Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страх ме е, че няма да разбера какво е да бъдеш майка

  • 2 892
  • 56
Мисля, че може би, няма да разбера какво е да бъдеш майка....и това ме води към тъга, депресия и една особена затвореност в себе си.... Докато пиша това ми се насълзяват очите.
Прибирам се след работа, чета книга пия чаша вино и  гледам в една точка. Преди да заспя плача и премислям живота си и защо се е получило така. Уж, съм силна личност, но като видя някое детенце, изпитвам силна нужда да го прегърна и  да го целуна по главата. Може би звучи тъпо, но това е едно особено чувство, което стои в мен.....Разплаквам се. Само мога да си представя, какво е да бъдеш майка....  Затварям се в себе си, все повече  и повече, но това не личи пред приятелите и колегите ми. Пред тях съм слънчева и усмихата, старая се да не разбират какво е вътрешното ми състояние.  В последната си приключила  връзка, човекът с който бях, не желаеше семейство и дете. Разбира се, това е негово право. Но аз се сринах за пореден път. Чувствам се така, сякаш времето ме притиска, сякаш ме смазва.... Знаете как е с женската биология - с течение на годините шансовете намаляват, не се увеличават А и отношението към жени в моето положение в Бългрия е все още осъдително. Обаче, само аз си знам какво ми е отвътре. Първо трябва да излекувам душата си. Късно осъзнах грешките си...На 37 години съм. Чувствам се така, сякаш животът ми е лишен от смисъл.
Ако има  жени като мен, моля да споделят опит и мнения, ако имат нужда и желаят.  

Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Имаш ли категорична, медицински потвърдена диагноза, че не можеш да имаш деца (премахване на матка и др.)?
Виж целия пост
# 2
Имаш ли категорична, медицински потвърдена диагноза, че не можеш да имаш деца (премахване на матка и др.)?
Не. Здрава съм. Ходя на редовни гинекологични консултации и прегледи на всеки 6 месеца.
Виж целия пост
# 3
Нищо не е загубено тогава. Звучи даже малко нелепо на фона на жените, които никога няма да имат собствени деца по медицински причини.
Виж целия пост
# 4
На 37г. все още имаш време да срещнеш човека за теб и да създадеш семейство и деца.Не се отчайвай,времената сега са други и много жени раждат дори след твоята възраст.Аз съм на 41 и все още вярвам,че мога да имам още едно дете.
Прогони негативните мисли от главата си и гледай напред!
Виж целия пост
# 5
Не е добре тази негативна нагласа, това хич не ми харесва. Мислите на човек, наистина имате отношение към реалността и нещата, които ни се случват. Ако постоянно го мислиш това, вярваш го и си го повтаряш, че няма да станеш майка, то наистина ще се случи точно така. Това е първото нещо по което трябва да работиш !

Първо се успокой, много жени са зачевали и на 45+, въпреки, че си е индивидуално. Мисля, че е добре да посетиш психолог, това най-много би ти помогнало. Аз мога да ти дам много примери и за жени 40+ години, които са срещали истинска любов и са ставали майки. Не се настройвай така негативно. Ти си влезнала в един порочен кръг и в момента с тази нагласа и няма как да срещнеш мъж, да си отворена за връзка.

Така както описваш ежедневието си, това хич не ми харесва. Worried
Виж целия пост
# 6
Бонбони,

Ти си интересен случай. Все си мисля, че жените вече не искат деца. Изнервят ги, някак си. Аз имам деца, мъж съм, и сам точни на твоята възраст. Моята жена постоянно, разправя как децата  и пречели да си живее живота. Аз лично още две, три бих отгледал.

Гледай напред и това, да става каквото ще. Другия път като срещнеш някой, след първия секс, го питаш веднага. Като ще е гарга да е рошава. Няма какво да ги бавиш.
Виж целия пост
# 7
не се отчайвай, имаш още време, имам позната, която роди за първи път на 44,  вече да се ражда на 40+ години не е рядкост,  знам и за няколко случая на жени, които след като до 40 не срещнаха правилния мъж, си направиха инвитро с донорски материал и си имат собствени дечица, а други си осиновиха....ако имаш силно желание - няма да останеш без деца
Виж целия пост
# 8
Дете може да имаш и без мъж. Освен това още не е късно да срещнеш такъв. Не се отчавай, прекалено рано е да смяташ, че никога няма да бъдеш майка. Дори жени, които нямат никакъв шанс да заченат и родят по медицински причини могат да станат майки.
Виж целия пост
# 9
Хей,
детенце можеш да създадеш и без наличие на баща!В днешно време си е предизвикателство да се намери качествен спътник в живота. Бонбоне, замисляла ли сте се за донорски материал?
Главата горе! Нищо не е изгубено! Млада сте! Пожелавам Ви много късмет!
Виж целия пост
# 10
Не съм много наясно, но направи една консултация за замразяване на яйцеклетки, просто за да се успокоиш, че ако семейството закъснее с още ,да кажем 5-6 г. и бебето не стане лесно, имаш резервен вариант.
Животът е непредвидим, може да го намериш още утре Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Да дадеш съвет на жена, че дете може да има и без мъж е просто извратено. Друга дума няма това е просто извратено. Един от най-извратените съвети който съм чувал.

Само като допълнение. Такъв съвет издава една повърхностност и крайно, или пълно отсъствие на разсъждения в областта, или дълбоко неразбиране на ролята на бащата в личностното изграждане. Едвали не отричане на тази роля като непотребна.
Виж целия пост
# 12
Честно казано не звучиш много сериозно, предвид това че има жени, които наистина не могат да имат деца или са загубили такива.
Виж целия пост
# 13
Заглавието на темата е леко подвеждащо.

Доколкото разбирам проблемът ти е, че не успяваш да завържеш връзка с мъж, който също да иска деца.

Възрастта ти е доста напреднала, но за много жени това не е фатално.

Имаш ли особени изисквания към мъжа, с когото би създала дете - да е висок, млад, да няма дете от предишна връзка, да е осигурен, да печели Еди колко си? Ако намалиш изискванията ще намериш желаещ доста по-лесно.

Можеш ли да си позволиш да гледаш дете сама? Ако са близнаци?
Виж целия пост
# 14
Аз не виждам никакъв проблем при теб.
Ти си под влияние на раздялата си и това те кара да се чувстваш потисната, непълноценна, изгубена, апатична. Реакция на ума след раздялата. Спокойно, ще се нареди всичко, потъжи си, пък започни да се усмихваш сутрин като станеш, започни да виждаш и останалите хора. Ще срещнеш друг мъж, който ще е на твоята вълна.
Нито ти е късно, нито имаш медицински проблем. Фактически просто в момента си в дупката на изцелителното самосъжаление. Нямаш нужда нито от лекари, нито от психолози, дай си малко време и отвори очи, светът е там и те чака.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия