Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Случи ми се нещо странно XXII

  • Публикувана: 18 ян. 2020, 17:09 ч.
  • Последно мнение: 4 авг. 2020, 00:17 ч.
  • 66 728
  • 689
# 540
Аз като чукна на дърво се успокоявам, че лошото, което ми е минало през ум няма да се случи. Знам, че е абсурдно, но ми действа добре и си го правя. Един вид не съм толкова безпомощна по отношение на съдбата, имам шанс да спра лошото. Силата на самовнушението винаги се подценява, а то може да те излекува и убие.

Тези суеверия не са само български. Срещат се почти на всякъде.
Виж целия пост
# 541
Малко са ми бегли спомените, но четох, че славяните вярвали, че в дърветата в гората живеят добри духове, които им помагат и като чукнат на дървото, ги призовават, та оттам е останало това вярване.
Виж целия пост
# 542
За пеене на маса се има предвид, докато се хранеш, за да не ти заседне хапка в гърлото.
Виж целия пост
# 543
Не бива и да се говори докато се яде. На мен ми светна чак когато се запознах нагледно как една клапа в гърлото се отваря и затваря. Тогава разбрах защо " докато се яде не се говори".
Виж целия пост
# 544
В последно време виждам постоянно еднакви цифри на часовника, 11:11, 12:12, 13:13 и т.н. Твърде често ми се случва.
Виж целия пост
# 545
А защо непременно трябва да ядеш нещо в момента на пеене?!Може просто да се разпееш,като си глътнеш хапката.Simple Smile
Виж целия пост
# 546
Снощи докато се въртях и не можех да заспя се замислих за разни теми. Спомних си за статия, която четох преди 1-2г за някакъв пътувал във времето. Не претендирам за достоверност!!! Пишеше че бил в 2100 и някоя си.. и се събудил в болницата, информирал се за случващото се от новините. Та там Земята тъкмо се съвземала от криза и климатични промени започнали около 2020 (пишеше точно, ама аь не си спомням, по късно ще я потърся пак). Замислих се далк не се има впредвид случващото се в момента 🙈
Вие какво мислите по въпроса най вече с пътуването във времето. Винаги ме е привличало 'невъзможното' та за това ми е интересна и тази тема (заедно с теле- и пирокинезата, ама за това друг път 😉)
Виж целия пост
# 547
За пътуване във времето не знам, защото това ме връща към разговора за паралелните реалности, че всяко едно решение създава поредната нишка на развитие и едно евентуално бъдеще. За жалост мога само да преразкажа идеята, мозакът ми не може да възприеме такова едновременно съществуване в много плоскости... Толкова сме ограничени, че чак не можем да осъзнаем колко Joy
Виж целия пост
# 548
Според мен суеверията нямат нищо общо с религията, всеки един народ си има своите такива, а някои дори се повтарят в различните държави. Не мога да си спомня в кой от романите на А.Кристи се обясняваше, че когато се чука на дърво на маса то трябва да е отдолу, а не върху масата 😂 Суеверия сигурно и в 22 век ще има, а кой знае след като съществуват толкова време може пък и да имат някакво рационално обяснение 🙂
И аз така знам от малка, че се чука под масата, защото отгоре викаш Дявола.
Тези суеверия си ги носим от едно време. Не забравяйте, че сме потомци на траки и прабългари. И с това трябва да се гордеем.
Виж целия пост
# 549
Много от суеверията са останали от турското робство. Турците са ужасно суеверни.
Аз не вярвам в суеверия. Излишно обременяване на психиката.
Даже обичам напук да правя точно обратното Grinning. Вярвам в силата на позитивното мислене Wink
Виж целия пост
# 550
Много от суеверията са останали от турското робство. Турците са ужасно суеверни.
Аз не вярвам в суеверия. Излишно обременяване на психиката.
Даже обичам напук да правя точно обратното Grinning. Вярвам в силата на позитивното мислене Wink
Суеверията са откровени простотии характерни за примитивни и не особено умни хора. Колкото по-бързо се отърве човек от тях - по-добре.
Преди време и аз бях много суеверен - когато нямаше кой да ми обясни, че човешката съдба изобщо не зависи от това колко пъти ще "чукаш на дърво", дали си омотан целия с червени конци, и с кой крак прекрачваш прага като излизаш.
Сега вече съм свободен и нямам нужда от суеверни глупости и дивотии. Вътрешно ми става смешно като гледам суеверни хора.
Виж целия пост
# 551
Всеки си вярва в нещо и според мен не трябва да се споделя...
Вчера в "Черешката на тортата " домакинята сподели как пъхала чесън по джобовете на децата си когато ходят на разни сбирки,така според нея се били предпазвали от уроки,завист,болести...беше излишно,само подигравки получи Confused
Виж целия пост
# 552
Аз вярвам в нагласата на човек повече,отколкото в самото суеверие. Съдя по себе си,ако съм си наумила,че нещо ще стане/няма да стане ако не направя/направя нещо,винаги става така както съм очаквала. В повечето случаи резултатът е точно този,от който съм се опасявала. Не знам това дали е интуиция,суеверие, или нещо друго.
Виж целия пост
# 553
Здравейте! От много време следя темата с интерес,но досега не съм имала повод да споделя някоя странна случка.
Преди около месец започнах да усещам странна миризма,когато съм в леглото. Миризмата наподобява тези на мухъл, боклук, крака..с една дума-изключително неприятна. В стаята се пази чисто,със сигурност не се държи боклук,а интересното е че щом се размърдам да намеря откъде се носи, изчезва. Усещах я понякога и преди влизане,демек в коридора,но отново изчезваше много бързо. Бях забравила,докато онзи ден приятелят ми не обърна внимание на определен ъгъл от коридора,защото въпросната миризма се усещаше доста силно. Единственото,което се намира в този ъгъл,а като цяло и коридор, е малка масичка,на която стоят телефон и рутер. До масата има плосък радиатор. Въпросния ден бях чистила навсякъде, с прахосмукачка и парцал. Доколкото знаем по стените там не минават тръби,няма следи от мокро, самата стена мирише на боя, а тази миризма по-скоро идва от пода (който както казах беше прясно измит). Стените са към другата спалня и кухнята,но в тези помещения не се усеща нищо. Пръскахме с препарат, след 10 мин. миризмата стана още по-натрапчива,а по-късно изчезна. В спалнята отново обаче се усеща за секунди,винаги когато съм легнала,а в момента в който помръдна-изчезва.
Предната нощ не можех да заспя до късно,приятелят ми спеше вече,а аз четох статия на телефона. Бях абсолютно будна,не съм била пред заспиване,като цяло не чувствах умора. Усетих,че леглото мърда напред-назад за буквално 2 секунди. Реших,че приятелят ми се е обърнал на другата страна,но той не беше мърдал. Леглото е такова,че при подобно движение(където ясно се усеща поместване) ще издаде звук,а такъв нямаше. След около 5 минути той наистина се обърна,но се усети по-скоро разместване на матрака,в никакъв случай на цялото легло.Когато му разказах на сутринта,той естествено не повярва да е нещо странно и необичайно. Опитах да му демонстрирам какво съм чула и усетила, но първо че с тяло не можех изобщо да поместя леглото така,както усетих, и второ- само от опитите леглото почна да скърца.

По принцип той много често се буди и говори на сън,сочи части от стаята...в някои моменти наистина е плашещо, но няма никакъв спомен какво е сънувал/видял. Бих могла да разкажа някои такива среднощни случки, но се опасявам,че поста стана дълъг.
Често усещам  такава  миризма ...последно  преди около7-10 дни ,също лягам на леглото  и се  усеща  неприятна миризма и аз  ставам  душа  и не мога да  разнера  от къде  идва и разбира се  изчезва ...
Виж целия пост
# 554
Проверете матраците и възглавниците - възможно е да има мухъл там, в микроскопични количества, но да мирише. Не вярвам демоните да миришат на мухъл Simple Smile

Неблагоприятната среда в спалнята (температура, мухъл, лош матрак и каво ли още не) пречат и на съня, та затова може да има кошмари, съновидения, сомнамбулство и тн.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия