Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се пише новела?

  • 616
  • 2
Не знам дали темата ми е за тук.Имам за домашна да напиша новела.Знам какво е това ,но просто не съм сигурна дали трябва да бъде така моля някой да ми обясни подробно или с по-прости думи какво точно трябва да направя.Имах няколко идеи за какво да пиша.Едната от тях е за бедно момче ,което мечтае да стане учен,но никой не вярва в него и възможностите му.Въпреки това той се труди ,учи,изследва и успява да докаже себе си и това ,че е беден не го прави по-малко човек от другите.
Другата ми идея е за момиче ,което е подигравано в училище,защото ходи с опърпани дрехи и скъсани обувки,но по-късно ,неин съученик я среща в магазина и тя бута количка.Пита я кой е това с нея и тя отговаря,че това е майка ѝ.Тогава той разказва на всички ,че майка ѝ е инвалид и семейството и няма финансова възможност .Идеята не е цяла не знам какво да пиша.Имам хубави оценки и ви моля за помощ ,идея.Благодаря!
Виж целия пост
# 1
За новелата е важен обемът, по-голяма от разказ, по-малка от романа.
Трябва да има епически сюжет (Илиада, Одисея, Под игото ). Действието се случва на фона на голямо историческо събитие и героите са част от него.
Името новела означава *новост. Сюжетът трябва да е актуален с времето.
Дано съм ти полезна.
Виж целия пост
# 2
Това са поне 80-100 страници. Какво означава "за домашно"? За понеделник? Какъв ти е крайният срок?

Лично мое мнение - жестоко е да караш някого да пише литература насила. Хайде, есе може. Разказ може би. Ама новела?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия