Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебе без големи бузи и тлъстинки и липса на апетит

  • 1 447
  • 20
Здравейте. Моето момче се роди 2,700. Сега е на 11 месеца и е 8кг.  След 6-тия м. качва все по 200-300гр. на месец. Много е жизнен и енергичен, не се спира, но нямаме заформени от типичните огромни бузи и дебелички гънки. Не , че няма никакви, но съм притеснена, че като проходи ще отслабне още. Само моето дете ли е от по- слабичките и без големи бузи?
Другият проблем е ,че постоянно ни никнат зъби и вече цял месец караме само на мляко. Имаме 7 зъба дотук. Опитах купено, опитах да му готвя- 5 лъжици яде и затваря уста категорично. Опитах всичко. Гледам как чеше единия кътник, който е много побелял. Вечер се буди често с рев. Мажа с гел и дентокинд , но няма особен ефект. Възможно ли е това безапетитие да е от зъбките? Преди хапваше много добре... Сега се чудя ще прояде ли това дете... Помогнете, моля ви! Sad
Виж целия пост
# 1
Здравей ! И моето е на 11 месеца. И ние сме като вас на същите килограми. Никнат зъбки, в момента са 8. При разговор с педиатър каза че е нормално. Няма нужда да се притесняваш. Но все пак няма лошо ако говориш по темата с педиатър.
Виж целия пост
# 2
И какво като е 8кг на 11 месеца? Колко мислиш, че трябва да тежи? Коя баба ти намила на главата, че трябва да го "угоиш" или ти самата мислиш, че не е достатъчно дебело? Моето не помня дали изобщо имаше 8кг на една година. На година и половина някъде стана 9кг. Килограмите не са важни. Единственото, което има значение е да е здраво.
Виж целия пост
# 3
Моето момченце беше слабичко, макар и жизнено и здраво. Аз също се притеснявах, съвсем без основание.
Питай педиатъра, но до тогава не се паникьосвай излишно.
Виж целия пост
# 4
Бяхме на консултация, точно като навърши година. Беше 8400.
Роди се 3300, изписаха я 3100. Никога не е наддавала много. 740 гр. ни бяха рекорда за месец. Никога не е била с бузи, “гривни” и подобни. Като ходихме на имунизация, сестрата която ни водеше консултациите, все казваше че няма къде да я бодне - само кожа. Всеки път слушах едно и също. “Слаба и висока.” Страшно се напраягах преди консултации.
Сега, като ѝ гледам снимките, изобщо не ми се вижда толкова слаба, колкото тогава.
Ако детето е здраво и жизнено, развива се нормално, не виждам причина за притеснения.
Виж целия пост
# 5
Напълно е възможно да отказва да яде заради зъби. Моите не са отслабвали като проходиха, така че не се притеснявайте, съвсем не е задължително.
Виж целия пост
# 6
Съвсем нормално ми се струва всичко. И не е казано, че всички бебета трябва да бъдат дебели.
Нашата мома си е пухкавелка, откакто се е родила и все чувах колко много сучела, да ѝ намаля кърмата, сега пък яденето. Та хората все са недоволни, не трябва да ги слушаме, важно е децата да бъдат здрави.
Виж целия пост
# 7
Напълно нормално е всичко.
Моята дъщеря беше 9кг. на годинката.
Бузки на тая възраст вече няма как да чакаш. Вратлето се източва и онази пухкавост от ранните месеци вече я няма.

Не спирай да предлагаш друга храна. Не минавайте изцяло пак на мляко. Това е крачка назад. Нищо, че хапва само 3-4 лъжички.

Дъщеря ми се хранеше по толкова през първите две години от живота си. 3-4 лъжички и не иска повече. За сметка на това я кърмих до 3.
Моята хитрина - приготвях домашна храна, за да съм сигурна, че в тези три лъжички има качествени съставки.
Виж целия пост
# 8
Връщате ме във времето, когато моят син тежеше 8 кг. на 1 година. Без гривни, коремчета и бузки...за ужас на родата. Как ли не го мъчех да яде през годините. Растеше много здраво и енергично дете. Сега е в пубертета, на 16 г. Ако знаете за какво ядене става въпрос. Килограми храна всеки ден. 1,90 е висок, 80 кг. Спортист, с мускули.
Виж целия пост
# 9
Моята малка дъщеря беше под 8  кг на 1 година - не помня 7.300 или 7.800 и въпреки това изглежда с бузки на снимките от първия си рожден ден - не знам как става тоя номер Simple Smile За тлъстинки и дума не може да става, то е ясно. И сега не е ящна, но е много игрива и скоклива - на 3 год и 2 месеца е 11,800 кг. Искам само да е здрава, пък нека си е слабичка, и аз се тревожих и ревях, че не яде, ама детето си оцелява и с малко храна и това е.
Виж целия пост
# 10
Това че детето отказва храна в периодите, в които никнат зъбки е нормално. Щом аз дето родих на 38 си спомних каква мъка беше, когато ми никнеха мъдреци, значи и вие ще се сетите - не е било много отдавна. Иначе и аз вече 10 години слушам, колко е слабичка милата тя - 25 кг. е вече. Но пък бързо им затварям устите, на всички, която я съжаляват и ме гледат с укор - ми аз самата съм 48 кг. то това дете кой го е родил все пак.
И както казва една приятелка и лекарка (д-р Даскалова) „в световната история няма случай на дете умряло от глад, при условие, че му се предлага храна“
Виж целия пост
# 11
нормално е бебето на 6 месеца да удвои рожденото си тегло, а на 12 месеца да го утрои.

тлъстинки и големи бузи имат по-едрите и прехранените деца. това не е норма и не е задължително.
Виж целия пост
# 12
Че той ако е на 11 месеца и е супер енергичен , как очаквате да качи килограми?
Точно сега са дейни и не мирясват...как да качва, няма начин
Моята дунда... която супер много качи първите месеци и имаше бузи на катерица, кърмеше се на поискване и беше все гладна..... като почна към 8-9 месеца да се катери и изправя и мърда, ела да видишшш ! Чудо! Grinning
Ами тя не стоеше мирна за 1 секунда, как да качи?, спря с килограмите и слава Богу, иначе щеше да стане Мишелин.... Сега е на 10 години ... супер висока и клечка...

Децата са различни, Не се сравнявайте....
Виж целия пост
# 13
И моята дъщеричка е слабичка. На 7 месеца беше 5900, родена е 2490. Омръзна ми и вече не обръщам внимание на коментарите на разни лели, комшийки и т.н. колко е "слаба". Детето ми е здраво и това е важното за мен, удвоила е теглото си преди 6 месеца. До 1 годинка предполагам ще го утрои. Ех, и аз искам да е 1 кг отгоре (примерно), но какво да се прави...ще порастнат.
Виж целия пост
# 14
Ние вървяхме много слабички, до момента, в който започнах захранването (5 месеца беше), както нямаше 6кг, сега на 7 месеца и 10тина дни, е малко над 8 кг. Важното е бебето да е здраво, дали има кило отгоре или не, не е от особено значение. Добрите педиатри казват същото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия