Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Папагали 2

  • 6 327
  • 64
# 60
Да трябва да има пердета за да не се блъска в прозорците, но е още много рано за излизане.Трябва първо да свикне с вас.
Иначе за друга храна освен от магазина за да почне да яде трябва вие да се правите буквално на маймуна Wink.
Почвате да мляскате пред него и  да мънкате колко е вкусно.... а бе  все едно е малко дете Simple Smile.
 Нашия така като не щеше да яде друго освен зърното, така сега само да ме  види че нося зеленчуци особени краставица и откача Simple Smile.
Нека първо ви има доверие и започне да взима храна от вас и тогава чак направете опит да го пускате навън.
Виж целия пост
# 61
Благодаря за съвета 😊 От утре започвам да му преживям пред клетката. Иначе за ядене от ръката изобщо не мога и да си помисля. Само да види някой да върви към клетката (дори и да не е с цел да го занимаваме) веднага бяга в другия край и започва да гризе решетката.
Виж целия пост
# 62
Аз защипвам с щипка за пране тънка "пръчица" краставица обелена. Може  така да пробваш и да похапваш отделно.
Между другото моят е вече на 12-13 години и още не дава да го пипам Simple Smile. Каца по мен галя го с нос, но да не види ръце. Само когато е много лаком яде от ръка и то като се осъзнае  почва да се кара Simple Smile. Лети свободно в стаята и каца по нас но не дава да го пипаме.
Корелите имат много суха кожа и обичат да се къпят ( това вече като свикне с вас) . Нашият го къпем с пулверизатор на мивката голямо чекнене пада Simple Smile
Виж целия пост
# 63
повечето птици им трябва време, не няколко дни, а няколко седмици или месеци, зависи колко е бил социализиран преди да го вземете. Не знам на колко е и колко е бил в магазина - но това как е отгледан оказва голямо влияние на социализирането на птицата към семейството. Ясно е, че вашия не е отгледан от хора, а от родителите си. Ще му трябва доста време. От опит бих казала да не се опитвате да го накарате да свиква извън клетката. Свикне ли, после и да искате да седи в нея ще е мъка.
Скрит текст:
Нашия е толкова нахален и досаден с яденето... в началото ядеше само семките, но мисля до месец вече беше разбрал, че другата храна която му даваме е по сочна и вкусна - плодове и зеленчуци му давахме, и за награда му давахме слънчогледови семки. И от там на сетне стана мазало защото в един момент изцяло спря да си яде семките! (сега яде само лимец и по няколко орехи, а ядеше лещници и слънчогледови семки преди, семките за папагали не ги поглежда).
Не се опитвайте да го привиквате бързо за друга храна освен семките. Може да му сложите малко сок от прясно изцедени плодове да видите как ще реагира. Малки парченца плод захванати за щипка, или по друг начин. Нашия си е истински папагал и яде с крак, така, че никога не сме му захващали парченцата за нещо. Но корелите не са папагали и не си държат храната с крак. За това е добре да е захваната.

Къпането - изчакайте, но може да пробвате когато има слънце да сложите паничка с вода на пода на клетката за малко.
Скрит текст:
По принцип има ли слънце, нашия веднага скача да се къпе сам. Ако ще това да е и в паницата му със сок, за него всичко течно е за къпане ако е слънчево, особенно ако не е имало слънце седмица или повече. Но ние през 2-3 дни го къпем така или иначе (обливаме го под чешмата и го сушим със сушоара малко за да не е много мокър). Предишния се къпеше с нас най редовно и в мивката - сам си скачаше да се къпе и един път така скочи в тоалетната, та след това винаги тоалетната беше със затворен капак. Той можеше да се къпе по 3-4 пъти на ден, само като пуснехме водата на чешмата и той скачаше вътре да се мие. Беше изключително социализиран и не го беше страх от течаща вода. Този сега, под чешмата не иска, само в паница с вода - даже се опитва да се гмурка като скача с главата в нея, или на една страна се опитва да се облива с водата в паницата.
Виж целия пост
# 64
Няколко години имахме Корела.
Ето малко от нашият опит. Пригответе се за трудности прибиране обратно в клетката. Корелите обикновенно не са ръчно хранени у се страхуват, от хора, особено от ръце. Синът ми го научи да каца върху ръка като си слагаше плетена ръкавица (откри че каза върху ръкава, но се плаши от пръстите). След известно време прие и пръстите като се хранеше от ръка или поемаше подадена семчица. Обичаше просото от комбинираната храна.
Корелите са с дълги крила и не са много маневрени (сравнявам го с сегашното ни пиле - пирура). Добър съвет са ти дали с пердетата.
Не го хранете извън клетката, така ще има повод за прибиране.
Нашите пилета не живеят (живееше) в клетката, има ли човек в къщи те са извън клетката.

Храната: корелата ни не успяхме да я накараме да яде никакви плодове или зеленчуци, единствено тревичка за птици приемаше или малко маруля.
И двете се научиха да идват на масата, но докато корелата си хапваше само нейните семки или някакви трохички, сегашното се храни с всичко, което склоним да му дадем или докопа, едва опазване чиниите. Взехме го ръчно хранено и обичаше ябълки, сега те не са му особено интересни. Обича манджа Joy , домати - като в момента отказва купен домат и налита на домашен доматен сок, палачинки със сладко, но има предпочитание към ягодово, опитвал е месо - пилешко и свинско, с голямо желание обикаля за сирене, но още не е успял да си отмъкне. Особено сме предпазливи за отровните неща.

Къпането. Корелата имаше външна вана за къпане (закача се отвън на клетката, на отвор).  Сегашният я хареса за спане и се кисне в метална купичка за храна (голяма), ако намери и по-широка чаша с вода и там се напъхва. Нашият и сега често се къпе, но в къщи е топло. Гледаме постоянно да има вода в купичката му.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия