Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 30 689
  • 737
# 570
Спазих по книжката 4 Мин, но като цяло не му трябваше после много, почти готово си беше.ще видим резултата
Виж целия пост
# 571
Благодаря, момичета! Явно 4 Мин на робота е равнява на 20 на ръка...или почти, съвсем малко го месих после, добре стана, конците опънати.
Виж целия пост
# 572
Браво! Simple Smile
Виж целия пост
# 573
Да повдигна темата Simple Smile
От няколко дни ми излизат снимки с козунаци и се замислих,  че е време за една проба. Вчера ходих до един италиански склад с идеята да си купя брашно, гледах, гледах и повечето брашта Тип 00 са с белтъчини 11% и само брашната за паста са с 14% и взех едно Simple Smile. Ще разваля ли козунака с такова брашно?

П.С. Тази година католическия и православния са много далеч един от друг (4апри-2май).
Виж целия пост
# 574
Чудесна идея за студените събота и неделя, които се очертават. Рецептата на Морена за козунак с тънка коричка и да приготвя хлебопекарната👍😀
Виж целия пост
# 575
Да повдигна темата Simple Smile
От няколко дни ми излизат снимки с козунаци и се замислих,  че е време за една проба. Вчера ходих до един италиански склад с идеята да си купя брашно, гледах, гледах и повечето брашта Тип 00 са с белтъчини 11% и само брашната за паста са с 14% и взех едно Simple Smile. Ще разваля ли козунака с такова брашно?

П.С. Тази година католическия и православния са много далеч един от друг (4апри-2май).
Ако е семола - да...
Вчера обяснявах на една жена точно за италианските брашна...копирам го да се ориентираш какво да търсиш.
"На италианските брашна е важно да гледаш какво пише на пакета с буквата W. С този символ се означа силата на брашното. Т.е колкото е по-високо числото брашното е с повече глутен и е подходящо за по-дълго втасване. За пица изборът варира от W 180 (за кратко втасване) до W 350 (за средно дълго втасване дори при използване на хладилник). Обикновено брашното за пица е със сила 240-280. Но ако мислиш да го оставиш да втасва по-дълго време дори в хладилник заложи на 350, което е тип Манитоба.
Ако не знаеш стойността на W или не е спомената на етикета, можеш да смесиш 50-70% от класическо 00 брашно с 30-50% брашно от Манитоба и със сигурност няма да сбъркаш. Малко е объркващо защото 90% от италианските брашна, които продават в България са все тип 00 от мека пшеница. За по-лесно на самия пакет пише дали е за торти (те са с W140), за ежедневна употреба(те са около W180), за пица(W240-280) и Манитоба, което понякога пак го водят и тип 00. То е с W320-380 според марката и производителя. Брашното от твърда пшеница е семолата, но то не е с високо W. След това има тип 0, 1, 2, които са вече пълнозърнести. "

За козунаци търсиш брашна, на които пише W300 + или поне да е като за пица, т.е с W240-280 . Ако не го оставиш да втасва цяла нощ ще стане и с него.
Ако искаш покажи какво си купила ще ти кажа с каква сила е.
Виж целия пост
# 576
Благодаря, Мики! Явно съм объркала Sad Ето това купих. Само паста ли мога да направя с него, за нещо друго да го използвам?
Виж целия пост
# 577
Ооо това е много хубава семола. Става чудесен хляб с нея. Може да пробваш тази рецепта. В последно време често я правя, уникален става. Само го оформяш като хляб не като питка както е в рецептата.
А иначе и за паста е супер.
Виж целия пост
# 578
Ауу... Мики, страхотен пост, благодаря! Прибрах си го. Simple Smile
Та значи, за козунак - брашно от мека пшеница, а?  Simple Smile
Виж целия пост
# 579
Направо ми прочетохте мислите Simple Smile Тъкмо тези дни и аз бях решила да направя един козунак. Последно правих с квас и се получи супер, а бях готова за провал. Направо надминах себе си. Дано не е било късмета на начинаещия, че този квас си е едно главоболие и той. И аз скоро ще метна едно козуначе да си припомня...Simple Smile
Виж целия пост
# 580
Благодаря, Мики! Задължително ще го пробвам тази събота/неделя Simple Smile
Виж целия пост
# 581
О, с квас са най-хубави козунаците. Едва ли е късметът на начинауят, щом имаш активрн кяас, пак ще се получи. Аз хляб вече не пека и храбя кваса само заради козуначените печива.
Виж целия пост
# 582
Джемма и ние не печем и имам един квас в хладилника от лятото. Сега мисля да го активирам няколко дена и да видим какво ще направя. Не съм го хранила от лятото. Но четох че не му пречело. Като се захранел пак да шупне, ставал.
Виж целия пост
# 583
Дойде ли време за козунаци Mr. Green

О, с квас са най-хубави козунаците. Едва ли е късметът на начинауят, щом имаш активрн кяас, пак ще се получи. Аз хляб вече не пека и храбя кваса само заради козуначените печива.
Джема, по коя рецепта ги правиш? Аз имам ръжен квас, но напоследък не пека, на 2-3седмици, отива на палачинки.
Виж целия пост
# 584
Морена, да с мека. Твърдата е за хляб и паста.

Аз вече открих сезона преди няколко дни с този козунак. Не е с квас, но е със съвсем малко мая. Ако се направи само с манитоба може да втасва цяла нощ.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия