Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На 10 г още не са карали Варицела

  • 1 868
  • 55
# 45
На мен ми взеха от вената, но не знам дали може и по друг начин.
Виж целия пост
# 46
Личната ми лекарка каза, че се прави ваксинация на по-големи деца и възрастни само след тест за антитела.Иначе може да стане проблем ако се постави ваксина, а човекът е бил болен , без да знае.

Това е абсурд. Ако вече имаш имунитет и си сложиш ваксината, знаете ли какво ще стане? Нищо. Нищо няма да стане, точно защото вече имаш имунитет, независимо по какъв начин се срещаш отново с вируса дали чрез контакт с болен или чрез ваксина. Хубаво е да се изследваш преди да си сложиш ваксина, защото ако вече си преболедувал и имаш имунитет, тогава ваксината е излишна.
Има логика, нямам идея защо го каза.Нещо от сорта,че в жива ваксина и не знам си какво..
Виж целия пост
# 47
Доколкото знам отдавна не се бият живи ваксини, а откакто сме в ЕС абсурт. Доживях ваксината за варицела да дойде до България, не разбрах защо им отне толкова време, след като се прилага много отдавна в редица европейски държави. Ваксината би следвало да е същата, която слагат в Германия и Испания. Ако предпазва и от херпес зостер какво по-хубаво.

Няма логика ако имаш анти тела да е проблем ако си биеш ваксина. Все едно си имал контакт с болен, а анти телата те пазят така или иначе и атакуват вкараните с ваксината "бацили". Просто тогава ваксината няма смисъл и съответно цената й и боденето.
Виж целия пост
# 48
Имам приятелка на 30, която не е карала варицела. Не бих заразила детето си умишлено.
Виж целия пост
# 49
Ваксината срещу Варицела, е жива. Моно или комбинирана с морбили, паротит и рубеола, все е жива. Както и тази срещу Ротавирус, но това е друга тема.
Виж целия пост
# 50
Доколкото знам отдавна не се бият живи ваксини, а откакто сме в ЕС абсурт.
Напротив. БЦЖ е жива. Против морбили е жива. Против варицела е жива. Ротавирусната е жива. Което означава че след слагането хората са потенциално заразни за няколко дни.
Виж целия пост
# 51
Само при ротавирусната може да има предаване на ваксиналния вирус, при останалите не.
Виж целия пост
# 52
Не съм сигурна. Погледнете листовките. Пишеше нещо от сорта да се избягва контакта с бременни, малки деца и имунокомпрометирани лица след ваксинирането.
Виж целия пост
# 53
За МПР съм 100% сигурна, че няма такова нещо. За варицелата сега видях, че наистина го пише в листовката. Поразрових се повече и се оказва, че това все пак се случва изключително рядко. Има 5 документирани случая на предаване на ваксиналния вирус на 50 милиона дози.
Виж целия пост
# 54
Не знаех, че е жива ваксината за варицела, благодаря за разяснението! Мислех, че вече изобщо не бият живи ваксини. Макар и нашите навремето да са били такива.
Виж целия пост
# 55
Дъщеря ми изкара херпес зостер като много малка. Много леко го изкара, докторите се чудеха.
Но нарочно и аз не бих си заразила дете.


Ти нали знаеш, че в случая е "прекара", а не "изкара", понеже това може да се появява многократно... без конкретно ограничение в броя пъти - общо взето, може да се случи при всеки спад в имунитета (е, може и да не се).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия