Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Често нощно кърмене

  • 172
  • 3
Здравейте, мами. Имам бебе на почти 5 месеца, което постепенно само си беше изградили нощен режим и средно се будеше на 3 часа за кърмене. Но през последния месец започна да се буди по-често през втората половина на ноща- заспива към 20ч., първо събуждане около 12ч за кърмене и след това до сутринта се събужда през 2 часа, а понякога по-често. Имам съмнение, че понякога не яде толкова много, а използва гърдата за приспиване, но не съм сигурна. При вас случвало ли се е и каква може да е причината- дали не може да се успокоява и заспива само, или не му достига кърмата или е фаза (въпреки че продължава почти месец вече)? Това нощно кърмене започна много да ме изтощава и се принудих да спа заедно с бебето, за да го кърмя в просъницата. Но това отделно ме притеснява, защото не мога да го науча да си спи само в кошарата. Също така се притеснявам, дали няма да наддаде повече на килограми, защото от самото начало си върви едро- роди се почти 4 кг, на 3 месеца беше 7 кг. Не трябва ли вече по-рядко да се буди за кърмене и да си проспива по-голяма част от ноща, а не обратното? Мога ли да го залъгвам по-друг начин, въпреки че не става с полюшване и не иска да пие вода? Иначе го храня само на кърма и на поискване като през деня няма проблем и средно иска да яде на 3 часа.
Виж целия пост
# 1
Съвсем нормално е всичко това. Моето дете със захранването възобнови нощните кърмения. В последствие при избиващ зъб също се будеше често.
Няма нищо лошо да си спите с детето в леглото. То тепърва се започва сагата със зъбите. Има време да си спи в свое легло, сега е бебе и има нужда от близост до вас.
Да залъгвате нужда е ненужно. Правилно правите като отговаряте на нуждите на детето. Представата ви,че 5 месечно трябва да спи по цяла нощ е нереалистична. Нито на 5 месеца,нито на 1г5месеца спят цяла нощ.
А за наддаването ви е напълно излишно притеснението. Децата не са еднакви, носят различен ген и наддават различно.
Виж целия пост
# 2
Моят син навремето си отказа да прави нощно прекъсване, искаше си редовно кърма нощем и за да не ме терори да ставам, го държах при мен в леглото, докато не навърши 7 месеца. Само внимавах да не го задуша.
Ами, сега си спи с жена си, не ще при мен вече Wink
Виж целия пост
# 3
Моят син беше на нощно хранене до цели 3г, при това на ам, което си е голяма мъка. Също не е изпивал цялото количество. Нормално е бебетата да се будят нощем, спящите по цяла нощ са рядкост.
Няма лошо, че е на спалнята, не си е работа да ставаш на 2-3 часа нощем, казвам го от опит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия