Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Православието като начин на живот - 8

  • 5 674
  • 167
# 165
Много често се сещам за думите на апостол Павел в Римляни 7:
18 ...понеже желание за добро имам, но не и сила да го върша.
19 Защото не върша доброто, което желая, а злото, което не желая, него върша

И бих искала да споделя тази проповед, на която попаднах по повод този стих
https://www.pravoslavie.bg/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0/ … 0%BE%D0%B2%D0%B0/
Радвам се, че сме се събрали да се подкрепяме и образоваме Hug
Виж целия пост
# 166
От СЗ се знае , че ще се роди Спасител и по какъв начин дори ще се роди, както и подробности от живота му, който ще се случи след столетия. Ще бъде предаден и разпнат и Възклесението му ще бъде тържество на живота. И тъй като някой каза, че Юда е знаел какво прави и е имал избор ми се ще някой да ми отговори какво щеше да стане ако Юда не го беше педал.Често съм мислила за това и не стигам до отговор. Още повече, че самото предателство е било леко ненужно, защото всички са знаели кой е, но е трябвало да се изпълни предреченото до последната буква, за да се случи точно по този начин. Иисус Христос е знаел и за отричането три пъти на Св. Петър и  се е случило, а да се съмняваме в любовта и предаността на Св. Петър е нелепо. Имам предвид, че много неща се случват така само и само и да се изпълни предреченото от древните пророци. Оставам с усещането , че НЕ е можело да се случи по друг начин и в този смисъл Юда се явява като средство за постигането му. Не, че го оправдавам, но има факти, които ме смущават и будят въпроси. Стигала съм и до въпроса какво щеше да стане ако Ева не беше изяла пустата му ябълка? Как щяха да се случат нещата и въобще как щеше да има човечество след като то е плод точно на този грях? В такива моменти си казвам, че няма как всичко да ми е ясно и сигурно има тайни които ще си останат такива докато му дойде времето да разберем божият промисъл. Според мен в живота има предопределеност  и най - малкото такива са раждането и смъртта ни, които са изцяло в Божията власт и в точното време. Нашата роля е в това да се доверим на волята му и да се смирим, а това е абсолютно в наша власт стига да намерим сили и вяра. Т. е, пътят си ни е път и основните моменти в него са ни предначертани, но с каква душа вървим по него е наш избор и свободна воля. Можем да сме озлобени, гневни и роптаещи срещу съдбата  и събитията в живота ни , а може да сме доверчиви, благи и търпеливи. Е, това последното не го владея, но не съм изгубила надежда за промяна.
Виж целия пост
# 167
В Божествената литургия всяка неделя молитвите са да са ни "горе сърцата", "целият ден да е свят, мирен и безгрешен"," християнски безболестен непосрамен мирен завършек на живота и добър отговор на страшното Христово съдилище"
Аз това съм приела . Някак не мисля, че трябва да ровя какъв е Божият промисъл, да зная неща, да си обяснявам неговото дело. Това е невъзможно да разберем. Само това, което Той ни е открил и пак трудно го разбираме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия