Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се сближим?

  • 1 514
  • 12
Днес явно ми е ден... Embarassed да си кажа и другата болка.Ева я гледат баба и дядо от понеделник сутрин до петък вечер.Тя е много привързана към тях и аз от една страна се радвам-това е обогатяваща връзка,те я обграждат с много обич,но ме е страх да не се отчужди от нас. Засега мисля,че няма такова нещо-полагаме много усилия и сме заедно във всички важни моменти, но догодина тя тръгва на предучилищна. Ще влезе в нова среда,ще преживява много неща и ако е при баба ще споделя с нея, а не с мен...от друга страна живеем много далече-няма как да се прибира сама вкъщи от училище. Можем да я запишем в детска градина на предучилищна,но тя не е ходила никога и ще й е трудно да свикне, а и ако я запишем в училище после направо ще продължи там в 1 клас в позната вече обстановка и сред познати деца. Въпросът ми е как да не загубя приятелството с детето си когато тръгне на предучилищна и каква форма на предучилищна да избера?
Извинявайте,че стана дълго и объркано...
Виж целия пост
# 1
А защо я гледат баба и дядо? Има ли причина да не ходи на градина или просто така сте решили? Според мен детската градина е по-добър вариант от гледането от бабите - те ужасно разглезват, а и детето загубва реална представа за съжителството с мама и тати. При нас всяко ходене при бабите после се изживява като боледуване - просто трудно се адаптира и изисква от нас това което и дават те, а е невъзможно да го получи в същия вид. Не знам какво да те посъветвам, но си мисля, че единствения начин да си близка с дъщеря си е да прекарваш повече време с нея. И по-малко да и се караш Sunglasses
Виж целия пост
# 2
Рискуваш наистина да се отдалечиш от детето си. Сега е времето, през което то навлиза в света на големите, има нежда и желание да споделя... и ако ти не си до него, ще споделя с друг.
Не можеш ли след работа да ходиш за 1-2 часа при бабата и дядото. Аз също давам много често детето при баба му и дядо му, но общо взето го виждам всики ден. Карам кола и постоянно "го татрузя" нагоре-надол по пътищата...
От друга страна на детето сегурно ще му е добре с баба и дядо и по-скоро ти ще си тази, която ще страда.
Щом детето ти ще учи в училището, където е предучилищната, по-добре е да остане там. Няма смисъл да свиква с едни деца сега, а до година с други...
Виж целия пост
# 3
Цитат на: me4tiza
...Можем да я запишем в детска градина на предучилищна,но тя не е ходила никога и ще й е трудно да свикне, а и ако я запишем в училище после направо ще продължи там в 1 клас в позната вече обстановка и сред познати деца. Въпросът ми е как да не загубя приятелството с детето си когато тръгне на предучилищна и каква форма на предучилищна да избера?Извинявайте,че стана дълго и объркано...


Мечтица - ще се опитам да те убедя да си запишеш детето на предучилищна в детската градина!
Аз самата изживях същото когато преди 1г. хем родих (края на август), хем трябваше тя да тръгне на градина през септември(задължителна е предучилищната). Помислих си, че за нея ще е ужасен шок - ето идва бебето и хоп-тя е 'изгонена' на градина. До тогава( до 6г.) аз съм си я гледала! Отивам и се опитвам да говоря с директорката, за тези мои притеснения, тя какво ще ме посъветва: все пак е учителка!
Тя ми каза така: запиши си детето тук в градината. Тук - под формата на игри се преподава материала за предучилищната и така тя бавно и постепенно ще свикне с общественият живот и с другарчетата и със задълженията на порастналото дете.
В училището ще ходи за 3 часа. Там закуска не се предлага - ще й се наложи да се реди на опашка с УЧЕНИЦИТЕ за закуска. Да - вярно, че може от къщи да си носи. На обяд (а в нашето училище 2-ят срок бяха от 13.30ч.) някой трябва да я вземе и тепърва да й се предлага обяд. Т.е - водиш в 8-8.30, взимаш го в 12-12.30ч. Някакси за мен това е неприложимо (бях с бебе на месеци).
Записах си детето в градината. Ставах само да й помогна да се облече и после:Чао. Знам, че отива на топло, ще има 3 яденета на ден и госпожи, които 8 часа ги гледат децата. В началото тя беше леко стресирана, но после така свикна, че аз съжалявам за тези пропуснати години, дето тя не е ходила. Паднаха й се госпожи, на моята възраст и им преподаваха точно това, което в началото на 1-ви клас те учиха. Със същите похвати и стил на работа. Т.е - тя не се изненада в самото начало, а плавно преодоля прехода. Сега излиза сутрин в 8.00ч. от нас и се връща в 19.00ч. направо смазана. А в детската следобяд си спеше...
Не змам доколко ти помогнах, но в детската има и английски, гимнастика, тенис, плуване, танци и приложни изкуства и само се записва детето и тази форма се включва в обученбието му-без да се ангажираш допълнително ти с водене и взимане. Още един плюс за мен.

По въпроса с привързаността - уви не знам какво да ти отговоря!
Аз имам същите притеснения относно щерката. В смисъл, че май е по-привързана към баща си. Не е лошо, но за мен е леко необичайно. НЕ желая да отглеждам мамино синче и мъжко момиче ...  Wink.
Успех каквото и да решиш.  Grinning
Виж целия пост
# 4
Шани, благодаря ти много за съветите - напълно съм съгласна с изброените предимства на градината,а и ще мога да я запиша заедно с братчето и да ги взимаме,за да сме повече време заедно. Единственото предимство на училището е,че няма да сменя средата в 2 поредни години...
Благодаря ви много мами-страшни сте!
Виж целия пост
# 5
Напълно съм съгласна с Шани.
Моята дъщеря също не е ходила на градина и на 6 години я записах на предучилищна. Тогава въобще не се колебах дали да е в градина или училище, защото прецених , че за нея ще е много по добре в градината , а и на мене ще ми е много по спокойно. Там госпожите си ги гледат цял ден , учат ги, но не като ученици, а като все още предученици. Под формата на игри , без да ги натискат много много.
А по въпроса, че след това ще трябва да се раздели с другарчетата си от предучилищната и да трябва да свиква с нови - не се тревожи. Децата много лесно се адаптират.
Моята като свършваша предучилищната плачеше , че няма да види повече приятелчетата си и искаше да ходим постоянно там , а като почна училище веднага ги забрави и сега като я питам къде е по хубаво ми вика "в училище"  Grinning Питам я ами приятелите ти от предучилищната липсват ли ти , а тя ми казва, че дори и имената им вече не помни и че в училище си има много повече приятели.
Така, че и моя съвет е да я даваш на предучилищна без да се притесняваш.
Виж целия пост
# 6
Дали наистина свикват лесно в нова среда или по-скоро е въпрос на характер? Питам, защото се колебая дали да не преместя Цвети в друга ДГ. Проблемът ми е, че тя харесва сегашната си, но аз не съм много доволна и мога да я запиша на много по-хубаво място. Не знам дали да рискувам..
Виж целия пост
# 7
Цитат
По въпроса с привързаността - уви не знам какво да ти отговоря!
Аз имам същите притеснения относно щерката. В смисъл, че май е по-привързана към баща си. Не е лошо, но за мен е леко необичайно. НЕ желая да отглеждам мамино синче и мъжко момиче ... Wink.


А аз си мислех, че само моята е такава. Особенно като четох в една друга тема как майките казваха, че дъщерите им не се откъсват от тях и само тях искат.
Въпреки, че аз съм я гледала докато тръгна на предучилищна и винаги сме си се гледали двете тя не показва привързаност към мене. Винаги иска тати си. Дори и като нещо не и е натаман пак вика него, а не мене. Като я взимах от градината вместо да се хвърли на врата ми както другите деца тя дори се цупеше че идвам да я взимам, а сега като се пребира от училище въпреки че не ме е виждала цял ден дори и целувка не ми дава. Незнам на какво се дължи това и поведение. Да речеш , че съм лоша към нея , а то таткото е много по строг и много по малко неща и разрешава или купува от мене.
Сигурно и аз трябва да стана лоша че да ме иска  Rolling Eyes
Незнам пък да не е като толкова години е била по цял ден само с мене да ме приема като даденост или като част от обзавеждането  Laughing , защото има моменти когато показва голяма загриженост към мене и знам че много ме обича, но се държи през повечето време дръпнато и ме пренебрегва. Sad
Виж целия пост
# 8
Цитат
Дали наистина свикват лесно в нова среда или по-скоро е въпрос на характер? Питам, защото се колебая дали да не преместя Цвети в друга ДГ. Проблемът ми е, че тя харесва сегашната си, но аз не съм много доволна и мога да я запиша на много по-хубаво място. Не знам дали да рискувам..


Със сигурност има момента и с характера , но смятам ,че  като цяло дацата са доста адаптивни.
Има наистина и такива , които много трудно свикват с нещо ново. Примерно детето на моята най-добра приятелка винаги като ходеше на градина беше нещо ужасно. Писаци и какво ли още не. Дори се принуди да го спре , защото неможеше да се адаптира дори и като мина време. Така, че ако твоето дете е от тези които трудно свикват с нови неща по добре да не го местиш още повече , че си харесва градината. Но пък ако лесно приема промените я премести щом като градината според тебе не е добра.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Летисия
Цитат
По въпроса с привързаността - уви не знам какво да ти отговоря!
Аз имам същите притеснения относно щерката. В смисъл, че май е по-привързана към баща си. Не е лошо, но за мен е леко необичайно. НЕ желая да отглеждам мамино синче и мъжко момиче ... Wink.


А аз си мислех, че само моята е такава. Особенно като четох в една друга тема как майките казваха, че дъщерите им не се откъсват от тях и само тях искат.
Въпреки, че аз съм я гледала докато тръгна на предучилищна и винаги сме си се гледали двете тя не показва привързаност към мене. Винаги иска тати си. Дори и като нещо не и е натаман пак вика него, а не мене. Като я взимах от градината вместо да се хвърли на врата ми както другите деца тя дори се цупеше че идвам да я взимам, а сега като се пребира от училище въпреки че не ме е виждала цял ден дори и целувка не ми дава. Незнам на какво се дължи това и поведение. Да речеш , че съм лоша към нея , а то таткото е много по строг и много по малко неща и разрешава или купува от мене.
Сигурно и аз трябва да стана лоша че да ме иска  Rolling Eyes
Незнам пък да не е като толкова години е била по цял ден само с мене да ме приема като даденост или като част от обзавеждането  Laughing , защото има моменти когато показва голяма загриженост към мене и знам че много ме обича, но се държи през повечето време дръпнато и ме пренебрегва. Sad


Летисия - това е все едно продължението на моите писания.
Обаче аз съм строгата и затова си мисля, че е така при мен.  Sad
И аз съм без целувка  Cry  за ДОБЪР ВЕЧЕР, макар че ме обича  Heart Eyes , но предпочита баща си  #Milti ...И аз много години(6) съм била нон-стоп с нея...може и това да е причината!?!?!
Ще видим  Sunglasses  - може да не е чак такъв проблема. ДАНО да не е!  Praynig
Виж целия пост
# 10
По въпроса със свикването:
 Arrow В класа на щерката има 2 деца от нейната група, а в осналите класове също има. В съседното училище също(тя обядва там) и за нея не е проблем да се види със старите си приятели:).


Може и с вашите деца да се получи така!
Успехи  Grinning
Виж целия пост
# 11
Шани дано си права и проблема да не е много голям въпреки, че някога ми е кофти като ме пренебрегва  Sad
Може пък като влезе в пубертета тогава да станем по близки . Въпреки, че е малко вероятно , ама така би било наистина по хубаво, че да мине този период по леко. Най-вече за мене де  Mr. Green
Виж целия пост
# 12
аз съм за детската градина....... децата имат нужда от социален живот ............
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия