Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търсене на работа

  • 2 955
  • 74
# 15
В нашия град почти на всеки хранителен магазин, заведение, има обява, че търсят персонал. Почти всички не пускат обяви в сайтове.
Аз така съм обикаляла учреждения, университети, със СВ, дипломи. Не става - о, ама ние пускахме конкурс преди 2 месеца,  о, но тази/тези специалности ги водят от години някои си...
Виж целия пост
# 16
От скоро и аз съм безработна jobs  го научих на изуст ха ха и нищо , Марица ли беше вестника  където също има обяви?
Виж целия пост
# 17
Сещам се, че по-големите фирми със сайтове имат винаги меню работа при нас, свободни позиции или нещо подобно.
Виж целия пост
# 18
Аз съм без официална работа от юни месец 2019.  За периода от тогава до сега съм кандидатствала на доооста места, включително и се явих на конкурс в НАП. Grinning
Та за това време, ме поканиха на точно 4 интервюта. На първото място се оказа, че фирмата е доста далеч като местоположение, а аз нямам автомобил, за да пътувам до там. Буквално си беше извън града. А и искаха, ако нямаш работа да ходиш да помагаш по другите отдели, нерегламентирано, разбира се. За НАП мисля, че е ясно, че там нещата са били уредени предварително, а конкурсът е бил загуба на време за всички явили се. На третото място така и не отидох, защото разбрах от позната, която е работила там, че условията са доста кофти. Ииии на четвъртото място - почти всичко беше идеално, но не знам защо нещо силно ме разколеба и отказах.
И си позволих лукса да си изкарам 8-месечната борса, като заедно с нея си заработвах и към един сайт. Доста добре ми дойде тази подредба на нещата - хем работиш, хем ти си определяш работно време, а и бонус - борса. Но сега, борсата свършва в края на месеца. Работата от сайта си я има, което е добре, но не е достатъчно като месечен доход. Оценявам все пак факта, че имам това занимание, защото можеше да съм без хич и тогава щеше да е много кофти. 
Кандидатствам пак по обяви в джобс. Но там от поне година насам едни и същи фирми си търсят хора, едно 50% са такива обяви. Което не говори много добре за тях. И така, в голяма чуденка съм - сезонна работа ли да подхващам в чужбина, да опитам да развивам работата със сайта ли...Имам чувството, че като стане февруари и ще свърши света.
Виж целия пост
# 19
Много добри съвети са ви дали другите съфорумници. Ако има обява на стъклото, влизате и питате за дадената работна позиция. Искате да говорите с управителя на този магазин. Изобщо не тръгвайте да търсите работа "от врата на врата". Няма по-унизително нещо. Дадените служители, управители и ръководители те гледат много иронично и обидно. Изтърпяла съм такова унижение. Чувствах се много зле след това. Исках да потъна в земята от срам. Всички ме питаха дали мога да работя на компютър. Отговарях им, че мога. И те ми отговаряха, че тогава защо съм тръгнала да търся работа на място. Баща ми ме насилва да търся по този начин работа на място, като чукам по всички врати, за да ме приемат на работа.

    Моят начин е такъв: търся работа в jobs.bg. Влизам по всички сайтове на дадена фирма или голям магазин и оттам гледам какви работни места предлагат. Кандидатствам по дадена позиция и чакам да ми се обадят. Напоследък от 1 седмица процедирам по този начин - ако не ми се обадят, започвам аз да им обаждам, за да попитам какво се случва с моята кандидатура. Някои казаха, че в jobs има доста фирми и магазини, които редовно пускат редовно едни и същи обяви през 1-2 седмици. Това трябва да ви говори добре, че на това място става голямо текучество на персонал и не се заслужава да се кандидатства там.
Виж целия пост
# 20
Проверявайте фирмите, в които кандидатствате и тук https://bgrabotodatel.com/?__cf_chl_jschl_tk__=6a994d989629f9c6d … WyzknC-nEJOc5_vpI
Виж целия пост
# 21
Това със звъненето до фирмата, в която си кандидатствала, да питаш какво става, ми се струва същото като да търсиш от врата на врата.
Виж целия пост
# 22
Е, ако се кобелаеш между две работни места и едното ти харесва повече, може да звъннеш там, преди да приемеш другото. Поне да си наясно с това как се развиват нещата...
Виж целия пост
# 23
Е, ако се кобелаеш между две работни места и едното ти харесва повече, може да звъннеш там, преди да приемеш другото. Поне да си наясно с това как се развиват нещата...
Така е. Самият факт, че не са те потърсили - независимо дали си бил поканен или не на интервю, говори, че няма и да те потърсят. След като това не се е случило, значи не са те избрали, логично ми се струва.
Виж целия пост
# 24
След интервю и на двете места, ако не се разбира.
Канят те за работа  на второто, но още нямаш обратна връзка от първото, което е по-желано. Нищо не пречи да се звънне, за да се разбере резултата.
Виж целия пост
# 25
Здравейте момичета,

от скоро и аз си търся работа. Просто информативно, защото ми е доста интересно, някой намерил ли е въобще работа през jobs.bg? Защото пускам ли пускам CV та а от отсрещната страна ни звук ни буква.
Другото което ми направи впечатление е фирма за подбор на кадри Astrea, която пуска постоянно почти едни и същи работни места, на два пъти кандидатствах при тях, втория път им се обадих да попитам какво се случва и ми отговориха че клиентът се е спрял на друг кандидат.
И за да си аргументирам въпроса, току що прочетох книгата "Бог пътува винаги инкогнито", в която между другото става въпрос и за фалшиви обяви за работа. Та ми хрумна дали не е същото и в моя случай, просто попадам на фалшиви обяви, колкото да се отметне обем работа от тяхна страна.
Просто разсъждения, но все пак, някакви впечатления имате ли?
Защото ако е така и обявите са само "пълнеж", цялото пускане и търсене си е чиста загуба на време. По-добре да потичаме с кучо из  парка.Bicyclist
Виж целия пост
# 26
Последните 3 позиции, които съм заемала, са по обяви. Две от тях са от jobs.bg
Трудно е, бавно е, но с упоритост и търпение се получава.
Успех!
Виж целия пост
# 27
Два пъти съм си намирала работа от jobs. Но и с двете се случих!
С пресекулки от една година си търся работа. Очаяла съм се вече!
Виж целия пост
# 28
Два пъти съм си намирала работа от jobs. Но и с двете се случих!
С пресекулки от една година си търся работа. Очаяла съм се вече!

Jerry F, недей. Не се отказвай, винаги се намира изход! Успех!

Милинка, благодаря! Значи продължаваме напред.
Виж целия пост
# 29
Също работите ми са били през jobs. Друг е въпросът, че има много фалшиви, също така пускат само тези раб.места, които не са особено привлекателни и/или с огромни изисквания.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия