Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студенти в UK - 12

  • 27 400
  • 311
# 285
ето това са вече добри новини

разбира се, всичко може да претърпи промяна във времето в зависимост от условията, но да се обезкуражават студентите с планове за цяла една година и половина напред онлайн обучение, действа подтискащо
Виж целия пост
# 286
Какъв съвет точно? За 3-4 години не е ли свикнала с такива битови въпроси? Thinking Какви притеснения от първи курс, то е същото все едно си продължава обучението с една година? Thinking
За съжаление не е от най-социалните и трудно създава контакти. Справя се с доста битови въпроси сама, но винаги по трудния начин....
Търся съвет/препоръка по-скоро за  определена агенция или конкретно общежитие.
Дъщеря ми ще бъде трета година в Шефилд. Първата година беше на общежитие буквално до сградите на университета. Втората година беше на квартира на 2 мин от общежитието. Тази година беше на обмен, но ще се върне в същата квартира. Спомням си, че като започна да търси квартира първо посети отдела в университета, който помага с намирането на жилища. Там имаше обяви и ходи на няколко огледа. В крайна сметка остана в къщата, която сама случайно е видяла и харесала.
Честно казано според мен общежитието в което беше ми харесваше повече от квартирата, но беше по-скъпо и затова реши да не остава там. Има частни общежития със студио, за един или двама, но и цените са си високи, но не колкото общежитието доколкото си спомня детето.
Благодаря за споделеното.
Избрахме едно от частните общежития. От унито в  Шефилд са изпратили мейл, че обучението няма да е онлайн, обмислят се варианти за осигуряване на обучение в малки групи..
Виж целия пост
# 287
Ето го и официалното изявление на Кеймбридж относно следващата учебна година.

https://www.cam.ac.uk/coronavirus/news/update-from-the-senior-pr … emic-year-2020-21

"A statement from Professor Graham Virgo, Senior Pro-Vice-Chancellor (Education), regarding the academic year 2020-21

The University and the Colleges will welcome as many students as possible to Cambridge for the start of the next academic year, guided always by advice from Public Health England. We are committed to continuing to deliver high quality education to all our students and to delivering a rich student experience, while ensuring that we respond effectively to the challenges posed by the COVID-19 pandemic.

Small group teaching – supervisions, seminars or individual tuition – is at the heart of our educational provision and will continue in person as much as possible. Given the likely need for continued social distancing, we have decided to suspend mass lectures in person for the next academic year. Lectures will be available online; this system is already in place in some University Departments. Lectures are only one part of the rich education that Cambridge offers and freeing space in lecture halls will allow us to concentrate on delivering small group teaching, lab work and practicals.

Colleges are planning to offer a wide range of activities, and will work hard to build up community life, even in the midst of social distancing.

There remains a great deal of uncertainty about the likely course of the pandemic and its impact on universities. I regret that partial reporting of only one aspect of our plans may have compounded this uncertainty. We will keep our plans under regular review. Our objective is to restore the full teaching programme as soon as possible. If we are able to do this sooner than currently anticipated, we will.

Professor Graham Virgo

Senior Pro-Vice-Chancellor (Education)"
Виж целия пост
# 288
Здравейте
Нека всички кандидат студенти за Шотландия да се справят отлично с матурите.Моя син има покана от Дънди университета и съм много щастлива ,че ако го приемат ще учи това което най -много желае и му е страст
Виж целия пост
# 289
В това е истината, децата да следват мечтите си. Желая успех!
Виж целия пост
# 290
Прочетено във фейсбук страницата на British Embassy Sofia:
"Днес/22.05./ британското правителство обяви предпазни мерки, засягащи пътуването до Обединеното кралство, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса. Считано от 08.06.2020г., всички пристигащи в страната, както британски така и чужди граждани, ще трябва да се самоизолират за 14 дни. За повече информация: "
https://www.gov.uk/government/news/home-secretary-announces-new- … FzFpq5tBZr0t2Wx0c
Виж целия пост
# 291
Току що съобщиха и по БТВ Новините, че правителството въвежда от 8 юни задължителна 14дневна карантина за всички пристигащи на острова.
Виж целия пост
# 292
Ми няма да почиваме в УК Simple Smile. До септември много неща могат да се променят.
Виж целия пост
# 293
Ми няма да почиваме в УК Simple Smile. До септември много неща могат да се променят.

Да, така е.
Виж целия пост
# 294
Ми няма да почиваме в УК Simple Smile. До септември много неща могат да се променят.

Дано. И се моля дано и на дъщеря ми Унито да не мине онлайн.
Виж целия пост
# 295
Цитат
Дано. И се моля дано и на дъщеря ми Унито да не мине онлайн.

Доколкото разбирам, онлайн не означава да си седят в България или др.държави, откъдето са студентите. Означава, че лекциите ще се онлайн, за да се спазва дистанцията между студентите/ т.е. ще си учат в общежитието или квартирата/, а лабораторните занятия ще са на по-малки групи, за да им осигурят достатъчно разстояние, като искат при посещение на лабораторните да носят и маски.
За мен всичкото това означава, че те през септември трябва да бъдат в Англия.
Поне така разбрах аз от информацията от университета на дъщеря ми.

От поста на Ant12 ми се струва, че това важи и за Кеймбридж:
Цитат
Lectures will be available online; this system is already in place in some University Departments. Lectures are only one part of the rich education that Cambridge offers and freeing space in lecture halls will allow us to concentrate on delivering small group teaching, lab work and practicals.  Colleges are planning to offer a wide range of activities, and will work hard to build up community life, even in the midst of social distancing.  
  т.е. "Лекциите ще бъдат достъпни онлайн; тази система вече съществува в някои университетски катедри. Лекциите са само една част от богатото образование, което предлага Кеймбридж, а освобождаването на пространство в лекционните зали ще ни позволи да се концентрираме върху предоставянето на обучение в малки групи, лабораторни упражнения и практически упражнения. Колегите планират да предлагат широк спектър от дейности и ще полагат усилия за изграждане на общностен живот, дори в разгара на социалната дистанция. "
Виж целия пост
# 296
Честит празник на всички!Търсете и получавайте знание,културно и духовно усъвършенстване!Бъдете горди с постиженията на вашите   деца,чувство,което пожелавам да изпита всеки един родител!
Виж целия пост
# 297
Здравейте! Има ли някой, чието дете учи в Robert Gordon University, Aberdeen? Дъщеря ми се е насочила натам и имаме някои въпроси - университетско или частно общежитие е по-добър вариант според вас? С коя авиокомпания пътувате до там и кога е добре да се вземат билети? Също така има ли информация кога се очертава да започне учебната година?
Благодаря предварително!
Здравейте, дъщеря ми ще е последна година в University of Aberdeen. Относно общежитието може да се каже, че е въпрос на възможности и трябва да се търси компромис между цена, качество, местоположение и т.н. Дъщеря ми в първи курс беше в Hillhead Student Village. Намира се на около 600м. от Абърдийнския университет, беше в апартамент с още 3 момичета, като всяка разполагаше със собствена стая, обща кухня, обща баня и тоалетна и втора тоалетна, цената беше 116 паунада на седмица, без да е включена храна.Кампуса беше много добър и я удоволетворяваше. След първи курс се премести с 2 приятелки на квартира, като сега плаща 300 паунда на месец, което си е значително по -добре. Принципно на квартира е по евтино, но  в първи курс държах да е в кампус, където ще е с повече студенти, а и не можехме да търсим квартира от разстояние. В момента пътува с Райънеър, като полетите са до Единбург ( първоначално бяха до Глазгоу) , а от там с влак или автобус до Абърдийн. В първи курс и взимах билети директно до Абърдийн, на Бритиш Еъруейс но те са значително по-скъпи, а после и тя държеше да пътува с приятелите си и търсеха по-евтините варианти. Относно времето за закупуване на билети, въпросът е относителен, но по-рано , по-добре, макар, че понякога непосредствено преди полета , билета е с по-ниска цена. Но по принцип през м.май и купих билета за отиване и месец по-късно купих билети за идване и отиване  за коледните празници. За началото на учебната година , следете сайта на университета, при нея казаха, че ще започнат на 28 септември, при положение, че до сега започваха покрай 7-8 септември. Това е, ще се радвам ако съм бил полезен, ако ви интересува друго, питайте.


Благодаря много! Имаме още доста въпроси, свързани с пътуването и настаняването, ще ги задам в скрит текст  Blush

Скрит текст:
Все още остава опасението ни, че ще закъснеем с купуването на самолетен билет, но от друга страна се чудим дали не е възможно още да отложат старта на учебната година в RGU и в такъв случай да сме избързали. Също не ни е ясно дали веднага при пристигането е възможно настаняване в общежитие, или ако полетът и пристигането са преди определена дата трябва да се наеме хотел за няколко дни.
Друг проблем е придвижването до града - има ли вариант университета да изпрати човек, който да посрещне на летището пристигащ студент и да го придружи? Чували сме за такава практика на някои места, но не знаем конкретно за университетите в Шотландия и по-специално Robert Gordon. Ако не, дъщеря ми каза, че ще е по-спокойна ако пътува в самолета с някой, който вече е студент в Абърдийн, за да не се притеснява, че ще обърка нещо с придвижването до там и т.н. Аз също ще съм спокойна и ще се радвам, ако се запознае с някой, с когото да пътуват заедно, и в такъв случай да резервираме билети за една и съща дата на една и съща компания Relaxed  
Виж целия пост
# 298
Кога и на каква цена ще купите самолетния билет, особено за студент в първи курс, е винаги въпрос с много въпросителни. Ако изчакате окончателната оферта, може цената да скочи. Но пък зависи каква сигурност имате за приемането. Когато дъщеря ми беше кандидат-студентка, купих билета, когато излязоха резултатите от ДЗИ-та и знаех, че покрива офертата. В настоящата ситуация мисля, че никой не може да Ви каже дали университетът ще бъде изцяло на олнайн режим или не. Дори сега да го обявят, с оглед динамичността на ситуацията всичко може да се промени до септември.
По отношение на настаняването: Обикновено университетите обявяват началния момент /дата и час/, от който може да става приемането, съответно крайния такъв за напускане в края на учебната година. Миналата  година дъщеря ми им писа с молба да напусне един ден по-късно, но не й разрешиха. Така че вижте какво пише в сайта на вашия университет по този въпрос, ако искате да пристигнете по-рано, им пишете, а ако не ви разрешат, търсете хотел.
Не знам за посрещането, най-добре и за това да им пишете.
Успех!
Виж целия пост
# 299
Здравейте! Искам да помоля запознатите с кандидатстването в ИТ сферата да ми помогнат ако може с информация и съвет. Интересува ме имат ли университетите /в Англия и САЩ/ изискване към хорариума на часовете по физика за кандидатстване в областта на ИТ? Предстои ни избор на предмети задължителен и допълнителни (по новата програма след 10-ти клас) и се колебаем какво за запишем. Знам, че всеки университет обявява на страницата си, но не разбирам английски, а се опитвам да проведа независимо от детето проучване. Ще съм благодарна ако някой се включи с мнение и впечатления!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия