Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Смяна на чорапи

  • 5 539
  • 64
Здравейте. Аз съм млад родител на 9 годишна дъщеря, със съпругата ми сме разведени . Сам се грижа за дъщеря си и ни е много забавно заедно , тя е много послушна и обикновенно ме слуша за почти всичко , което и кажа , но има нещо на което не мога да я науча да прави а именно да си сменя всекидневно чорапите . Аз съм много зает човек имам бизнес с хранителни стоки и ме няма по цял ден с изключение на уикендите тя се прибира от училище събува се и остава със същите чорапи на следващия ден пак така . Стотици пъти съм и обяснявал че това е неправилно не само от гледна точка на хигиената но и че е срамно и че някъде може да изпадне в някоя доста конфузна ситуация.  Аз съм нов във сайта регистрирах се именно за помощ от по-опитни родители от мен да ми дадат съвети именно по такива въпроси защото може би аз нямам подхода за да я отуча да прави така , казват че децата подражава ли на родителите си , но аз не правя такива неща да ходя с едни и същи вмирисани чорапи с дни и няма как от мен да е видяла  такова нещо. Е ако някой има опит или може да ми даде съвет ще съм много благодарен.
Виж целия пост
# 1
Въведете правило при прибиране вкъщи от училище да си взима душ, след което се сменят бельо и чорапи с чисти такива, а носените дрехи през деня отиват в коша за пране. Така правя със сина си, който е на 4.
Виж целия пост
# 2
plamenvasilev756, добре, де вечер не сте ли си вкъщи, когато това дете ляга да спи?
Не вярвам да спи със същите чорапи.
Просто при приготвяне за сън чорапите отиват за пране и готово.

Взимане на душ след училище ми се вижда  прекалено драстична и затормозяваща мярка.
VickyTaylor, нима переш дрехи, които са носени еднократно в рамките на един единствен ден?!
Виж целия пост
# 3
Естествено, че ги пера. Цял ден се е търкалял из детската градина с тях, често имат драскотини от фулмастри, а сега като се запролети и започнат да играят навън е още по- наложително прането.
В нашия случай не е драсрична мярка вземането на душ след градина, защото по това време е все още свеж. Ако чакам времето преди лягане, това значи да не се изкъпе, защото става кисел и капризен. За преди лягане оставяме само миенето на зъбки.
Виж целия пост
# 4
При сина ми навика е точно по време на баня. Всичко, което се съблече като бельо се хвърля в пералнята и след душ се облича ново.
Ако една седмица всеки ден ѝ правите забележка ще ѝ писне предполагам. Вярно, е че има неща, които колкото и да повтаряш няма файда, но чорапите не са от тях.
Ако ѝ кажете в прав текст "Смени си чорапите" сменя ли ги?
Виж целия пост
# 5
Ако я караш да си ги пере, а нея я мързи, няма да постигнеш нищо.
Виж целия пост
# 6
Първо благодаря на всички за бързите отговори и съвети . Второ за къпането , не не се къпе всяка вечер разбира се прави го през вечер все пак тя е на 9 години не е бебе . Всяка вечер когато тя се прибере от училище (ако е втора смяна ) е преди аз да се прибера от работа тя вече се е преоблякла или се е изкъпала ,просто дори за два дена краката и се вмирисват най вероятно от обувките което принципно е нормално на всички им се вмирисват краката въпрост е , че не ги сменя на време и затова е така , и да много пъти съм и казвал смени си чорапите , но или ми казва -Добре след малко , или не го прави . Понякога съм и се карал , но не обичам да и крещя не мисля че това е добро възпитание , четах доста по темата и се притеснявам да не би да е някакъв ранен детски фетиш към такива неща .
Виж целия пост
# 7
Дупето, интимноте части и краката се мият всеки ден, лично мнение. А и още повече при момиче е хубаво да се изгради всекидневвн навик- не през ден, не през два.
Виж целия пост
# 8
Вместо само да се занимавате и двамата с тия чорапи, наистина вечер може да заменяш ти чорапите, когато вече си е легнала. Това с фетиша ми се вижда напълно изключено. По-скоро е някакъв знак за независимост. Децата понякога се съпротивляват за дребни неща и така се самоутвърждават в собствените си очи като личности. Всъщност родителите искат същото - да отгледат независимо дете. Така че спести си разправиите, а като й махаш мръсните чорапи, тя ще види, че е по-добре така- даже и на миризма Simple Smile и ще свикне.
Виж целия пост
# 9
При прибиране вкъщи - душ, а дрехите - в коша за пране. Душът всеки ден е елементарен хигиенен навик. Още повече, че е момиче.
Виж целия пост
# 10
Дрехите, носени днес, винаги отиват в коша за пране. Няма друг вариант у нас. Душ всяка вечер, това е закон. Още преди няколко години, когато започна да се съпротивлява за ежедневното къпане й казах, че вмирисани хора у нас не търпя. Бях непреклонна и не съм допускала да си ляга без баня. Вече е почти на 9 и всичко това й е навик и го прави без да се замисли.
Виж целия пост
# 11
Когато родителите са двама е много по лесно да се създаде една силна организация за доброто отглеждане и възпитание на детето но когато е сам както в моя случай е малко по-трудно точно затова и попитах за съвети защото ми е малко трудно а като се замисля  още не е в пубертета.
Виж целия пост
# 12
Душ вечер, да. Но не и след училище. Поне аз го схванах, че задължително от вратата след училище се влиза под душа, което ми дойде малко вповече. Все едно трябва да се дезинфекцира от училището!!!
Виж целия пост
# 13
Аз не мисля , че кой знае колко се причиняват на училище особено с нашата образователна система , аз съм израстнал в щатите и там наистина се потяхме много здраво особено в часа по физическо а тука поне в Бургас  където живеем в час по физическо ги карат да поиграят малко волейбол и толкова не мисля че имат някакви сериозни физически натоварвания . Аз не казвам , че едвали не  се прибира потна и мокра и така я оставям да си ляга , но трябва да си сменя бельото и чорапите всеки ден това се опитвам да я науча за да и стане навик, другото което е , че във къщи доста често ходи с обувките аз и правя често забележки за това а тя ми казва -Ти като живееше в Америка защо си ходел с обувките в къщи а аз не мога? . Само че в щатите където живеех в град Напа (Калифорния) когато валеше беше мокро а при нас в Бургас е кално затова . Тоест те доста подражават очевидно на това което гледат по тв или в интернет и си мислят , че то е най-доброто за тях . Но от една дена благодарение на човек който писа във форума , да и събувам чорапите като си легне го правя и има някакъв лек напредък , така че много и благодаря за съвета .
Виж целия пост
# 14
Относно потенето и душа няма какво да го коментираме, аз не се потя на работа, но душ си взимам и сутрин и вечер. Това е въпрос на елементарна хигиена. Вярно е, че вие мъжете сякаш не държите чак толкова на тези неща, но тя е момиче и поне веднъж на ден, най-удачно вечер е хубаво да си изплакне тялото.
А защо вие и събувате чорапите, с тях ли си ляга?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия