Хумус

  • 1 075
  • 11
Здравейте, отскоро проядох хумус (натурален), но виждам, че по магазините има десетки видове (с добавен патладжан, чушки, маслини, песто и т.н.). Кой ви допада най-много?
Също така, хумусът като гарнтура на какво си отива?
Виж целия пост
# 1
Ние си добавяме червен печен пипер и повечко чесън, така ни харесва най-много.
Мога да го ям с всичко, дори само на филия.
Виж целия пост
# 2
Аз предпочитам по оригиналната рецепта. Много ми върви с гриловани тиквички 😊 Да си оближеш пръстите!!!
Виж целия пост
# 3
Най-много ми харесва този с маслини и с патладжан. Предимно го ям намазан върху пълнозърнест хляб с резен домат.
Виж целия пост
# 4
Ние си го правим вкъщи. Излиза доста по-евтино и в голямо количество. Мажа си го като пастет на филия като ми се хапва нещо вкусно и на бързо. Върви със салати, месо.
Най-точно ми се вижда, че е вид разядка.
https://m.bg-mamma.com/?topic=111762
Виж целия пост
# 5
Моят любим е с червен пипер.Ползваме го като пастет върху филия при междинните хранения.
Виж целия пост
# 6
И ние много обичаме хумус.
Правим го от консерви нахут. В Била има едни високи буркани, които до този момент най-много ни харесват.
По съвсем елементарна рецепта - зехтин, лимон, сол, чесън.
Струва ми се, че ако добавим нещо повече, ще му се изгуби вкуса.
Можем да го ядем с всичко. Е, може би с картофи и ориз няма да си отива особено. Най-много ни върви с меса и салати.
Виж целия пост
# 7
Сусамов тахан, задължително
Виж целия пост
# 8
В домашен дюнер. Като питката може и да не е задължително тестени wrap или лаваш - а от зеленчукови листа като маруля, зеле, айсберг... Ето визуализация:
Скрит текст:
Даже ми се върти и шантава идея за лозови листа напоследък Simple Smile)
Виж целия пост
# 9
Преди правех домашен ,но само аз си го ям,така че купувам натурален .
Добавям му:
-маслини
-печени чушки
-сушени домати от бурканче
-карамелизиран лук
-запечен бекон
За хапване на сухар,филийка,запечена арабска питка  ,крекери.Или пък зеленчуци на пръчици -морков,краставица ,печени или пържени картофи.
Виж целия пост
# 10
Вчера една приятелка ме гощаваше с хумус, вместо лимонов сок, слага портокалов.
Не беше лош, но аз го обичам с лимон, слагам и кората и много тахан. Лимонът е био, без химикали по кората.
Нейният беше неутрален, не беше сладък, таханът не го усетих...
Виж целия пост
# 11
Аз правя по тази рецепта, хубаво е дадено как да се махнат лесно люспите на нахута (аз купувам консервиран). Предпочитам да сложа повече зехтин, таханът почти винаги го пропускам, повечко чесън и кимион, но много ми харесва и със семена от кориандър вместо кимион.

https://toriavey.com/toris-kitchen/classic-hummus/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия