🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 14 (Тема 5)

  • 119 343
  • 2 174
# 1 545
Сашка с хавлията ли е тук?
Виж целия пост
# 1 546
Сашка с хавлията ли е тук?

Не.
Виж целия пост
# 1 547
Аз помня Камелия Воче, беше впечатляващо.
Виж целия пост
# 1 548

Ей тази ѝ изява съм изпуснала.Smiley Аз имам пропуски, първите сезони не ги гледах редовно.
Един от старите ми спомени е с Левон Хампарцумян, стегнато "мъжко" меню, справи се с лекота, беше ми харесал. Тогава на "мода" излизаше сьомгата. Smiley
Камелия Тодорова беше предложила супа от пасирана тиква и скариди - любими продукти. Правих я, че се и хареса в нас.

Има си и готварски попадения шоуто, колкото да се шегуваме със звездните участниците. Wink
Виж целия пост
# 1 549
Мое любимо участие беше това на Ваня Щерева и появата ѝ в темата. Пазя си двете ѝ рецепти така, както ги написа.
Виж целия пост
# 1 550
Мое любимо участие беше това на Ваня Щерева и появата ѝ в темата. Пазя си двете ѝ рецепти така, както ги написа.

Аз правя често погачата и, какво друго е предложила?
Виж целия пост
# 1 551
Ето и двете рецепти, написани от нея:

ТИРАМИСУ

4 яйца. Жълтъците се разбиват отделно от белтъците, докато увеличат обема си двойно, прибавя се към тях 250 гр пудра захар. Това прави горе-долу една чаша, аз я разделям и оставям да има и за белтъците. Към жълтъците се прибавя кутия маскарпоне, бърка се с дървена лъжица, докато се смесят добре. Отделно се разбиват белтъците, докато станат на пяна с остатъка от захарта. И се смесват с жълтъците и маскарпонето, отново с дървена лъжица. Т. е. миксер се ползва само за жълтъци и отделно за белтъци. После всичко се смесва с бъркане с дървена лъжица Simple Smile И кремът е готов. Бишкоти се топят в кафе, не съвсем горещо, в което се прибавя лъжица-две ром. Топиш и нареждаш в тава (може и в чаши) Заливаш с крема, после още един ред бишкоти, крем и готово. Покриваш, хладилник и на другия ден поръсваш с какао.

ПОГАЧА

250 мл вода, хладка. Половин пакетче мая. Да се смесят. Малко брашно. Кладенче. Две яйца, единият жълтък се отделя за намазване. Лъжица и половина кисело мляко, две лъжици олио, чаена лъжичка сол. Месиш, слагаш брашно, докато стане тесто. Биеш у масата:-) Майка вика 100 пъти, аз не го изпълнявам. Разточваш на елипса, покриваш с разтопено масло, натрошаваш сирене и завиваш на масур. Найлон върху тавата, слагаш на дъска и за малко във фурната на най-ниските градуси. Да втаса. Наглеждаш я.
Като се подуе, печеш на около 200 градуса. Като се запече леко, вадиш, намазваш с четка с жълтъка и пак я връщаш да се доизпече. Това е Simple Smile
Виж целия пост
# 1 552
𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬, благодаря за рецептата за тирамису! Пропуснала съм я. Ще си я добавя към личните рецепти и ще  я пробвам непременно скоро.
Виж целия пост
# 1 553
Ох това кьопоолу на г-н Мамалев изглежда мн мн вкусно.
Хубави и интелигенти хора са събрали тази вечер, дано се получи хубава вечер
Виж целия пост
# 1 554
Повторения ли е тази седмица?
Всичките съм ги гледала, но не помня дали в тази комбинация или просто ги повтарят/потретват участниците...
Виж целия пост
# 1 555
Повторения ли е тази седмица?
Всичките съм ги гледала, но не помня дали в тази комбинация или просто ги повтарят/потретват участниците...

От понеделник повтарят петорката от декември 2018: Георги Мамалев, актрисите Ралица Паскалева и Катето Евро, Ники Илиев и златното момиче Християна Тодорова.
Виж целия пост
# 1 556
Златното момиче големи бузки има...!
Готина беше тази компания, спомних си я.. Хареса ми и бялата кухня на Мамалев...
Виж целия пост
# 1 557
Тази седмица пропускам, защото имам чувството, че прекалено скоро съм гледала тази петица. С много приятно впечатление бях останала от Християна Тодорова, много мило момиче.
Виж целия пост
# 1 558
Оооооо аз не знаех, че е повторение 😞😒 то и без това няма какво да се гледа та ще го гледам. Мерси че ми казахте
Виж целия пост
# 1 559
От всички участия до момента през всички сезони абсолютен фаворит ми е Стенли. Зеленото сирене от бабинци, прекрасната трапеза на тераса над язовир, разходка с лодка и заря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия