?Въпроси всякакви? (2020г.)

  • 483 775
  • 13 836
# 1 620
За дерматолог д р Георги Пехливанов мнения? Благодаря.
Виж целия пост
# 1 621
Аз храня няколко улични котки и пак капризничат. Особено един котарак имам, който яде само консерви. Ако му сложа суха храна го възприема като лична обида. Купувам му консерви отвреме навреме, но като му сложа, останалите котки също се класират и му я изяждат. Горкият, едвам се добира да си хапне.
Виж целия пост
# 1 622
Аз храня няколко улични котки и пак капризничат. Особено един котарак имам, който яде само консерви. Ако му сложа суха храна го възприема като лична обида. Купувам му консерви отвреме навреме, но като му сложа, останалите котки също се класират и му я изяждат. Горкият, едвам се добира да си хапне.

Имам две котки. Едната обича само суха храна. Другата обича само консерви и пауч. Нормални котки са си. Обикновено, ако не са много гладни нямат интерес към друга храна, различна от тази, която обичат.
Просто си имат вкусови предпочитания.
Виж целия пост
# 1 623
Привет, къде има в момента най-много мартеници в София. Преди беше на Славейков, а сега?
Виж целия пост
# 1 624
До х-л Плиска
Виж целия пост
# 1 625

Благодаря много!
Виж целия пост
# 1 626
Малко кулинарен въпрос.
Сложих във фурна да се суши(не пече) на 80 градуса един блат за домашни желирани бонбони.
Обаче се чудя дали да пусна вентилатора на фурната ?
Дали ще изсуши по-бързо ?
По рецепта трябва да седи 3 часа + 1 на 80 градуса.
Виж целия пост
# 1 627
Не мога да ти отговоря точно, според мен ще се изсуши, обаче друго се зачудих - на 80 не се ли поопича малко?
Виж целия пост
# 1 628
Аз пък се чудя, защо ще се  сушат изобщо...нали са желирани...
Ако в рецептата ти пише без вентилатор, трябва и  така да се изсушат.
Виж целия пост
# 1 629
Заинтригувах се от рецептата за желирани бонбони. Може ли да я видя?
Виж целия пост
# 1 630
Трябва да излезе цялата влага .
Не се правят с желатин, а от дюли, които естествено се желират.
По рецепта само пише - оставя се във фурна на 80 градуса за 3 часа,след това се обръща и се остава за още 1 час.
Не пише нищо за вентилатор.
Може да преседи и "на въздух" 3 дена, но мисля, че фурната е по-добър вариант.Няма кой да ги чака 3 дена.
😂
Ето я рецептата .Изглеждат много добре.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8E%D0%BB%D0%B8
Виж целия пост
# 1 631
Отдолу в коментарите пише, че става на вентилатор.
Виж целия пост
# 1 632
Ползвах два болнични листа. Първият ми издадоха от болничното заведение, а вторият го издаде ЛЛ от следващия ден след като свърши първият. Т.е. нямам прекъсване в ползването на болничен. Някой знае ли дали от НОИ ще ми преведат наведнъж сумата от двата болнични, или ще са два отделни превода?

Със сигурност ще са 2 отделни превода. Но дали ще ги получиш в един и същи ден, не се знае.
Виж целия пост
# 1 633
Вентилатор, ако ползваш, трябва да е на по-ниски градуси, отколкото без вентилатор.
Виж целия пост
# 1 634
Трябва да излезе цялата влага .
Не се правят с желатин, а от дюли, които естествено се желират.
По рецепта само пише - оставя се във фурна на 80 градуса за 3 часа,след това се обръща и се остава за още 1 час.
по рецептата пише, че се загрява фурната на 80 градуса - т.е няма да има печене, следователно и вентилатор.
поставяш бамбоните в загрятата фурна. ускоряваш процеса на съхнене.

пп. сега прочетох , че ги сушиш. Smiley
с вентилатор по-бързо ще избега температурата от фурната
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия