Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истанбул [тема 52]

  • 17 023
  • 222
# 165
 Говорих с МЕТРО и  НИШИКЛИ които подържаха редовни автобусни линии до Турция - поне до края на май границата е затворена , а автобуси няма. казаха ми да се обадя след 2 седмици може би щели да имат яснота.Засега  в Турция има правило ЗАДЪЛЖИТЕЛНО   максимум 1 човек на седалка в автобуса което значи , че до отпадането на това правило автобусен транспорт няма да има !
Виж целия пост
# 166
Да продължим с делфините. 😀
Пише, че е в Каракьой.
https://www.facebook.com/groups/2158415860858536/permalink/3226090880757690/
Виж целия пост
# 167
По случай вчерашния празник на Турция, снощи в Истанбул имаше заря. Ето малко снимки:Скрит текст:


Виж целия пост
# 168
Тъжно! Заря без публика. Sad 
Виж целия пост
# 169
https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=auto&tl=b … MalnLHFrhn0LtafKc Турция отвори границата
Виж целия пост
# 170
Ами, реално нищо не е отворила. Такова бе положението почти през цялото време на ограниченията.  Сега отново могат да влизат в Турция само турски граждани (респективно такива с двойно гражданство), както и хора с право на пребиваване в страната. Всички те продължават да подлежат на 14-дневна карантина.
Така че анонсът "Турция отвори границата" не е коректен и със сигурност новината не касае повечето от нас.
Ще почакаме още. Не се спряга засега отваряне и от наша страна... Макар че видяхме колко бързо се решават нещата и не се знае с какво решение ще осъмнем.
Виж целия пост
# 171
Здравейте и от мен! Записвам се, че съм ви изтървала няколко месеца...
Виж целия пост
# 172
Турция предвижда нормализиране през юни
Цък

Есенен Истанбул става все по-реалистичен, но много внимателно трябва да се избират и хотела, и маршрутите.
Виж целия пост
# 173
Не мога да си представя каквото и да е посещение в близките месеци. Какво е Истанбул без тълпи, бутаници по фериботи и пазари, без улична храна от количка? За тази година единственото по-реалистично нещо ми се вижда гръцко море в затънтено селце/остров.
Виж целия пост
# 174
За жалост и аз съм на мнението на Таня. Не виждам как ще отида там и ще избягвам местата със струпване на хора. Нямам никаква идея дали "нашите" хотели ще заработят, не знам и на какви условия и цени ще го направят. Не си представям как ще отидем на което и да е познато или ново място, ограничавайки ползването на транспорт и досега с много хора. Все пак и там ограниченията ще паднат и гъмжилото от местни отново ще си тръгне постарому. Изобщо ми е малко неосъществимо.
Скрит текст:
Някак вътрешно започвам да се примирявам с идеята, че тази година ще си останем с февруарския Истанбул и тайничко благодаря на смахнатата си идея да отидем тогава (при положение, че за април имахме резервация доста преди да ми хрумне таз' щуротия). Така поне малко си взехме от дозата. Ако знаех, че април ще пропадне, щях да си издействам поне още ден, защото за пръв път от пет години бяхме само с две нощувки, а и пристигнахме едва надвечер поради ред забавящи обстоятелства. Но... поне не е без хич.
Замислям един Одрин по някое време... да не забравям езика и алъш-вериша... И май това ще е.
Скрит текст:
За гръцкото море и аз ще се обаждам тия дни. Там така или иначе отсядаме на място без изхранване, а контактите ни с хора (най-вече българи и сърби!) са основно в Лидл... Ще говоря с домакинята дали ще работи и как ще е изобщо и може да отскочим в края на лятото, както правим вече няколко години. Ако стане, ще е програма максимум. Ако не, ще си стоим на четирибуквията и ще се надяваме 2021-ва да е по-благосклонна и да сме живи и здрави, та да се върнем към някаква позната "нормалност".
Би ми било интересно който иска да  сподели как си представя пребиваване в Истанбул по време на пандемия. Защото тя засега остава, въпреки все по-разхлабените мерки, а мегаполисът е доста силно засегнат.
Виж целия пост
# 175
...
Есенен Истанбул става все по-реалистичен, но много внимателно трябва да се избират и хотела, и маршрутите.
Какви съвети ще дадете относно избора на хотел и маршрути?

...
Би ми било интересно който иска да  сподели как си представя пребиваване в Истанбул по време на пандемия. Защото тя засега остава, въпреки все по-разхлабените мерки, а мегаполисът е доста силно засегнат.

Аз трудно си го представям да е както сме свикнали.
Пътуване с кола. Нощувки в апартамент и хранене само в него?
Ама това не е моят Истанбул.
Виж целия пост
# 176
Разкошни снимки със зарята!
Публиката е била от вкъщи по прозорците : )

В момента Истанбул е празен - по камерите погледнах . . . направо е като призрачен град.

Мисля ,че до септември трябва да се е нормализирало положението. Италианци вече са се раздвижили здраво. Има  си пак много народ - и тях по камерите ги проверих : )

От преди малко свалих кадър - Поглед от кулата Баязид:Виж целия пост
# 177
Би ми било интересно който иска да  сподели как си представя пребиваване в Истанбул по време на пандемия. Защото тя засега остава, въпреки все по-разхлабените мерки, а мегаполисът е доста силно засегнат.
Вдигам ръка да кажа Relaxed
Представям си го така, както живея и в момента - маска и дезинфектант в чантата, внимание към детайла. Където има струпване на хора нося маска, на всяко влизане и излизане от закрито помещение се дезинфектирам, в транспорта стоя права и се държа само на едно място. Правя каквото е по силите ми, пък какво ще стане е Божа работа. Живота ми се върна към нормалното, не живея в страх, просто се съобразявам със ситуацията. Все още избягвам безпричинното влизане в магазини за дрехи и подбирам заведенията да има разстояние между масите. 2 пъти бяхме и на плаж,  разполагаме се по-далеч от околните. До няколко месеца и това ще отмине и ще ми остане само маската и дезинфектанта.

Какви съвети ще дадете относно избора на хотел и маршрути?
Каквото смятам да направя и аз - да избера по-внимателно хотела от гледна точка на условия и хигиена, тоест да потърся нещо по-сносно. Бих избрала и апартамент, до досега не ми е попадал приятен такъв. За заведенията същото - където е чистичко и видимо се грижат за хигиената, има поставен дезинфектант за клиенти и масите не са хептен една в друга. Пък човек винаги може да седне с гръб към най-близките хора от съседните маски.
Маршрута, нямам предвид да се избягват определени места заради навалицата - за това ще се погрижат местните. Тяхна работа е в обектите да се пускат по-малко хора, моят принос би бил да избягвам час пик в транспорта, например, или ако влакчето в метрото е пълно просто да изчакам следващото. На Истиклял бих носила маска или бих отишла преди 4-5 следобед. Елементарни неща, които нито биха ми развалили престоя, нито биха ми коствали нещо сериозно. Не бих пропуснала желано място, само защото до там се стига с автобус - маска и едни ръкавици са достатъчни, според моите критерии.

Всъщност, аз вече кроя планове, а днес се сдобих и с лири, че курса пак е доста изгоден.
Виж целия пост
# 178
Здравейте!

Замислила съм екскурзия до любимия Истанбул през октомври, пък дано нещата са окей до тогава. Иначе ще е напълно безмислено да се ходи, ако не може да се насладим на града.
Продължавам да ви следя.
Виж целия пост
# 179
Октомври ми се вижда късно, трябва да се стягаме за следващия грип. Smiley
Аз си мечтая за началото на септември, в хотел, защото си мисля, че ще са по-проверявани от апартаментите.
Обаче за теанспорта не бях се замислила, защото сега не ползвам и нямам тренинг. Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия