Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Но дали е така ...?

  • 5 303
  • 82
# 75
Ами за мен не е нормално. Аз ако трябва да слагам на дъщеря си да яде значи съм се провалила във възпитанието.
Може би просто искат да обядват заедно; аз също имам такава колежка, не мисля, че е лоша майка - дори напротив. Детето и е 11-12; прибира се от училище в 12:30, тя изчезва за час, обядват заедно и се връща в офиса, където стои до пет.

Критериите - моите - за лошо възпитание със сигурност не са тези. Глезените деца по мои наблюдения рядко са насилници, побойници и подобни. Голяма работа, че едно момиче било обгрижвано от родителите си, дано има даже повече, за да са високи критериите при избор на партньор. Не е кой знае колко трудно да си сипеш една чиния супа, та чак да е задължително да го умееш на шест. Като няма кой да ти сипе, ще си сипеш сам, неволята учи. Някои хора просто с удоволствие посрещат децата си и искат да ги видят след учлище, да разменят две думи - ау, колко лоши родители са.

Аз не го правя, работя далеч от вкъщи и не ми стига почивката; да не помисли някой, че съм лично засегната. Simple Smile

ПП Да се поправя, не в 12:30, а между един и два.
Виж целия пост
# 76
Има държави, в които специално се отделят по час и половина/два за обедна почивка (предимно със семейството я прекарват хората). И това е най-нормалното нещо за тях. Имаше документален филм за работното време по света. Отдавна е доказано, че по-краткото работно време с по-голяма обедна почивка е по-ефективно. Но българите с това робско мислене, скоро няма да стигнат до такова разписание на деня.Hands V
Виж целия пост
# 77
Те достатъчно си почиват по време на работа, не ги мисли българите Simple Smile
Виж целия пост
# 78
Дренкееее, айде малко да успокоиш топката, че в последно време нещо си се наела душко. Ти от позицията на държавен служител ли го казваш? Кой си почива по време на работа? В частния сектор била ли си? Знаеш ли, че забравям да пия вода и да ида в тоалетната? Знаеш ли, че като минеш през портала и нямаш време да си кажеш добро утро с колегите?
Виж целия пост
# 79
Знам, знам. И за частния знам, и за държавния. Само не знам защо реши да се оправдаваш. Сякяш някой е казал, че ти не работиш, или пък си събирателен образ, знам ли Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Мислехте за широкоскроена, но ТЦ не би... Оправдание не виждам. Личен пример да. Нещо на сериозно пак се взе, че да говориш и обобщаваш за всички. Събирателен образ не знам дали съм. С 40 човека работя всеки ден и от тях има 2 мързеливи. Иначе в училищата и държавните учреждения от 40 има 2ма, които знаят къде са и защо.
Виж целия пост
# 81
Не, позволих си да коментирам друго обобщение за българите, съжалявам, ако си се почувствала лично засегната.
Виж целия пост
# 82
Аз все пак не разбрах какво значи "традионно" и какво "модерно" семейство? Това се определя от местоживеенето и дохода ли? На село може да имаш къща, обзаведена по последна мода, а в града да живееш в панелка с мебелите на баба си, примерно... ако се касае до дома ти. Дали си модерен или традиционен тип - има доста фактори, които могат да те определят какъв си.
Неуспорим е фактът, че по-големият град предлага по-големи възможности - за обучение, за работа, за развлечения, транспорт, заплащане и т.н. То куцо, кьораво и сакато, както се казва, се присели в тая София. Ама не можем и не искаме всички да сме част от тоя миш маш.
Пък за алкохолизма - той зависи от човека, не от това къде живее.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия