Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Финансова и емоционална отговорност от бащата - как да я поискам

  • Публикувана: 11 март 2020, 10:36 ч.
  • Последно мнение: 12 март 2020, 19:18 ч.
  • 1 968
  • 20
# 15
Имаше май нещо от общината , дава някакви пари , ако бащата е безработен , но не съм запозната . Какви са тия хора , защо тогава пари деца , като не иска да даде нищо .
Виж целия пост
# 16
Плаща, да, но не цялата сума, след като се докаже или "докаже", че бащата е безработен и по документи гол като пушка. Сумата, която се поема от държавата чрез общината, се определя всяка година и в момента е 80 лева на месец (и в предходните години, мисля, беше толкова).
Както се казваше в едно предаване, хвала на такъви бащи, и гледам, че никой не ти е задал стандартния форумен въпрос: ти не го ли усети навреме колко струва? Надявам се, че не си усетила, а не че си си мислела, че теб това му качество на нагъл и безотговорен скъперник няма да те засегне.
Както и да е, успех, дано се съгласи по-нататък да плаща нещо.
Виж целия пост
# 17
Разбирам.. В най лошият случай, ако мога да получа 80 лв от общината - ще се възползвам от това си право.
Търся добър адвокат за консултация в момента, задействала съм се.
Че е скъперник - знам. Но не вярвах, че ще откаже минималната сума за издръжка!
Имайте предвид, че той и родителите му са купували бутуши, дрехи, разни играчки за детето,не е някакъв пълен нещастник, защото тука чета ужасяващи истории във форума и съм потресена!
Днес като се чухме и пак се скарахме, заяви че "пари на ръка няма да ми даде ". Което донякъде ме обижда, едва ли не от 150 лв ще остане крупна сума с която ще се глезя.
После заяви да сме си деляли разни разходи по детето, памперси и т. Н. . Че то ако е така по справедливо ми звучи. Но какво, касови бележки ли да събирам?!  Незнам да ме унижи ли иска или е справедливо? Какво мислите? На мен ми се струва откачена работа и издребняване. Да не говорим колко др странични разходи има освен дрехи и памперси!
Доста са ни опънати нервите и на двамата, обиждаме се като се чуем, обвиняваме - грозна работа! Смятам да говоря с адвокат, но това че каза за подялба на разходи ме обнадеждава че някакъв диалог може да има.
Виж целия пост
# 18
Като го виждаш как си мени мнението ден през ден наистина ли смяташ, че устна договорка ще бъде спазвана от негова страна? Опечи си нещата през съда. Да, ще трябва да вложиш някой лев за адвокат и вероятно някакви съдебни такси, но после пък като имаш съдебно решение, онзи няма мърдане.

И пари на ръка също не е добра идея. Нека всички плащания от него да минават през банка, че не знаеш кога и за какво ще ти затрябват доказателства дали е давал или не.
Виж целия пост
# 19
Вероятно сте права - чиста работа. Ще коментирам, ако има развитие по случая. Благодаря на всички за оказаната подкрепа и повдигане на духа Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Здравей!

В момента минималната и задължителна издръжка, която ще получиш на 100% е 152.50лв на месец. Можеш да поискаш и повече. Ако не се лъжа се взима 1/4 от осигурителният доход на бащата. Тоест ако се осигурява на 1000лв, ще получиш 250 и т.н.
стандартното е -  1/4 от мин.раб.заплата. това е променлива величина. това е минималното и е защитено от закона. таван нЕма. но пък трябва да се доказва. абсурдно е да се твърди предварително, че ще получи 250 лв. при 1000 лв. заплата.

Знам, че да заведеш дело ще ти струва пари, но в такива случаи съда ще накара бащата да ти плати разноските по делото.

А ако сметне, че няма да плаща издръжка, след като е присъдена може да заведеш ново дело и парите се събират от съдя изпълнител ако той сметне, че няма да ти плати със задна дата.
СИ/ЧСИ  събира дължимото както е по съд.решение. това са му правомощията.

Мисли за детето си, този като го е правил сега ще го и гледа.

Успех!
Скрит текст:
Струва ми се разумно и честно да плаща, щом е припознал детето. За вижданията, той нали и без това вижда детето един път в седмицата? Значи не е толкова чак незаинтересован. Може сега да си мисли, че след като не поставяш въпроса, значи ти е ок предишната договорка.

Не му се ядосвай, поговори с него, сигурно може да се разберете и без съд. Не е в твой интерес да се ядосваш и да си късаш нервите, като и без това си толкова натоварена. Запази се здрава заради себе си и заради детето.
Да, а пари от къде?
Устното споразумение а го спазил, а не.
С такива мъже оправия няма, повярвайте.
Има си закони и трябва да се спазват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия