Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

какво мислите за името армин?

  • 2 980
  • 32
не знам колко клюка се води, а не съм и сигурна как да използвам сайта хаха Heart но понеже приятелят ми се казва армин и изключително много го ненавижда, се чудех дали мога да получа малко мнения. аз лично много харесват това име, интересно ми е и звучи нестандартно, но и привлекателно 👀 не знам, кажете ми какво мислите вие моля Heart
редакция: за всички които попитаха, не той не е българин, от босна и херцеговина е, колкото за това, че звучи странно на български, предполагам да, аз съм му свикнала, така че не го намирам странно, но ми харесва как звучи Simple Smile в момента живее в америка и хората там трудно произнасят името му, не знам защо винаги ми е звучало типично български тип име, но както виждам повечето хора не са съгласни 😆
Виж целия пост
# 1
Приятелят ти българин ли е? Ако да - ужасно име за българин, ако не - склонна съм да го приема някак си... Но като цяло и мен не ме кефи..
Виж целия пост
# 2
Сетих се веднага за диджей Армин ван Бюрен, като го прочетох.
Ако не е българин- Ок, но иначе е абсурдно.
Виж целия пост
# 3
Доколкото знам, това е немско име. Не ме кефи особено, звучи ми сковано. А и на първо четене е като арабско име.
Виж целия пост
# 4
И аз за диджея се сетих.
Не ми харесва името.
Виж целия пост
# 5
Намерих, че името произхожда от Hermann и е немско. На мен не ми харесва никак, нито Армин, нито Херман. На български звучи странно, сякаш произлиза от думата армия. В действителност от немски Херман е комбинация от Heer и Mann и точно означава войник, боец. За Армин казват, че означава пазител. ПОлзвала съм немски източници.
 
Предполагам, че харесваш името, защото харесваш човека! Късмет в любовта!
Виж целия пост
# 6
Името като звучене много ми харесва, друг е въпроса той, ако го ненавижда правилно ли е да се кръсти така детето му.
Виж целия пост
# 7
Познавах едно момиче - Армина. Туркиня е.
Виж целия пост
# 8
Като чуя Армин и веднага се сещам за Armin Assinger бивш шампион на Австрия по ски бягане и настоящ ТВ-модератор - приятен събеседник, добър водещ, човек позитивен и с чувство за хумор. Иначе.. за името - произходът му е германски (да не се бърка с немски) и затова се среща из средна, западна Европа и из скандинавието. Значението му е на всеобхватен, всевластващ, велик. Та, име като име. Но за българин - нетипично.
Виж целия пост
# 9
не ми харесва това име
Виж целия пост
# 10
На мен ми харесва, има хубаво звучене. Макар, че Армина ми допада повече.
Виж целия пост
# 11
Значението на името Армин идва от немския език. То е с германски произход. Идва от "ermin" ili "irmin", което означава "голям, могъщ". Армин на персийски се пише آرمین‎ и означава защитник. Така се е казвал най-малкият от четиримата синове на един от царете от "Книга на царете" от (940–1020),  Шахнаме - най-значимата национална епопея на Персия. Нейният автор Абу ал-Касим Фирдоуси, в нея се занимава с историята и митологията на древна Персия преди появата на исляма.
Поради факта, че името Армин присъства в персийската митология и като се има предвид, че става въпрос за период преди появата на исляма, се смята, че то не е типично име за ислямския свят и по-често се среща в немско говорящи области.

Източник на информация: Значение и произход на името Армин и Уикипедия
Виж целия пост
# 12
Това ми е едно от любимите имена, като гледам не се възприема много, то обаче и в Германия е остаряло. За Америка и Босна не знам.
Най-известният Армин за мене е Армин Мюлер-Щаал Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Харесва ми името.Благозвучно е и има хубаво значение.
Виж целия пост
# 14
При турското Армина предполагам ударението е на И, при германския Армин  е на А.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия