Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пречат или помагат на връзката домашните любимци?

  • 9 139
  • 453
Темата се зароди на друго място, затова я прехвърлят тук да не се спами там. Визират се само бозайници като кучета и котки, гледани в апартамент.

Въпреки, че обичам животните, смятам, че повече пречат и ще изброя няколко причини, които ми идват на прима виста.

- изискват време и енергия, особено кучетата, които могат да бъдат вложени във връзката. Трудно някой стопанин ще постави нуждите на партньора си преди нуждите ма любимеца.
- хигиената - животните, гледани в апартамент, оставят своята миризма в жилището, независимо колко се чисти. Стопаните са свикнали на тази миризма и не я различават, но хората, които не сa им мирише на обор. Също и безброй косми по дрехите.
- съжителството - не си представям как партньор с 2 кучета и 3 котки ще се нанесе с зоологическата си градина в жилището на партньор, който няма любимци. Въобще не си ги представям.
Виж целия пост
# 1
Нямаш домашен любимец, нали?
Виж целия пост
# 2
Поредната нелепа и безпредметна тема.
Бе, много миризливи, досадни и космясали тези домашни любимци, ужас, ужас, ужас 😃😃
Повечето двойки, които отглеждат животни, ги обичат поравно и подобни въпроси не стоят на дневен ред.
Общо взето, хората се събират поради общи интереси, това е един от тях. Има и такива, в чиято двойка някой от двамата не си пада по домашни любимци, тогава или се прави компромис, или кой от къде е.
Чак пък да се чудиш дали пречат...
Имам един познат с котка, имаше едно гадже, което хич не долюбваше котката му и му беше казала или аз, или котката. Познай кого изрита 😀
Виж целия пост
# 3
Елфичка, имал съм всичко без куче и съм работил с животни, в момента от няколко години нямам, т.е. познавам и двете страни.

Вики, предполагам нея? 😃
Виж целия пост
# 4
Естествено, че нея (гаджето) 😃
Много го уважавам 😃
Виж целия пост
# 5
То е малко глупав този въпрос според мен. Как може да пречи на връзката едно животно? Единствения вариант е ако човек не обича животни. А на мен такива хора, меко казано, не ми харесват. Кучето/котката става като член на семейството и по-скоро би трябвало да сплотява стопаните си. Нещо като децата са. И не са чак такъв ангажимент,че да губиш време за тях.

И това с миризмата на обор е пълна глупост. То ако хората са си мърлячи, ще мирише и без да имат животни.
Виж целия пост
# 6
Имали сме домашни кучета и една котка. Не мирише чак толкова. Ако гаджето дойде с домашен любимец бих помагала в гледането, каквото и животно да е. Сега имам само дворно куче, излизали сме на разходка с МП и той го е водил.
Ако някой не обича животни, то по добре да търси себеподобен.
Виж целия пост
# 7
Стига и двамата да обичат животни, не виждам какъв проблем биха създали на връзката. Имали сме животно, докато бяхме гаджета с мъжа ми, като съпрузи, преди дете и по време на дете. В момента са 2 бр.
Виж целия пост
# 8
Исках и аз да вметна нещо, относно миризмите. Цал живот сме имали животни вкъщи, никога не е миришело лошо и не можеш да познаеш, че в къщата има котка/куче.
Имам приятелка, отглежда успешно 4 котки и 1 куче, в къщата й мирише винаги свежо и чисто.
Сега, косми, че пускат, пускат. Особено този сезон. Но за всяко нещо си има решение. Вече почти всяка прахосмукачка има приставка за косми от домашни любимци. Едно почистване на ден отнема не повече от 10 мин.
Честото сресване също помага животното по- лесно да се отърве от излишните косми и да не ги ръси навсякъде.
Виж целия пост
# 9
Нито една от тези точки не ми се струва адекватна, защото за мен един домашен любимец е член на семейството.
1. За времето и енергията... ами, то и без това не е особено здравословно цялото ти време и енергия да отиват само и единствено за партньора. Или по тази логика - не раждайте деца, времето и енергията за партньора ще отиват за нещо друго. Или - не се захващайте с хобита, времето и енергията ще отиват там. Или - нямайте приятели, нали, времето и енергията за партньора ще отидат за тях...
2. Това с хигиената е абсолютен мит, в който вярват хората, които не обичат животни и вечно си втълпяват, че в къщите с домашен любимец задължително мирише. Ако се поддържа хигиена, не мирише! И за да не давам пример с моя дом (понеже се предполага, че и да вони, аз съм си свикнала с вонята) - имам куп приятели с котки и кучета, някои и с двете едновременно. И в къщите им не мирише. Държа да отбележа, че съм с изключително остър и капризен нос и надушвам миризми като хрътка.
3. Човек трябва адекватно да преценява капацитета си и да мисли с грижа за животните. Не одобрявам да гледаш кане корсо в 50 квадрата апартамент, с или без миризма. Или да гледаш три котки и две кучета в апартамент, защото това най-вероятно е истинско изпитание за животинките.
Виж целия пост
# 10
Не смятам че домашните любимци, биха могли да бъдат пречка в едни отношения. Пречките са  предимно от друго естество. Зависи, ако привързаността към животните, не е преминала в патология.. Тогава вече положението е сериозно. Обичам домашни любимци - кучета, котки, но смятам, че една по - едра порода куче, например, няма място в апартамент. Споделям лично мнение.
Имала съм немска овчарка като тийнейдърка и беше сложно, заради малкото пространство, но пък как се гонехме навън! Simple Smile Космите се чистят лесно, зависи от хигиенните навици на стопаните.
Виж целия пост
# 11
Ние си имаме йорки , аз пускам повече косми от него Simple Smile той даже не. Иначе гушкаме се с мъжът ми на дивана и кучето до нас /върху нас.. Може би малко го разглезихме, че спи и на спалнята - само там понякога пречи . Минус е само, ако искате да пътувате и няма на кой да го оставите. Аз не искам да го оставям на хотел още.
Виж целия пост
# 12
Винаги съм била с домашни любимци и въобще не мога да обработя подобен въпрос мозъчно. Мъжът ми също, но ако не беше на същия хал вероятно нямаше да ми е такъв.
Виж целия пост
# 13
Ако човекът, с който мисля да прекарам живота си има проблем с кучето ми или котката, да се маха, не е за мен тогава. Аз обичам животни, не мога да си представя живота си без домашен любимец. Не мога да си представя да отглеждам децата си без топлината и любовта, която дава едно такова същество! Животните учат на емпатия, учат на отговорност и са просто невероятни.
Имам огромният късмет да споделя живота си с прекрасен човек, който нямаше нищо против да заобича моето космато семейство, направи много компромиси, тъй като до сега не е живял с куче и котка. Ей, това е доказателство за мен, че ТОЙ е моята половинка. Обича и отглежда лудаците със същата отдаденост както аз Heart
Има едно много сладко разказче точно по- този повод и ясно показва моята гледна точка

Ако Ви притеснява фактът да бъдете посрещнат от въртене на опашка, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако не Ви харесва допирът на студено носле или любящото облизване на ръката Ви, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако Ви притеснява възможността да се налага да заобикаляте неговите играчки, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако нищо от това не Ви притеснява, ще бъдете обичан веднага след като влезете...защото тук живее едно куче
!

А ако някой има притеснения определено не добре дошъл у дома Wink
Виж целия пост
# 14
Мисля, че не е дефинирано добре. Ако двойката си вземе любимец естествено, че няма да им пречи на връзката. Но ако тепърва се събират да живеят заедно и жената доведе някой капризен котарак, а мъжът се окаже, че не обича котки? Ами ако мъжът си доведе злобният питбул, та мацката да не смее да остане сама в къщата с него?  В този аспект, когато предстои двама да се съберат и единият има любимец, а другият никога не е имал, защото не иска, е нормално да пречат.

Ако човекът, с който мисля да прекарам живота си има проблем с кучето ми или котката, да се маха, не е за мен тогава.
Ми то това казва всичко по темата. А някои казват, че помагало, а? Smile

Ако Ви притеснява фактът да бъдете посрещнат от въртене на опашка, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако не Ви харесва допирът на студено носле или любящото облизване на ръката Ви, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако Ви притеснява възможността да се налага да заобикаляте неговите играчки, не влизайте, защото тук живее едно куче.
Ако нищо от това не Ви притеснява, ще бъдете обичан веднага след като влезете...защото тук живее едно куче
!

А ако някой има притеснения определено не добре дошъл у дома Wink

Дрън, дрън, много сълзливо, ама заблуждаващо. Обичам да ми махат с опашка, обичам да галя и да си играя с животни, не ми пречат (много) играчките, миризмите и изцапаното, обаче ме притесняват други неща:
- аз може да съм болна, или на важна командировка, ама кучето иска извеждане  2- или 3 пъти на ден. Може да изпадна във финансова криза или детето ми да покаже алергия, но не мога да изхвърля животинката "като мръсно коте". И други такива ме притесняват.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия