Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За или против „Зелена/Синя зона“

  • 3 872
  • 240
# 120
Напълно съм съгласна с мнението на Poppea. Само че правителството ни е толкова популистко, че за съжаление никакви сериозни мерки няма да бъдат предприети скоро.
Виж целия пост
# 121
Много са забавни от СО.
На 06/02 пуснах сигнал за неправилно паркирани автомобили. Днес, 8 дни по-късно те са установили, че О ужас, наистина има коли на тротоара (т.е. погледнали са снимките в сигнала) и тепърва са го пратили към дирекцията, отговаряща за паркиране и репатриране. За 8 март може и да го разчистят прословутия тротоар.
Виж целия пост
# 122
Няма да го разчистят, а ще глобят паркиралите. Ако искате да има ефект, трябва да подадете сигнал, че там редовно паркират коли и да искате поставяне на ограничители и т.н.
Виж целия пост
# 123
Големите сте баламурници тия дето си мислят, че зоните вкарват ред. Ред, ако има желание може и би трябвало попринцип да се вкарва и без да плащаме за зони. Иначе решението с въпросните зони е временно, само измества проблема в съседния квартал, където все още няма зона. Докато не проумеете, че всъщност проблемът не са автомобилите, а това че градът се уплътнява и уплътнява и във всяко възможно зелено (и не само) пространство изникват нови сгради, няма да се оправим. Някой няколко страници назад го беше казал - за завареното положение и е много прав. Помнете ми думата, че и целия град да стане зониран, това няма да е решение на по-големият проблем.
Жалко, че се е стигнало до там хората да се радват на някакви зони, които впрочем са си чисто обирджийство, вместо да изискваме попринцип държавата да си върши работата и да вкарва ред и при шофирането, но и при паркирането...
Виж целия пост
# 124
Fuckforlife, , като работиш в съседната сграда до моята кооперация и си пльоснеш колата за цяла седмица пред моя вход, където паркирането е свободно, кой трябва да те глоби, та да не ми задръстваш с таралясника си?! И за какво предлагаш да те глоби по-точно?
Виж целия пост
# 125
Абе те да въвеждат все повече зони и ограничения, и да заскобват редовно, пък нека ме смята който си иска за баламуник Simple Smile Аз на практика виждам ползата от зоната, мога да сравня преди и сега, и определено със зона има много повече ред, най-малкото по тротоарите може да се върви, за разлика от преди зоната.
Между другото, и в Горен Лозенец зоната я въведоха по желание на живеещите там, не е само Иван Вазов. Все баламурници, какво да правиш Laughing
И пак между другото, в зоната коли по тротоара няма, освен където самият тротоар е разчертан с паркоместа, като на Каравелов, но в тези случаи има достатъчно място за минаване. Изключение е Оборище до библиотеката, левият тротоар, там не са го измислили добре, макар че десният е свободен. А заскобването е въпрос на минути, бързо реагират, когато могат да вземат солидна глоба от мераклиите да паркират.
Виж целия пост
# 126
Както споменах, работното ми място ще бъде в зона след няколко месеца, но все още не е. Е, от известно време тече постоянна акция за паркираните по тротоари коли. Ми няма такива. Една глоба, втора глоба и край. Тротоарите са чисти, ако някой не вярва мога да снимам. Значи и без зона може стига да има желание. Може да има свободни тротоари и без да се бърка в джобовете на народа. Живущите там реваха за зона, реваха ама сега взеха да дават на заден. Щото видяха на практика колко места има като се опразниха тротоарите и взеха да вдяват, че и със зона пак може да не си намират места ама ще плащат като попове.
Виж целия пост
# 127
Те и софиянците от р-н Изгрев ще реват след време, като се осъзнаят какво си пожелават.
Но  сега се изживяват много модерни - зона, еко, био, да пазим природата. Хем я пазят, хем бръмчат с колицата на 300 м. до у-ще със златното яйце. Ми няма пък да си морят крачетата да походят 1000 крачки.
Все ми е тая на мене - не карам кола, ходя си навсякъде с гр. транспорт. Ако много бързам - има таксита.
Виж целия пост
# 128
Наскоро разбрах, че приходите от зоната не отиват в съответната община. Нали уж тези зони се въвеждат за облагородяване на районите. Какво се случва след това със събраните пари и къде се отчитат?

От личен опит става точно така. Разбира се, добре е човек да се подсигури с гараж и паркомясто, но определено при зона голяма част от идващите всеки ден с коли престават да го правят, което разтоварва и движението, и паркирането.
Ама ти говориш за центъра, Лозенец и изобщо централни квартали с офиси. В Дианабад например места през деня има бол. Няма толкова офиси, че идващите с коли да вземат местата на живущите през деня. Ако обаче не паркираш до 20ч вечерта, след това трудно се намира място, а през нощта вече няма никакви места.
Виж целия пост
# 129
А може ли някой да обясни какъв е проблемът с работещите? (Не се заяждам, наистина питам)

Аз, за да съм на работа в 9,излизам в 8-8.30,като свърша в 6 се прибирам 6.30-7 или по-късно. Т.е. излизам преди те да дойдат и се връщам след като си тръгнат.  Аз не ползвам колата си за работа, така че не ми заемат мястото, а ако я ползвах докато се прибера, мястото би трябвало да е свободно.

Има офиси с нестандартно работно време около вас или какво се случва?
Виж целия пост
# 130
При наличието на много офиси или болници освен работещите там има и много приходящи хора, които ползват услугите им. Предполагам, че всеки спира зуж за малко и където му падне, запушвайки другите коли. Отделно ако живущите се прибират по-рано, пак няма места.
За Изток се сещам за големи офис сгради, ама в Изгрев и особено в Дианабад не съм забелязала да няма места денем. Проблемът е нощем, тъй като се настроиха нови високи сгради, които ползват местата на старите блокове.
Виж целия пост
# 131
Дъждец, болниците и заведенията въобще не ги приспадам към работещите хора, разбирам, че там потокът е безкраен и денонощен.
Виж целия пост
# 132
А може ли някой да обясни какъв е проблемът с работещите?
Обратното на това, което пишеш, е проблемът. Прибира се някой вкъщи в 17.30ч, обаче десетте човека, които работят в офиса отсреща, са до 18ч и колите им още са паркирани пред офиса - живущият няма къде да спре. Или пък са приключили работа, но са в близката кръчма и колите им пак стоят и пречат.
Имам приятел, който работи за хиляди, колата му е 'на село', кара с ГТ и таксита. Живее в центъра, работи в БП. С кола би му излязло в пъти по-евтино, но е избрал да не й бере и на нея грижата с гориво и паркиране. Шефът ми пък имат само една семейна кола, жена му редовно я взима и той също така редовно ползва спаркове. Иначе я паркират в зона, обичайно има места, но си има обикаляне да намери. Леля ми паркира в дворчето зад кооперацията, пригодено за целта, но цялото й семейство са с карти за ГТ. Повечето ми приятелки нямат изобщо книжки, а които имат - пак не шофират и пак са само с една семейна кола, водят децата на градина/училище с ГТ, мъжете им също се движат с ГТ, въпреки колата.
То ясно, че няма как да знам всичките поне 2 млн жители в София, ама пак понякога се чудя откъде се взимат всички тия хора в коли сутрин и вечер. Моята извадка е 50 човека - не повече от 5 шофьори.
Виж целия пост
# 133
При наличието на много офиси или болници освен работещите там има и много приходящи хора, които ползват услугите им. Предполагам, че всеки спира зуж за малко и където му падне, запушвайки другите коли. Отделно ако живущите се прибират по-рано, пак няма места.
За Изток се сещам за големи офис сгради, ама в Изгрев и особено в Дианабад не съм забелязала да няма места денем. Проблемът е нощем, тъй като се настроиха нови високи сгради, които ползват местата на старите блокове.
Разходете се около Интерпред и ще ни разберете 😂😂😂  От 8 сутринта до към 4-5 място се намира със сериозно дебнене, после вече се освобождават места.
Виж целия пост
# 134
Там не се ли води Изток? Цялата Ж. Кюри е зле. Около Армеец често ходя и знам, че е задръстено.
Едит: погледнах, че до Др. Цанков е жк Изгрев. Там определено си е за зона, а и метрото е близо.

Това не отменя въпроса ми там, където няма офиси, как спомага зоната? Места денем има много, но нощем няма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия