Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къща на плажа под наем за цяло лято - плюсове и минуси?

  • 4 883
  • 25
# 15
Кафе с Канела,
сега ние всички ти завиждаме Simple Smile Признай, че пусна темата да се похвалиш!

Направи си необходимата документация по отн. на медицинската помощ, за всеки случай (ако нещо спешно), но доколкото разбрах от постовете ти - къщата е в близка Гърция, на 2-3 часа път от дома ви и здравното обслужване, което обикновено ползвате. Така че - да не дава Господ - абсолютно нищо не ви спира да си го ползвате и през лятото при нужда.
Иначе е хубаво да имате връзка със собствениците, ако възникне проблем с комуналните услуги - електроснабдяване, вода и т.н.

П.П. Сега видях, че периодът е до ноември. В зависимост от приумиците на времето, октомври и ноември могат да бъдат доста гадни месеци на морския бряг. Но пък последните две години си ставаха и за плаж, та...
Виж целия пост
# 16
Къща на плажа е добре да се наема за периода, когато може да се ползва плажа. От септември е вече есенно, през май и началото на юни пак няма много какво да се прави. В северната част на страната има и каменисти плажни ивици, които са малко неудобни за дълъг престой. Разбира се, това е от гледна точка на разглезен турист, каквато съм аз и обичам всичко да ми е удобно и подредено. Живяхме в страната общо 6 години, първо на север, после в южната част.
Ако понасяте добре горещините, тамошните порядки, знаете езика и имате познати или роднини, ще ви хареса. Иначе е малко на сляпо. Все пак тая къща трябва да се поддържа и организира цяло домакинство, когато отивате там. Да не споменавам канализацията или по-точно липсата ѝ. Поне в нашата къща на плажа се доставяше с водоноска, а за пиене си купувахме минерална. Свиква се, но пак си е ангажимент. Отделно специфичните особености на гърците, с които така и не можахме да свикнем.
Пиша от опит, не завиждам. Yum
Виж целия пост
# 17
Ааа, на този етап нямам намерение за хвалби - нека първо да решим дали ще се възползваме от възможността, да отидем, да видим, че е хубаво, пък тогава ще има повод за хвалене. Simple Smile
Периодът завършва в началото на ноември, като през втората половина от септември и октомври ще я ползва повече свекърът.
Leonie, може ли да поясниш за тамошните порядки и особеностите на гърците, с които не сте могли да свикнете? Може и на лично. Ще съм ти благодарна, тък като както писах и преди, имаме интерес да закупим имот в Гърция и ми е важно да разбера впечатления от първа ръка.
Виж целия пост
# 18
Най-ценни впечатления от първа ръка ще съберете, като отседнете за няколко дни в региона и сами се убедите в условията. Аз в никакъв случай не бих искала да натрапвам мнение и по какъвто и да е начин да повлиявам на ваше решение. Ако е само ваканционен имот и няма да работите в гръцка атмосфера, отношението към вас ще бъде съвсем различно. Ние бяхме в една ситуация, вие ще сте в друга.  И все пак, ако трябва с две думи да определя гърците от наша гледна точка, то са: мързеливи и мнителни.
Виж целия пост
# 19
Аз минуси , не виждам. Щом имате възможност взимайте.
Децата ще си отживеят на чист въздух и на воля ще беснеят.
Вие ще усетите колко леко се диша ; )
Къде е , можеш ли да кажеш?
Виж целия пост
# 20
Добре е да знаете, че ако планирате покупката на имот много близо до бреговата ивица, ще трябва често да освежавате външните стени (през година-две), тъй като солената вода им вреди. Мисля, че измазването на една стена от работници струва около 1200 евро, но сигурно си зависи от региона. Също и канализацията може да я няма около брега.
За порядките: освен ако не сте в някое село, не бива да се тревожите. В селата може би имат някакви предразсъдъци (те и в българските имат, и си клюкарят). Като цяло гърците са по-позитивно настроени от нас, междусъседските отношения ми се виждат по-добри.
Виж целия пост
# 21
Голям минус според мен е, че става дума за голям период, съответно ще дадете голяма неустойка, ако по някаква причина се откажете - лошо време, служебни ангажименти, здравословни проблеми и т.н. Хора сме, всичко се случва.
Добре си изпипайте договора, но се съмнявам да се съгласят на символична сума, все пак става дума за целия им сезон. Обмислете варианта да разделите на 2 договора, един на ваше име и един на името на свекър ти.

Ние правим нещо подобно, но на нашето море, наемаме 2 апартамента на 2 различни места и ходим три пъти за по 10-14 дни, м/у тях се връщаме в София за 10-тина за разни срещи на мъжа ми. Но цените са нормални, квартирите на много добра локация и дори да не успеем да идем на всички или на някоя, винаги можем да намерим хора на наше място.
Другият плюс е, че на всяко ходене са изчистени основно, а текущото поддръжане е много по-лесно в сравнение с къща.
Скрит текст:
Външното пространство е важно, но аз съм много страхлива и на двор ми е неспокойно, че ще дойде някое куче от съседите Flushed затова задължително взимаме имот с тераса, единият е потънал в зеленина, а другият е над морето с огромна веранда с навес, люлка и т.н.
Скрит текст:

Здравей, може ли да споделиш къде се намира и телефони за резервация?
Виж целия пост
# 22
С тоя Ковид се видя какви са недостатъците - че не можем да отидем. Един приятел отиде, а съседа ни наклюкарил защо не сме ходили, били сме несериозни! Изкуфял дядка!
Виж целия пост
# 23
Ами да - не можахме да отидем и си организирахме други дейности, така че без да съм подозирала темата се оказа напълно излишна. Но ще питам свекъра за координатите за резервация.
Виж целия пост
# 24
здравейте, ще може ли координати на въпросната къща,мерси
Виж целия пост
# 25
Единствено ако решите, че може да ви омръзне на едно място. Гърция е прекрасна за туризъм и гледаме да почиваме на различни места.
Много зависи от нагласата ви, предполагам с малки деца е хубаво да има някаква уседналост.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия