Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Американски колеж - деветнадесета тема

  • 24 799
  • 523
# 465
Ако седмокласник се готви само за изпита в АК, в съчетание с никаква извънучилищна подготовка по математика и БЕЛ, какъв би бил резултатът? Как мислите??
Доколко подготовката за АК подпомага в постигане стандарта на МОН?
Мотивацията ми: искам да спестя време на детето, предвидено за други дейности.
Не знам дали защото не се притесняваше,  след като вече беше постигнала мечтата си за АК и отиде на НВО просто така ( съучениците и се чудеха защо), изкара достатъчни оценки включая за смг. Даже бих казала, че на НВО БЕЛ се представи по-добре отколкото на съчинението за в колежа. По БЕЛ беше нещо от сорта на 98 т. мат не беше чак толкова висок, но в никакъв случай не беше нисък, не помня точно.и това при  все, че моето дете не беше във водещите места на приетите в колежа. Това ме навежда на мисълта, че още по-предните са се справили още по-добре на НВО.
Приятелка на детето ми избраха НВО подготовка-не успя в колежа, но успя за Испанската, което мисля и беше другото желание, значи всичко е точно Simple Smile
Виж целия пост
# 466
тази година беше, когато изтекоха файлове с оценките на всички 50 и кусур хиляди деца и един любезен тати, жив и здрав да е, ни пусна линк точно в седмокласната тема тогава и ми даде повод негласно да се спуквам от гордост Simple Smile))

Поздравления за успешното представяне на детето, Миленита! А на изпита в АК колко изкара? Тези дни си скъсах нервите с моето диване, което, вместо да се възползва от образователните ресурси, които сме му предоставили и да си даде малко зор преди изпита, най-невъзмутимо си цъка игрички и клипчета, докато ми обяснява, че момчетата влизали с бал 38-39. Не знам дали е вярно, но, заклевам се, няма по-вбесяваща фраза от "Спокойно бе, мамо!". Никак не ми става спокойно от този необоснован оптимизъм...
Виж целия пост
# 467
Хахахаха, ти да не си чела как аз пиша за моето вече дърто Диване, че много сходно звучиш Laughing

Не помня, за съжаление, точния резултат, а само че май беше около 35-я резултат при момчетата. Но не се кълна, де, че наистина беше мнооого отдавна (2012-та). Ще се поровя в постовете си тогава, вероятно съм споделила.

Както често пишем - всичко опира до дете и каквото важи за едно изобщо не важи за друго. Но, мисля си, в общия случай, или поне при подобни на нашите диванета вътрешната мотивация е важна и оказва голямо влияние. Въпреки че си умирах от притеснение, докато излязат резултатите, от позицията на днешния ден си мисля, че вътрешно съм знаела, че е дал максимума от себе си, след като заяви желанието си да учи в Колежа.

Успех на вас!

Допълвам се: изрових, не съм писала по колко точки има, а само: "хехехе, моят Дивак ще се окаже последен от съучениците си от СМГ с 32-рия си резултат  Mr. Green знаех си, че не без основание му дудна, че го мързи и ич не учи  bash"
Виж целия пост
# 468
аз пък си мисля, че няма по-добро състояние от оптимизма Simple Smile
повярвайте, не е по-добре детето ти да е положило невероятни усилия за знанията си и уменията си и да изтрие всички възможности като с гума, заради притеснения и страх...

чудесни са ви момчетата!
Виж целия пост
# 469
Някой има ли впечатления от целогодишните езикови курсове в АК? Интересува ме дали са по-добър избор от курсовете в British Council?
Виж целия пост
# 470
Здравейте,
Може ли да ме ориентирате кога излиза решението на АК за таксата за следващата година?
Благодаря!
Виж целия пост
# 471
Хахахаха, ти да не си чела как аз пиша за моето вече дърто Диване, че много сходно звучиш Laughing

Laughing Не, не съм те чела в архивите, но, щом и твоето е било такова, а е влязло, значи да не губя надежда. Моето Диване, на тренировъчни тестове, изкарва между 9 и 90 процента на елемент (подлудява ме тази непредвидимост). При есетата, като цяло, е пълна скръб, но на определени теми, ако му се паднат, се справя прилично. И, парадоксално, на английски пише по-добре, отколкото на български. За негов ужас, изпитът е на български.
За да не ми е напразно включването, поствам нов ъпдейт от Колежа:

Цитат
Уважаеми кандидати и родители,

Получихме различни въпроси относно изискването за носене на маски по време на изпита. Полагаме всички усилия да изясним какви конкретно са инструкциите по този въпрос за училищата, които ще провеждат изпити или външно оценяване за ученици в 7. клас.

Има устно изказване на министъра на образованието и науката, но никакъв писмен документ, който да променя заповедта на министъра на здравеопазването и изискването за носене на маски в закрити помещения.

На 18 май 2020 г. депозирахме официално запитване до директора на Столичната регионална здравна инспекция с молба за конкретни разяснения. Задали сме и въпроса за възможността децата с очила да могат да ползват шлем без маска.

Нашата цел е да създадем най-добри условия за полагане на изпита. Напълно разбираме, че изискването за носене на маска натоварва децата допълнително и е най-добре да бъде избегнато.  Ще положим максимални усилия да изясним точните изисквания и да се съобразим с нуждите на децата.

Никак не им е лесно и на тях, разбирам ги отлично. Добре са обяснили ситуацията, така че да не засегнат министъра директно, а да оставят всеки да си направи изводите. Дано, след като има отправено официално запитване, в МОН да протече мисъл и да реагират адекватно с официален документ, а не с противоречиви устни изявления.
Виж целия пост
# 472
Запитването е до РЗИ, не до МОН...
Виж целия пост
# 473
Запитването е до РЗИ, не до МОН...

Да, мое недоглеждане. Напомни ми за един виц...
Виж целия пост
# 474
Анджък Simple Smile)).
Виж целия пост
# 475
Банда, пропуснала ли съм или тази година все още колежа не е обявил накъде продължават дванадесетокласниците?!
Виж целия пост
# 476
Нищо не са писали, но тази година нищо не е както до сега🤪
Виж целия пост
# 477
Здравейте,

Ние ще се явяваме на 6-ти, но не сме се готвили специално за АК. Дали все пак няма някаква книжка с примерни тестове, която да закупим? Или пък онлайн пробен изпит?
Виж целия пост
# 478
Здравейте,

Ние ще се явяваме на 6-ти, но не сме се готвили специално за АК. Дали все пак няма някаква книжка с примерни тестове, която да закупим? Или пък онлайн пробен изпит?

Няма книжкка с тестове, нито официален ПИ. Пробни изпити има към външни школи, не знам дали има дати в момента обаче.
Виж целия пост
# 479
А дали имат практиката да публикуват график на дейностите? Резултати от изпита до дата, кандидатстване за намаляване на таксата до дата, процедура за пълни стипендии до дата и т.н.? А и най-вече кога се очаква да се обяви каква ще е таксата догодина? Защото ние хубаво ще се явим на изпит, но ако увеличението е драстично, то е малко излишно мероприятие (и за детето, и за проверителите).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия