Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

  • 20 181
  • 267
# 180
Здравейте Диана!
Предстои ми да избера столове за хранене, диван и да претапицирам фотьойл и табуретка,но се затруднявам в какви цветове да бъдат.Става дума за всекидневна,прилагам снимка на кухненското обзавеждане (цвят крем като основен и сив плот),вратата на стаята и дограмата са бели,ламината не е нито светъл,нито тъмен,а на прозорците са поставени текстилни щори в наситен,но приятен цвят,който подхожда на стените,определям го като оранжево,но не е искрящо ...Стените се водят цвят "теракота". .
Предварително благодаря,лек ден ви желая!💐
предлагам 2 варианта:
1 бих сложила бяла маса с метални конструкции да доразия идеята на клонките на цветята и без да вкарвам допълнителни цветове, бели са и вратите.
Скрит текст:
2. Мислих какви цветове, другата идея е да заложите на сиво, защото оранжеви щори, лилави цветя са достатъчни, за да не е скучно. Като гледам снимката, и всичко в класически "дървесинни" цветове за маса отпада.
Скрит текст:

Точно заради щорите и цветята не смея да рискувам и реших да се допитам.Абсолютно съгласна за сивия цвят на мебелите,аз обмислях същото,за да не се създаде крещяща или натоварваща обстановка,идеята е да туширам другите два цвята,хем сред сивото те пък ще изпъкнат сами по себе си...Относно табуретката и декоративните възглавници мисля,да бъдат също с нещо оранжево,но разбира се не натрапващо се...БЛАГОДАРЯ ЗА ИДЕИТЕ И НА ДВЕТЕ ВИ!💐
Виж целия пост
# 181
На мен в тази кухня ми липсва нещо зеленко. Идеята е от цветята- розов цвят със зелени листа. Добро равновесие ще внесе.
Виж целия пост
# 182
Аз пак се включвам с молба за идеи по 2 въпроса...споменах по-рано, че правим ремонт на вилата:
1. Въпрос: первази:
Стените са в този цвят

*на определена светлина има леко сив оттенък ( много сиво ще имаме и в интериора)
+ една стена с бетонна мазилка
Вратите ни са изчистени бели, дограмата също бяла

Паркетът ще е ламинат, цвят: натурален дъб.

И сега чуденката е за первазите... ММ в началото предложи МДФни бели, за да са като продължение на касата на вратите, нооооо никъде не съм виждала первазите да са в различен от стените и паркета цвят (обикновено поне с едно от двете съвпада), затова въпросът ми е какво ще ни посъветвате при избора на цвят на первазите? Те ще се виждат най-вече на бетонната стена, на която има 3 врати....

2. 2ро питане: можете ли да препоръчате майстор, добър в правенето на бетонови интериорни мазилки? /може и на личен/
Виж целия пост
# 183
Здравейте, благодаря за възможността да задам въпрос! Това е нашата нова кухня. Леко необмислено поръчах маса, която при поставяне в кухнята я смалява и прави част от шкафовете трудно достъпни. Обмислям да повикам дърводелец, но ако имате препоръки, ще съм много благодарна. Засега сме двама, но искаме да има място за гости.
Виж целия пост
# 184
"Поиграйте" си с кашони с размерите на масата (или друга, която сте харесали), за да видите какви са оптималните размери, за да може спокойно да се обикаля около масата и да се ползва кухнята. Тази наистина ми изглежда голяма за пространството. Може би нещо по-компактно, което се разпъва, когато има нужда? Или затъкнато до стената?
Виж целия пост
# 185
Хрумна ми една идея:
Ако масата е по-височка, може са се сложи над радиатора, така се отваря пространство в средата на кухнята, а пък ако се и разпъва като дойдат гости може да се сложи вече в средата и да се сяда от всички страни. Това, което не мога да преценя е, дали има достатъчно място да се сяда и да се отваря вратата ако масата е над радиатора.
Виж целия пост
# 186
Пробвайте и с кръгла маса с бял плот. Според мен ще е много добре. Но пак може да пречи на шкафовете. Намерете вариант да пробвате как е и когато масата е долепена до стена.
Виж целия пост
# 187
Благодаря за препоръките! Вратата е на хладилник Wink чудя се дали дърводелецът ще може да намали и повдигне масата. Иначе е прекрасна датска маса от 70те, жестоко дърво и много красива. Не ми се ще да изхвърлям.
Виж целия пост
# 188
Много красива маса! Определено! Ще е добре да я запазиш.
Виж целия пост
# 189
аз бих сложила бяла маса
Виж целия пост
# 190
Масата е хубава, но според мен не подхожда на стила на кухнята. Дори да беше по-малка, цвета се “бие”
Виж целия пост
# 191
За мен масата също не се връзва на интериора на кухнята, най добре да е бяла квадратна с опция да се разтяга, иначе кухнята много ми харесва.
Виж целия пост
# 192
Ами според мен е така. Пода е тъмно кафяв, масата ми червенее, сивото трети цвят, бели плотове и мивка, която се откроява и е фокус в стаята.
Кухнята, разбира се, е прекрасна!

Моето мнение е това, авторката може и да не се съобразава.
Виж целия пост
# 193
Цвета на масата внася топла нотка в иначе студена гама цветове. Сивото и бялото са неутрални и вървят с всички други цветове. Това, което може да обедини тези два полюса са столовете, които липсват на снимката. Добре подбрани цветово столове могат да направят връзката и да стане много приятна кухня. Това, което на мен не ми се връзва са цвета на радиатора и дръжките на шкафовете. Бих им сменила цвета в бяло.
Виж целия пост
# 194
За мен цвета на радиатора, дръжките и батерията на мивката са в хармония и си пасват изцяло с кухнята, но масата направо няма място в тази стая, но това е моето мнение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия