала на щтрудел и става супер, но райска ябълка не бих пробвала.
Виж целия пост
# 5
Ми може на парчета, защо настъргани?
За хрупкаво ст слагам орехи на парчета. Ябълките понякога също се скашкват...

Щрудел означава водовъртеж, оттам името на ястието, но това далеч не означава, че е сладък или само от ябълки 😆

Има си и солен щрудел.
Виж целия пост
# 6
Мисля ,че може да станат много вкусни и карамелизирани .
Идея да ги пробвам .
Иначе много ги харесвам !
Виж целия пост
# 7
Кои са старите теми и в тях какво има?  newsm78

ММ донесе миналата седмица десетина много едри райски ябълки, та темата ми идва тъкмо навреме.

На мен не са ми любими, но и зян няма да ги оставя да идат.
Първо - голямата ми щерка си изгребва омекналата сърцевина и си я смесва с цедено кисело мляко или сметана. Става леко, приятно и здравословно десертче.
Второ - едни авери са ме черпили със салата към ракийка забъркана от обикновена краставица с резенчета омекнала райска ябълка, овкусена както си требе със солчица, оцетец и олио. На мен не ми легна на сърце, но пък те си я лапаха с кеф. Може и да е от това, че не пия. hahaha
Трето - всеки сладкиш, който се приготвя с някакво плодово пюре може да се приготви с такова от райска ябълка. Намерих набързо това и това . Да не пропусна и суровата торта.
Още не съм решила какво ще пробвам с тези ябълки, но каквото и да е, ще го споделя тук.  Peace

П.П. Да не забравя, че тук има споделени някои малки тайни.
Виж целия пост
# 8
Ние ги хапваме като са по-твърди.Разлигавени не ни харесват.Вчера мм купи 10броя,днес 5 вече ги няма😋

Правих сладко,но не ми хареса.
Виж целия пост
# 9
Неслучайно се казват райски ябълки и не трябва да се правят извращения с тях Simple Smile Аз още се изприщвам като си спомня първите години, когато научих за съществуването им, колко нелепо изглеждах на касата, докато свикна че се продават на брой, а не на кг. Не райски, ми направо златни ми излизаха ... Шегата настрана, от това, което прочетох навремето са много полезни и трябва да се консумират в суров вид. Даже мисля да си засадя някой ден
Виж целия пост
# 10
В момента по пазарите и зеленчуковите магазини има и на килограм, защото точно сега им е сезонът. При нас са по 1,50-2,00 лв. килограма.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия