Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Войната вкъщи - проблем с баща ми

  • 2 157
  • 64
Баща ми цял живот е мечтал за зет, който да му помага, да е до него и да е дясната му ръка и левият... За негово голямо съжаление аз се разведох, а мъжът на сестра ми е всичко друго, но не и идеален зет. Мързелив е, не иска да помага и т.н. Като цяло водят война вече няколко години и побъркват мен, майка и сестра ми. Стигна се до гонене, т.е. гони него, не сестра ми и децата, но те вървят комплект. Сестра ми няма да изостави семейството и взе решение, за да е мирно, да спрат скандалите и да вземе квартира под наем. Изпитва страх, че той ще получи инфаркт, ако продължи по този начин и предпочита да се махнат, отколкото да ѝ тежи на съвестта.
Живеем в една къща, но на различни етажи и реално двамата не се виждат, но на него му бърка в душата, че дишат един въздух.
Не знам как да се справя с този човек, възрастен е, има тремор и при най-малък натиск започва да трепери целият.
Говорим с него и той обещава, че спира да му обръща внимание. На следващия ден се започва всичко отново.
Вече всички сме полудели покрай него.
Децата днес плакаха, че няма да живеят вкъщи.

Опитвам се да му обясня, че сега светът е полудял, не е моментът да се дават излишни пари за квартири, че трябва да сме заедно, а не разделени. Нищо не помага.
Какво да правя, как да се справя с този човек?
Виж целия пост
# 1
Остави ги да излязат на квартира. Възрастен човек не можеш да промениш.
Виж целия пост
# 2
С кой от двамата? Според мен зет ви отдавна е трябвало да намери дом за семейството си,  а не да дразни стария човек в дома му. Като не иска да помага, да ходи да мързелува другаде, поне баща ви да не го вижда.
Виж целия пост
# 3
За съжаление, когато живеят няколко домакинства под един покрив, често се стига до такива проблеми.
Затова - всеки да си знае къщата. Не подлагайте децата си на това, време е всеки да тръгне по своя път.
Виж целия пост
# 4
Ех, големи юнаци са тези български мъже. Не могат да подсигурят покрив на семействата си.
Виж целия пост
# 5
Чакай сега - жилището е на родителите ви. Не те трябва да се съобразяват с вас, а вие - с тях. Ако не ви харесва - чао-чао, заповядайте в неделя на обяд.
Виж целия пост
# 6
Покривът се осигурява от двамата заедно, не е нужно жената да отиде наготово някъде. Аз поне не бих, както той не е у тях си сега, по същия начин ще се чувствам и в негов дом.
Виж целия пост
# 7
Аз не знам в какво се изразява мързелът на този презрян зет. Защо трябва да му е дясната ръка на дядото, в какво? Този човек с тремор какво толкова прави? Ако зетят ходи на работа и носи доходи вкъщи, и ако има някакви очаквания от възрастния човек да не се спира и след работа...

То аз затова не ходя при свекърва ми на село, защото започва веднага да ми дава нареждания това да "скопая", онова да не знам си какво, и това в почивния ми ден. Не съм мързелива, но в почивния ден си почивам. Малко ли й "скопава" синът й, та и баджанакът не се спира.

Но както и да е, при цялото ми съмнение във вината на зетя, определено трябва да се изнесат. Децата реагират, както реагират родителите. Ако родителите възприемат местенето като катаклизъм и трета световна, явно и децата ще са притеснени. А ако е като приключение, нещо ново и хубаво, децата тогава ще го чакат даже с нетърпение.
Виж целия пост
# 8
Ха-ха. Приключение с пари? Особено като може да мине безплатно.
Не познаваме използвачи и лентяи?
Виж целия пост
# 9
Марияна, на мен ти ми приличаш на готованката Simple Smile

Права е Човечето - млади и стари по един покрив... особено от онези старите, дето обсебват и нареждат. Много токсично ми се струва, дори на дърти години не се кротват.
Разходите за квартира не са излишни пари. Те ще осигурят нуждото спокойствие, а то е безценно.
Виж целия пост
# 10
По същата причина ще теглим с моя кредит. Макар етажа на който живея да е мой даден от майка ми аз не мога да живея спокойно със семейството си в него, защото баща ми мисли, че ние след работа трябва да правим всичко, което той е решил и то без да ни предупреди.  Лято всеки ден тормозеше мъжа ми със заливане на бетон на разни места, а мен с правене на буркани. И то бетона ни чака объркан, а плодовете или зеленчуците   приготвени с наредени буркани на мивката и т.н.т. Тоест влизаме в двора и поредната задача е там и ни чака, а той знае точно как да я свършим. Естествено, че наблюдаса и дава акъл. Не помогнаха ниразговори ни скандали. Вечно той е жертва и вечно намира за какво да вдигне кръвно или да ревне. Опасявам се обаче, че евентуално изнасяне ще го поболее още повече.
Виж целия пост
# 11
Не аз казвам, че е мързел и лентяй. Навремето, ако бъда честна се стараеше, но започна войната и спря. Проблемът тук е, че не помага лично на него.
Къщата е обща и да, на нашите е, но живеят на различни етажи с различен вход.
Просто съм убедена, че след тази драма, той ще си намери нова. Не знам как да се справя с него вече.

Извинявайте, просто ми се събра доста напоследък с тази драма. Нямам навика да се оплаквам и да търся съвети от чужди и непознати хора.
Виж целия пост
# 12
Марияна, на мен ти ми приличаш на готованката Simple Smile

Права е Човечето - млади и стари по един покрив... особено от онези старите, дето обсебват и нареждат. Много токсично ми се струва, дори на дърти години не се кротват.
Разходите за квартира не са излишни пари. Те ще осигурят нуждото спокойствие, а то е безценно.

Как го разбра?

Правя е Човечето, аз какво казах различно?
Зетят не проявява инициатива да създаде собствен дом или да се изнесе на квартира. Споменато беше, че квартите били скъпи. А аз казах, че така е по-лесно, защото е лентяй зетя.
Чукча не читател???
Виж целия пост
# 13
Няма защо да се извиняваш. С възрастни родители е трудно, хем те ядосват, хем ти е жал и се страхуваш за тях.
Той човека вече няма за кога да се променя, да си гледа здравето, пък младите ще се оправят.
Виж целия пост
# 14
Карамелия, само да ти кажа, че тази драма НЕ е твоя. Това е драмата на сестра ти - няма нужда да се месиш и да заемаш позиция. Живей си в твоята част на къщата спокойно, а те да се оправят.

Който иска безплатен наем, трябва да "плати" с друго - явно баща ти има изисквания от зетовете. На който зет не му харесва - БАААААЙЙЙЙЙЙ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия