Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

хол-кухня

  • 2 478
  • 33
Хей. Здравейте мами. Правим ремонт на хол и кухня. Двете помещения са отделени със барплот. Но от готвенето в кухнята все пак ще влиза  някаква миризма и в хола. С мъжа ми мислихме за врата но няма да стой хубаво вие какво бихмщте ми препоръчали за отделяне на хол и кухня
Виж целия пост
# 1
Добър абсорбатор, включен докато се готви.
У нас сме с кухньо-хол в едно помещение. Много си го харесвам, готвещия не е отделен от другата част на семейството. Понамирисва докато се готви, но не ни пречи - нали ние си хапваме готвеното после.
Абсорбатор и често проветряване и няма страшно. Пред кухньо-хола имаме голям балкон, който не е усвоен и остъклен.
Не бих се върнала в апартамент с отделна кухня.
Виж целия пост
# 2
И аз не понасям отделните, но пък ако не ви е комфортно тата, разгледайте различни варианти за плътни или стъклени стени.

Както и Aisha каза, усеща се при самото готвене, но то така или иначе се усеща из целия апартамент, така че с преграда или не, все тая. Сутрин като стана и вляза в помещението, нищо не се усеща. Хора, които са идвали у нас също са казвали, че мислят, че не готвим, защото не мирише, а се готви всекидневно.
Виж целия пост
# 3
Ние имахме кухненско помещение с преход през трапезария към хол ... и така ни писна от миризми в хола и разнасяне на храна в трапезарията , че имахахме всичко от кухнята и сложихме кът за хранене под прозореца и от там наредихме останалите неща минимално без да препълваме . Ами супер си стана .
Виж целия пост
# 4
Правилно са го казали - абсорбатор или по-скоро аспиратор, ако има комин, съобразен с кубатурата за 12 ч, което по формулата значи над 500 м3/час, като добрата практика повелява да пуснете уреда 15 минути преди готвене и да го спрете 15 минути след това.

При мен холо-трапезарията е към 40 м2 и рзчитам и на свеж въздух, когато фините прахови частици са в норма, защото машината изнемогва
Виж целия пост
# 5
Добър абсорбатор, включен докато се готви.
У нас сме с кухньо-хол в едно помещение. Много си го харесвам, готвещия не е отделен от другата част на семейството. Понамирисва докато се готви, но не ни пречи - нали ние си хапваме готвеното после.
Абсорбатор и често проветряване и няма страшно. Пред кухньо-хола имаме голям балкон, който не е усвоен и остъклен.
Не бих се върнала в апартамент с отделна кухня.


Хм,а не ти ли пречи шумящия аспиратор , ако гледаш телевизия да речем?Колкото и да е тих,не е като да е пълна тишина.А пък на доста хора,при които хола им е и кухня,пералнята и сушилнята също са там.Те отново създават шум.Мен това ме побърква.Ходя често на гости на приятелка, те са така,имат и две деца.Понякога си тръгвам с гръмнала глава- като е пуснат ТВ,като центрофугира пералня,работи аспиратор и двете деца крещят,направо трябва да се надвикваме да си кажем две думи.
Аз лично прекарвам ,като изключим спането,80% от времето си в хола и предпочитам да ми е тихо и спокойно.Миризмата май е най-малкия проблем Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Зависи колко и кога готвите. Ние готвим всеки ден, но за не повече от 30 мин. и то преди да сме се събрали всички. Може би сме свикнали, не знам, но не ни пречи и да е включен.
В бокса имаме само миялна, пералнята и сушилнята са в коридора.

Ако за авторката това е важно е добре да обмисли нещо, което е не само лека преграда, а с шумоизолация.
Виж целия пост
# 7
Добър абсорбатор, включен докато се готви.
У нас сме с кухньо-хол в едно помещение. Много си го харесвам, готвещия не е отделен от другата част на семейството. Понамирисва докато се готви, но не ни пречи - нали ние си хапваме готвеното после.
Абсорбатор и често проветряване и няма страшно. Пред кухньо-хола имаме голям балкон, който не е усвоен и остъклен.
Не бих се върнала в апартамент с отделна кухня.
Напълно подкрепям това мнение. Ние имаме и пералня, която е скрита зад вратички в холокухнята.
Виж целия пост
# 8
Категорично съм за отделяне на кухнята по някакъв начин-стъклена стена,врата или друго.Миризма на готвено се усеща каквото и да правите,може би се свиква.Освен това при ежедневно ползване кухненските плотове и уреди не може непрекъснато да са идеално прибрани и почистени.Шума от перални и сушилни също е проблем.
Виж целия пост
# 9
...

При мен холо-трапезарията е към 40 м2 и рзчитам и на свеж въздух, когато фините прахови частици са в норма, защото машината изнемогва

И нашето е толкова. Само сега трапезарията се ползва основно за игри и писане на домашни, хола за йога и гледане на тв и четене на книга ... а кухнята за всичко останало. Но ние имаме голямо мокро помещение в мазето където е пералнята  и доста шкафове за килера и доста шкафове с по-неупотрбявани уреди, тигани, тенджери . Т.е. горе са само най-необходимите неща.
Виж целия пост
# 10
То зависи кой какво готви и дали това е ергенска квартира или семейно жилище. Някои пържат сутрин, обед и вечер. Тогава само аспиратор не помага. От друга страна е хубаво мама докато готви, да гледа децата как си играят. Също домакинята да не е отделена от семейството докато им робува да не им миришело разбираш ли.
Виж целия пост
# 11
У нас готви основни тати, но на практика всички, включтелно детето. Особено като беше по-малка ми беше много удобно докато гледам телевизия или работя на лаптопа да контролирам положението, за да не се запалим Laughing

Но ако човек е настроен, че отворена кухня му е дискомфортна, нашите усещания нямат особено значение. Авторката на темата да ни подскаже малко повече за разположението, бокса има ли прозорец и т.н. От това зависи какъв тип конструкция ще е по-удобен. Например, ако е много малко помещението, плътната стена би го затворила визуално.
Виж целия пост
# 12
аз не разбирам за какво готвене става въпрос толкова, та да робува майката в кухнята далече от семейството. Не е само въпрос на готвене и миризми, а на още едно кътче, където може да си седнеш сутрин под прозореца с книга в ръката, кафето или чая.
Виж целия пост
# 13
Повечето хора предпочитат да си го пият в голямо светло помещение, на уютен фотьойл, мек диван, люлка. Отделните кухни в бг имотите като цяло са малки, а някои, които са допълнително отделяни като случая в темата, дори тъмни. Затова не са много предпочитано място за релакс.
Виж целия пост
# 14
В БГ именно кихните са си идеални помещения, ако някой не реши да ги адаптира за друга стая с кухненски ъгъл и се получава манджа с грозде. Пичя си кафето диеално където искам. Важно ми е да имам избор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия