Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Макулна дегенерация - има ли шанс да си запазя зрението?

  • 1 597
  • 24
# 15
BUBA_k, права си да! Нещо какво съм гледала преди - то е 480лв на едното око RelaxedRelaxedRelaxed Ама няма кой да види. Много се радвам, че ще има отзиви от процедурата от татко ти. Доколкото разбрах е безболезнена и реално подобрението е съществено! Не само се спира развитието, но има подобрение в самата симптоматика. Но мисля, че ако пак се образуват друзи след време трябва да има повторна процедура... Незнам, ново е още и няма точна яснота. Но се радвам, че го има във България! Доста скъпо устройство е, и не навсякъде го има Simple Smile Скъпа е и като процедура, но реално ефекта, който обещава е буквално чудесен.
              Благодаря за включването Hug
Виж целия пост
# 16
Здравейте всички, ходих в Луксор и се потвърди диагнозата - уточни се влажна форма на дясно, суха на ляво и инжекциите ще са необходими и наложителни. Реших се на лечение с Елия и ме подготвиха за протокол към здр каса. Скоро трябва да получа документите, да ги внеса в касата и да чакам одобрение. Колелото се завъртя. Интересно ми е обаче - питах има ли нужда да пия витамини и д-ра отговори, че не. Но да си пия морковите, заради лявото око. Да не се пазя от нищо друго освен цигари и стрес. Общо взето останах доволна от прегледа - отношението, оборудването, стилът на работа ми допаднаха. Не ми допадна това, че не обещават 100%, че ще има положителен резултат. Затова малко ме гложде под лъжичката, но какво да се прави. Ако нищо не правя 100% е по-лошо, защото промените в окото напредват...
Виж целия пост
# 17
Щом има влажна форма е задължително да се вземат мерки- чувала съм добри отзиви от Елия! За витаминте обаче не съм съглана или по-точно за лутеина,който да не е витамин. Добавки с лутеин е добре да се взимат или поне само лутеин от време на време! Бета-каротина няма толкова голяма ефект, колкото лутеина! Успех и пиши като минат инжекциите. Познавам човек с  няколко инжекции и напълно възстановено око; е не, вижда с него като преди, но вижда и лошите процесите бяха напълно спрени!
Виж целия пост
# 18
Майка ми е с диагноза дегенерация на макулата, като първоначално беше суха форма и пиеше витамини на Допел Херц, в последствие премина във влажна и започнаха да и поставят инжекции в окото, струват по 200 лв. в Луксор, но на всеки три - четири месеца се налага отново да се правят процедурите.
Виж целия пост
# 19
Да ви споделя до тук какво стана:направих първата инжекция на 2.март. След около 10 дни резултатът бе видим и добър. Кривините почти изчезнаха, а и чувството за недостатъчна видимост вдясно изчезна. Почувствах се обнадеждена, направо окрилена... До днес... В това смутно време ми отказаха да направят втората инжекция в срок. Предлагат ми да си взимам ампулите по протокол и да ги пазя в хладилника. А кога ще свърши блокадата и дали ще успея да ги съхраня правилно, дали няма да има ефекта на който се разчита с такова отлагане без точен срок - никой не казва. Операционната е заключена и ще ме прегледат само ако имам влошаване на зрението. Как да излъжа, като исках даже да благодаря и да се похваля?! Чудя се какво да правя...
Виж целия пост
# 20
Много се радвам, че има подобрение! Ами незнам дали е ще е фатално отлагането...Имам позната, която ги слага когато и скимне малко и има пак голям ефект, но със сигурност е по-добре да е в срок.Но като не може... със сигурност си вземи ампулите и си ги съхранявай.
Виж целия пост
# 21
Записвам се и аз да следя темата. Имам същия проблем. Ходих на 3-ма лекари, за да съм сигурна в диагнозата. Моята форма е суха.Пия витамин Околут комби, изписани в "Луксор". Сега прочетох за лазера в "Св. Петка" и се заинтересувах. Някъде прочетох, че са направени 400 корекции с него. Цената в сайта им е 480лв за едно око. Дано някой сподели отзиви от там. На всички пожелавам успех! И спокойствие! От притеснение няма смисъл.
Виж целия пост
# 22
Hugsineo4ka555, a ти имаш ли някаква симптоматика ? Инак, да от притеснения няма смисъл:)
А какво ли стана с таткото на BUBA_k дали при текущата ситуация се е състояла манипулацията? Ще чакаме добри новини Hug
И как се чувстваш Pipilota2- има ли разлика с и без инжекциите Simple Smile
Виж целия пост
# 23
И как се чувстваш Pipilota2- има ли разлика с и без инжекциите Simple Smile
[/quote] от първата инжекция имам значително подобрение, но втората вместо в края на март, ще я слагам чак сега тия дни. И се усеща как се опитват да се връщат старите проблеми.
Виж целия пост
# 24
sineo4ka555, a ти имаш ли някаква симптоматика ? Инак, да от притеснения
няма смисъл:)
Аз отидох на очен лекар, когато установих, че с едното око не мога да чета, буквите се разкривяват, цветовете виждам в различен нюанс в сравнение с другото око. Мислех, че съм просто за очила. Да, изписаха ми очила, но откриха много по-сериозен проблем.Целта сега е да запазя сегашното положение. И между другото аз мия очите си със води, за които се носят легенди, че лекуват очи. Знаете предполагам, че на Гергьовден силата на такива извори се увеличава. Ако има подобни извори около вас, може да си налеете. А и да споделите. Това поне няма да навреди 😉
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия