Студена почерпка за събиране с познати?

  • 3 493
  • 31
# 15
"Кексът" за голямо мое учудване и така се оказа не само ставащ за ядене, но даже вкусен. Simple Smile Е, разбира се не става за почерпка, но вкъщи ще се изяде. Много се радвам, че няма да го хвърлям! Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Радвам се, че ще се хапне, но нямам идея защо така ти се е получил.
Съжалявам.
Пробвай пак с повече мляко, да речем. Но имай предвид, че тестото си е гъстичко. И аз го разстилам с лъжица.

Единствено ми идва на ум бакпулверът да е с изтекъл срок. Сешам един път така ми стана, погледнах срока на годност след като го бях изсипала в купата. Изяде се, де.
Виж целия пост
# 17
Благодаря! Ще погледна бакпулвера... Като е седял отворен става розов, а този си беше бял, но за годността не ми е хрумнало да следя. Мен ме притеснява и че млякото не е българско, а едно такова креместо, знам ли дали не е пък от това. Или пък нещо при печенето да съм объркала... Е, ще пробвам пак друг път, все някога ще се получи. Simple Smile Още се боря със сладкишите, всичко друго се получава, а те редовно се спихват.
Щом тестото си е гъсто, поне това няма да го мисля. А такова лепкаво ли е по принцип?
Виж целия пост
# 18
Ако под лепкаво имаш предвид да ти залепва за лъжицата и като я вдигаш от тестото да се стели - да.
Млякото си е обикновено, кисело. Ако това е някакво сметаново - може и то да е прецало нещата. Йогурта не е кисело мляко. Лошото е, че не знам с какво да заместиш киселото мляко от рецептата.
Виж целия пост
# 19
Ами просто трябва да отида до българския магазин тук.. или да си направя сама. Simple Smile Ще пиша при следващите опити какво е станало. Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Солен кекс, а и другите кексове правя доста често, винаги с йогурт, какъвто и да е. Винаги става.
Виж целия пост
# 21
Слагай повече бакпулвер И сода за хляб.
Не нарязвай топло.
Запичай първо на долен реотан.
За партито - франзела, пастет и малко бурканче хубава маринована риба, лют пипер, прясна краставица( или бурканче кисели)там намазваш колелцата франзела с пастет,  с риба - ръсваш малко люто и добавяш парченце краставичка (кисела или прясна).
Ще си оближат пръстите!
Виж целия пост
# 22
О, да, количеството бакпулвер беше другият ми проблем. Идея си нямах колко е един бакпулвер и сложих 1-2 чаени лъжици, някак реших че е достатъчно за 2чч брашно. Тук пакетчетата бакпулвер са доста големи. Rolling Eyes
Ще изпробвам съветите при следващите опити, благодаря. Simple Smile
Виж целия пост
# 23
10 грама на печиво е бакпулвера. Грубо казано.
Виж целия пост
# 24
Не е бил малко бакпулвера.
Солените кексове стават и при мен клисави.
Понеже не са ми любими, не съм се задълбавала защо.
Виж целия пост
# 25
При мен не стават клисави, а пухкави.
Виж целия пост
# 26
Я проверете фурната как е с реотаните. Дали пече на горен и долен или един от тях липсва.
Виж целия пост
# 27
Аз бих приготвила нещо такова

Продуктите могат да ви ги нарежат и в магазина.

Или сандвичи.



Или хапки.
Виж целия пост
# 28
Солени мъфини -  рецептата е от сайта на Супичка, стават лесно, само че трябва да имаш формички за печенето и книжни кошнички.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8
Виж целия пост
# 29
Солен кекс с пълнеж, който винаги ми се получава. За пълнежа е според вкуса.

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B5%D0%B6

Моят изглежда ето така:
Скрит текст:


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия