Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да намаля разхода на топла вода с две големи деца?

  • 6 765
  • 143
Ами това ми е въпроса: Как да намаля разхода на топла вода с две големи деца?
По 8 кубика повече харчат, в сравнение с предни години.
Някакъв таймер ли, спестяващ душ ли, давайте идеи, моля.
Виж целия пост
# 1
Ох, Agent - никак! Имам го сега един пубер у  дома и той така - стои под душа с часове, оглежда се и т.н.  Питам го  ако бяхме с бойлер и свърши водата какво щеще да прави, а пък той ми вика, че най-вероятно щял да има лоша хигиена! Иди се оправи, ако можеш.
Виж целия пост
# 2
Аз без да искам си купих екологичен душ. Така са направени, че душът те облива приемливо с по-малко вода от обикновените. Сега, върши работа, но не е баш същото удоволствие като неикономичния Twisted Evil Ако има избор бих си взела неикономични. Но пък в твоя случай спестяването може да е двойно, защото хем дебитът ще е по-малък, хем ако не е чак толкова кеф няма да стоят по цял час под душа.
Виж целия пост
# 3
12 куб топла вода и то преди да ги тресне хормона. Два мъжки броя.
Сложихме вана и паднахме на 8. Естествено, всяко къпане е съпроводено с подвиквания, че не сме толкова богати и не е еко.
Да са живи и здрави, кубиците  се преживяват но все пак ще проверя този екодуш  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
С термостат има малка икономия- не се хаби вода докато се смесва.
Не е кой знае колко, но пък е и много удобно. 
Виж целия пост
# 5
Термостатична батерия за да не губи време да наглася водата, макар че не знам колко икономия ще е това, а тези батерии са сравнително скъпи и икономичен душ. Най-много вода се губи от питата на душа/слушалката, особено ако е пита която прави тип дъжд, някои пити стигат до 12 литра вода на минута!!! Също така след определено време почукване по вратата и загасяне на лампата ако продължава да не излиза. Майка ми така лекуваше брат ми през пубертета. Според мен той мастурбираше в банята като тийнейджър, а си мисля че повечето момчета тийнове са така. Моите деца са малки но очаквам същото. Поне ММ каза че като тийн и той е бил така.
Виж целия пост
# 6
Най - простото решение за мен е доход такъв, че топлата вода да не клати бюджета. Иначе... лошо. Тук се сещам само за поговорката: икономията е майка на мизерията.
Виж целия пост
# 7
Най-просто на думи. Всъщност е най-сложното. Ако е имало възможност отдавна всеки да си е повишил доходите, надали ще чака сметката за топла вода да го подкани.
Виж целия пост
# 8
Просто...сложно... Ако си познал мизерията, не допускаш да стигнеш икономията.  Личен опит. До като съм здрава, права ще мога.
Виж целия пост
# 9
Икономията е и грижа за природата, например. Не е нужно да се икономисва само заради мизерия. Ако милиарди хора по света икономисваха допълнително още по няколко литра, още по няколко киловтачаса, още по няколко хартийки, станиоли и стъкла, можеше светът да е по-добър.
Виж целия пост
# 10
Кубиците, които споделяте, съвсем не са много - 8, 12...
Започвам да се замислям дали моите 5 не са някакви измислени.
Предполагам, че и пералня и миялна пускате по-често от мен.
Виж целия пост
# 11
Хората са на тежък режим за водата в момента, тук се дават съвети за повишаване на доходите. Нямам думи просто....
Виж целия пост
# 12
Между другото, ние сме с четири водомера - кухня и баня. В кухнята почти не мърдат, тъй като имам миялна /към водомера на банята е и тя/. В началото като я сложихме, се усети и в сметките.
Обаче децата порастнаха и висят в банята наистина прекалено. "Един бърз душ" е изстискване на 1/4 бутилка душ гел и не знам колко вода за изплакване. Така че това си е чисто разхищение, от което спокойно можем да намалим малко.
Виж целия пост
# 13
Прочети им за режима на вода в Перник, все нещо може да им влезе в главите и да почнат да се къпят по-бързо.
Виж целия пост
# 14
Кубиците, които споделяте, съвсем не са много - 8, 12...
Започвам да се замислям дали моите 5 не са някакви измислени.
Предполагам, че и пералня и миялна пускате по-често от мен.
Тя говори само за топла вода, мисля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия