Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сватба, булките на 2020 г., тема 4

  • 23 645
  • 727
# 705
Относно ресторантите,и аз това се чудех как в някои градове им казвали на 100% че сватба ще има.Дори и да си го отнесе само ресторанта глобата,аз пак бих била неспокойна.Цяла вечер да съм на тръни, да не дойде някой от рзи.
Иначе от ресторанта когато ми бяха звъняли и ги питах дали имат информация,ми отговориха,че колкото аз знам толкоз и те.Та и на мен ми е чудно как така някои знаят,че сватба ще имат на 100%.Даже бях чела в групите в фб,че и сватбите около 20-ти юни щели да се осъществят по план.Като го прочетох се замислих дали пък не избързахме с отлагането за др година.Но каквото такова,времето ще покаже.
Виж целия пост
# 706
Наближива време за нова тема, така че казвайте, ако искате нещо ново да включа в новата тема, освен заглавието да е и 2021.

Относно ресторантите, за мен лъжат, знаят, колкото знаем и ние, а и да не забравяме колко от тях април твърдяха, че май ще отворят, спекулации са. Нищо сигурно няма, докато не излезе заповед от МЗ, чакаме. Не виждам как ще се скрие една стандартна сватба, а и аз поне не искам да се женя скришом. Сватбата е еуфория, а не да се крием по ъглите, че някой ще ни види. Трябва да се има предвид, че освен ресторантьорите и младоженците и гостите може да отнесат някоя глоба. Във фб група един ресторантьор даже писа, че до 5 септември било за сватби в градини, трябвало спешно да действаме, после пак ги затваряли. Разбира се, те бяха такъв ресторант с градина. Grinning А явно точната дата на закриване отново на ресторантите му я спускат някъде отгоре. Ясно е, че си правят реклама да си напълнят сезона.
Аз лично силно вярвам, че скоро ще отпуснат мерките, но кога  и докога, ще видим.
Виж целия пост
# 707
Палечка, честито за сватбата ти, хем, че аз не се кефя на такава сватба, но ти си бременна... Да сте живи и здрави...

Старс, честита рокля.

Стискам ви палци на всички, сватба ви дай боже да е тази година...
Виж целия пост
# 708
БулчИта, да поговорим за сватбените сайтове?

Колко от вас го разглеждат като вариант?
Сами ли ще направите сайта си и коя платформа избрахте - WordPress, wix, друга? Разглеждали ли сте специализирани за сватбени сайтове?
Мислите ли, че ще се оцени и ползва от гостите или private Facebook група/събитие ще свърши същата работа?
Как смятате да предоставите сайта на гостите - с линк в месинджър, qr код, линк отпечатан на хартиена покана?

*Очевидно за възрастните гости остават материалните покани и личната комуникация без едното да изключва другото.
Виж целия пост
# 709
Ние ще раздаваме хартиени покани на всеки гост. В хартиената покана съм дала име на група във Фейсбук, която ще създадем месец преди сватбата, за да можем там да даваме информация за допълнителни детайли - нощувки, транспорт, по-късно снимки. Смятам, че е повече от досатъчно.
Оставам с впечатление, че има и доста млади хора, които си държат на класическата покана. Онзи ден си бъбрих с една дружка и и я питах има ли нещо против да и пратя поканата по имейл, понеже няма да са готови докато съм в Германия, и тя каза "Не, разбира се, но може ли после да ми дадеш и хартиената?" Grinning
Виж целия пост
# 710
Аз съм се заела с правенето на сайт. Реших да използвам zankyou, защото мога да сменя фоновото изображение и да го напасна с поканите.
Ние ще имаме много чуждестранни гости и според мен сайтът доста ще ги улесни - хотели, номера на таксиметрови фирми, информация за обществен транспорт, забележителности и т.н. А и искам да включа описания към повечето ритуали. Освен това на поканите ще напишем само кога са гражданския брак, уелкъм дринк и празенството, а в сайта да добавя събирането в дома на младоженеца, взимането на кумовете и взимането на булката и който иска да дойде и на тези ритуали.

С две думи - искам да наблъскам сайта с информация Blush
Виж целия пост
# 711
При нас пък точно възрастните хора най-много се зарадваха и се справиха чудесно със сайта, моята баба успя сама даже да попълни формата за присъствие, неговага с помощ. А се зарадваха най-много заради снимките, които сме сложили, те не са ги виждали повечето снимки. Та имаше много коментари после и разкази по тях, сложили сме и от двете ни села, което много оцениха. С тях сме се разбрали, че за спомен ще им извадим снимка от сватбата в рамка и нея да си гледат.
Някой, ако иска, може да му пратя на лично линк към сайта, не искам тук да го пускам, защото има лична информация все пак.
Виж целия пост
# 712
Здравейте, момичета! Не съм писала от обиколката ми за рокля през март. В крайна сметка така и не я поръчах, явно няма да е тя. Ние решихме да отменим сватбата за 8 май 2021г. Старата ни дата беше 30 август, но ми писна да седя в неведение и да се чудя какво да правя и затова решихме, че ще ни е по-спокойно, ако е догодина. Все пак мисля, че има голям шанс да се разрешат в близко време, така че пожелавам успех на всички момичета, чиито дати са скоро 😊.
Единствено ме е яд за поканите, че не изчаках още малко, защото сега не ми вършат работа със старата дата. Чудя се дали да не направя сватбен сайт и би ми било интересно да видя този на Niya- .
Виж целия пост
# 713
Niya, можеш ли да напишеш публично поне как го направихте? От нулата ли си го написахте сами или работите върху някаква платформа (cms)?
Виж целия пост
# 714
evenfall, нещо не съм дочела, чак сега видях, че си написала публично и ти го пратих на ЛС, изивнявам се. От нулата е, да, занимавам се с програмиране, но поне като идея може да послужи.
Виж целия пост
# 715
БулчИта, да поговорим за сватбените сайтове?

Колко от вас го разглеждат като вариант?
Сами ли ще направите сайта си и коя платформа избрахте - WordPress, wix, друга? Разглеждали ли сте специализирани за сватбени сайтове?
Мислите ли, че ще се оцени и ползва от гостите или private Facebook група/събитие ще свърши същата работа?
Как смятате да предоставите сайта на гостите - с линк в месинджър, qr код, линк отпечатан на хартиена покана?

*Очевидно за възрастните гости остават материалните покани и личната комуникация без едното да изключва другото.

Аз също като  @Niya @PimKie имам сватбен сайт, но бъдещият мъж се занимава с програмиране като хоби, така че е от нулата изграден, без платформа.
Знам обаче за Wix, бях ги ползвала отдавна, но те предлагат да си купиш домейна, сравнително лесно да се изгради върху тяхната платформа, но проблемът там е (за който още никой не е споменал), че не е защитен, т.е. всеки може да го види.
Ако това за вас не представлява проблем, то мисля, че е добър вариант, но не знам какви са цените да се купи домейна.
За нас беше важно да е защитен с личен логин във сайта, като за целта всеки от гостите ни ще получи заедно с поканата упътване как да влезе в него, дефакто е взаимствено от оналйн чекирането - с номер на резервация и фамилно име, като на всеки гост ще дадем отделен номер, за да може всеки индивидуално да потвърди/откаже, да заяви какво меню предпочита,има ли алергии и прочие.
Но ние не работим от 20.03 , така че и двамата се заехме сериозно с това вкъщи, направихме фотосесия, аз направих всяка икона в сайта отделно, рисувахме илюстрации и какво ли още, като двама луди без работа Satisfied  


Аз съм пред друга дилема.
Пратих баща ми тази седмица да посети една зала в Пловдив, и всичко уж добре, с добро впечатление беше останал, но после като видя снимките на мястото, което сме избрали в Англия , му се скри шапката и прояви съмнения, заради които и аз вече имам такива. Дали е добро мястото , ами какво ако еди-какво си, въобще...
Трудно ми е да намеря достатъчно инфо онлайн, на много от местата въобще нямат тактика и подход към клиента, не отговарят на имейли, звъниш им - не ти дават конкретна информация и цени, а все е уклончив отговор, въобще - ядосана съм, защото малко или много вече съм в безизходица, почнах още януари да се подготвям за догодина юни месец, впоследствие нямах отпуска да си отида по-рано, а после ме хвана ИП натясно, и сега ми е луднала главата, че места вече почти няма.
Без да сме резервирали място и в България, не мога да продължа нататък към поканите, абе задънена улица.
Този пост стана прекалено дълъг, за което се извинявам, просто имах нужда да се оплача Disappointed Relieved
Виж целия пост
# 716
Здравейте бъдещи булки, до сега не съм писала,но следя дискусиите ви.Аз също съм булка, датата ни е през август тази година.Капарирахме вила Екатерина,фото и видео ,избрали сме диджей,сладкар,като цяло повечето неща сме ги организирали.
Аз ходих март месец да си търся рокля и наистина си намерих във Велико Търново ,бутика се казва Pretty Bride.Дадох капаро,взеха ми мерки и накрая се оказа,че не ги шият те,както ми бяха казали тогава, а от една група случайно попаднах на булки,изпатили си от този бутик като мен.Оказа се,че ги поръчват от Алиекспрес и роклята ми струва 130долара,а те я препродават за 800лв.И това е цената уж с намаление 50%.Направо съм вбесена до краен предел. Пиша поста си ,за да предпазя други булки като мен от тази измамна схема! Не се подлъгвайте, първо проверете добре бутика или фирмата,от която сте си харесали нещо.И когато плащате капаро гледайте хубаво име на фирмата,МОЛ, булстат и печата.Тези ми бяха дали някаква стокова разписка без МОЛ,без фирма, и с измислен печат.Жената, с която контактувам УЖ се казва Магдалина Божидарова,но има и съдружничка.Имат още един бутик май,но не знам как се казва точно.Местят бутика от Велико Търново във Варна така че ще постна поста си и при варненските булки.Имат обяви и в базар и олx.

Бъдете внимателни, булчинската рокля е може би най-хубавото нещо за една булка ! Ще си търся правата с този измислен бутик,но 2-та месеца докато ги чакам за роклята (защото май още пътува от Китай заради коронавируса щом ми казват че не е "готова") си е чиста загуба на време !

https://bazar.bg/ads/user/1885509
Това е профила им в базар, във фб си изтриха страницата за сега.
Пожелавам на всички прекрасни сватби ! Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Здравейте,булките от Пловдив може ли да ми кажете колко върви грама злато при вас.
Виж целия пост
# 718
Намерих преводач с много приятен глас. Купихме и статив за телефона, слушалки с микрофон...

Благодаря ти, AllegraA за идеята!
Виж целия пост
# 719
Момичета, какво шампанско ще купувате за брака и посрещането в ресторанта? С булката се чудим, дали да заложим на някаква марка или за една глътка няма да има значение? Същият въпрос имам и за червеното вино за църквата.

usmvka, браво, че сте намерили!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия