Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

да намаля ли храненията?

  • 598
  • 9
Гоги е вече на 6 седмици и днес бяхме на лекар да се теглим. наддали сме 650 гр Stuck Out Tongue  кърмя го на всеки 2-3 часа, но днес лекарката ни каза да правим по 6 хранения на ден. ама като не му давам да яде той плаче. сега не знам да послушам ли лекарката и да намаля храненията и как точно да го направя Thinking ?
Виж целия пост
# 1
В никакъв случай! Та той е толкова мъничък. Освен това е само на кърма, а и не е наддал много.
Лекарката явно е решила да кара по план-график, без да се съобразява с бебчо.
Виж целия пост
# 2
Ама тези лекари вече ще ме уморят. Ами храни си го бебчето, когато е гладно. Също така сте наддали нормално, така че  Confused:  Confused:  Confused:
Виж целия пост
# 3
Я попитай тая твоя докторка тя като е гладна не се ли храни. Как на 6 седмици и хоп едно хранене по -малко. Аз лично винаги съм се водила по детето.
Виж целия пост
# 4
Тези 650 гр.за колко време са?
За да наддава и да се развива добре,кърменото бебе не трябва да се храни под час!Това съм разбрала от личен опит!А на твоята лекарка и кажи,че не яде този, който не е гладен.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Swet
сега не знам да послушам ли лекарката?

Послушай бебето. Ще намалиш храненията когато то покаже, че може без някое от тях.  Имай търпение и това ще дойде, а дотогава не мъчи бебчо да прави нещо, което педиатърката ти е препоръчала  само защото така е по схемата.
Вглеждай се повече в детето, то да ти е критерият, а не схемите.
Виж целия пост
# 6
650 гр наддаде за 3 седмици, първият път беше наддал само 50 гр
Виж целия пост
# 7
650 gr за 3 седмици е добро наддаване.
Кърми на поискване. Това е важно за малките бебета. Сега важното е да суче, когато иска, има време да въвеждаш режими, ако изобщо го направиш. Схемите за еди-колко яденета на толкова и толкова часа се отнасят за изкуствено хранени деца, а много педиатри се бъркат и ги прилагат и за кърмени бебета, което не е правилно. Майчината кърма се разгражда много по-бързо и пълноценно от адаптираното краве мляко, за това не е база за сравнение.
Кърмените деца огладняват по различно време, и може да суче на 1 час, а после да прави по-голяма пауза от 2-4 часа. Това е нормално. Остави часовника на мира и кърми детето толкова често, колкото иска (включително и нощем), за да расте добре и здраво!

Виж целия пост
# 8
Той ще си покаже сам!
Виж целия пост
# 9
Не я слушай. Ние се родихме мн. малки 2180 /25 дни преди термин/, но наддавахме страшно бързо/3 кг. за 2 месеца/, но и ядяхме много. Точно затова лекарката ми каза да намаля храненията - аз не я послушах. Сега 2 седмици по- късно моят Гоги сам си ги намали.
Според мен бебчо сам ще ти покаже кога не му се яде вече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия