Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

работа или дете

  • 1 837
  • 27
# 15
добре де,в крайна сметка детето е на 3год.иди поработи една година-хем детето да видиш как ще натръгне в градината и тогава второ.има деца които трудно свикват,боледуват и т.н.изчакай ,небързай .това е мое мнение само.не го налагам.освен тоо ва ако работата ти е свързана с документи и тем подобни ,с две деца се предполага че наистина ще изтървеш много.дай си малко време,пък тогава ...........Успех в решението.
Виж целия пост
# 16
А не може ли работа и после, след няколко години - второ дете?  newsm78

 Peace
Виж целия пост
# 17
Според мен дете трябва да се ражда, когато майката го иска, а жената казва, че го иска сега. По-важно от това не виждам какво може да е. Аз не съм си и помисляла за второ, докато сина ми беше малък, но после, когато наистина ми се прииска второ, това ми беше най-важния приоритет. Знаех, че ще се отрази на работата ми в някаква степен - не съм спирала да работя - но знаех и че ще се справим. Може да съм изпуснала някоя и друга сделка - голяма работа -  работата така или иначе няма да избяга...това е моята логика поне Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Това решение трябва сама да вземеш.Как да те посъветвам?!Дете!По важно и хубаво  от това няма.А работа ше имаш и след година,две ..пет! Ида отлагаш  все ще  има дилема-работа,пари,жилище,сигурност....и още..и още...Изборът е твой! Wink
Виж целия пост
# 19
Да,всъщност темата не е с правилно заглавие.
Аз не бих се колебала между работа и дете. Аз съм от жените, които са щастливи в дома си, не чувствам липсата на кариера и колеги. Ако можех да си го позволя финансово, бих се посветила на дома и семейството си.
Ситуацията е сложна заради този роднина. Tess, няма нужда да ми се извиняваш  Hug
Извинявай, но от "лоялност" към близкия ти роднина да не си родиш дете ми се струва безумно.
самата аз се чувствам виновна, че се колебая.

Да,изборът, естествено,е мой, само че защо се чудя толкова? Ето,виждам,че за вас, това е едно лесно решение.

desi.a, те накрая нещата така ще станат, докато се намъдрувам )
Според мен по-хубаво първо малко работа, после бебенце, посла пак малко работа, пак бебенце Hug
сладурка  Hug
Виж целия пост
# 20
Категорично детето. До колкото схващам ти си направила своят избор - искаш дете сега, но се притесняваш, че това няма да е коректно спрямо твоя шеф, който е и твой близък. Просто не виждам база за сравнине между двете неща. Детето е нещо изключително, нещо което "се случва" само един или няколко пъти в животаи променя всичко. Работата - днес си ти, утре друг... Шефът ще те разбере. А за децата няма нищо по-хубаво от това да са породени и да "вървят" заедно в живота.
Виж целия пост
# 21
Много добре те разбирам, защото и аз имам някакви подобни терзания, макар че има и други фактори при мене. Но отношенията с шефа ти (независимо, че ти е роднина - уважението трябва да не зависи от това) могат да си останат добри. Ти единствената му алтернатива ли си? Ако той се разсърди заради един нов живот, значи не си струва да си жертваш мечтите заради него. Ако се поставя на негово място, макар и в първия момент да си кажа "Ех, променят ми се бизнес-плановете, гледай сега каква стана тя..." много скоро ще осъзная, че бизнесът няма да пропадне, а нещо по-важно ще се създаде и това е най-важното!
Ако се решиш да забременееш, трябва първо да си изчистиш отношенията с него, както ти решиш - дали с разговор с него или в твоите мисли, но трябва да си сигурна какво искаш.
Успех! Hug
Виж целия пост
# 22
Дете.
Виж целия пост
# 23
По принцип децата са винаги преди работата, но и без нея няма как - нали трябва да се гледат с нещо, а и жената не е само майка, поне аз не съм.

За себе си съм решила - първо малко работа, после второ.  Всеки момент ще се връщам на работния фронт и вече нямам търпение. Две години майчинство вкъщи ми бяха достатъчни, искам време за собствено развитие и светски живот. Чувствам се затъпяла и искам пак да  съм работеща жена с интерси, различни от хранене и пишкане. Дъщеря ми ходи на ясла и я научих на всичко необходимо за първите две години. Сега две - три години работа и после, ако е рекъл Господ, второ.
Виж целия пост
# 24
Дете.
Виж целия пост
# 25
Дете. Важно е какво искаш ти, не близки или далечни роднини. Щом го искаш- сега е моментът. Ако започнеш работа- тя няма да те удовлетворява и може би скоро ще започнеш да съжаляваш (и в крайна сметка пак ще стигнеш до решението за дете).
Говоря от личен опит.
Виж целия пост
# 26
3 години-ле ле боже, блазе ти!
Де да можех и аз толкова да си седя в къщи пък макар и да върша работа от дома Peace
Виж целия пост
# 27
Дете- цял живот ще работиш така и така ,поне дакато си по млада да си отгледаш децата! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия