Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да накарам детето да започне да яде хляб

  • 1 954
  • 25
Детето е на 8 .
Виж целия пост
# 1
И какво толкова важно има в хляба, че да го караш?
Аз не ги карам моите и рядко ядат. Може би за сандвичи само.
Виж целия пост
# 2
И защо? Хлябът не е нещо полезно и нужно.
Виж целия пост
# 3
Не е нужно да го учите, ако не иска. Въглехидрати може да си набави от много други източници. Ако се храни баласнирано, не виждам проблем.

Дъщеря ми също не ядеше хляб на тази възраст. Съвсем умишлено при захранването го избягвахме, за да не придобие навика манджа+хляб. Чак на 2 г. предложихме. Постепенно с времето си избра сама кога ѝ е вкусно. Сега е на 15 г., хапва препечена само филия понякога, сандвич 1-2 пъти в месеца или със супа/леща/боб. Доволна съм от резултата.
Виж целия пост
# 4
И моята дъщеря не яде хляб с храната, но яде други тестени, така че не виждам причина да настоявам за хляба.
Виж целия пост
# 5
Моето дете яде хляб само на сандвичи, всичко останало го яде без хляб. Така е било винаги, а аз не настоявам.
Виж целия пост
# 6
От малка не ям особено хляб. Ям сандвичи но рядко и задължително запечени. Така просто да седна с манджа или нещо да ям хляб абсурд.(с изключение на един или два вида манджа, баница с хляб и пържени филийки но се старая да е рядко наистина). Като бях малка са се опитвали да ми вкарат хляба, за вечеря поне към манджа, може би защото не се засищах и смесвах много различни храни.
Не мисля че това че не ям хляб, ми пречи по някакъв начин както е казала Не се сърди, човече въглехидрати могат да се набавят от други източници
Виж целия пост
# 7
Много хубаво е решило детенцето.Хлябът не е това, което беше.
Без хляб ми е много леко на стомаха.
Виж целия пост
# 8
И моето дете не яде хляб. Яде го само като сандвич, или пица, но вече и пица отказва. Паста от твърда пшеница е по- добър вариант.
Виж целия пост
# 9
Право е детето.
Виж целия пост
# 10
И моят син не яде хляб. Изключително рядко на сандвичи или като ми писне и се чудя каква закуска да направя пържени филии. На 14г. е вече, никога не е ял.
Виж целия пост
# 11
Да имаше кой да каже на родителите ми да не ме учат да ям хляб...
Виж целия пост
# 12
Едно време беше друго. Даже ме учеха, че без хляб не се яде.
Виж целия пост
# 13
Синът ми също е научен да не яде хляб. Понякога хапва сух хляб, когато купим заедно от хлебарницата, но това се случва по два пъти в годината. Филии и сандвичи не признава, само готвени манджи.
Виж целия пост
# 14
Супер ми е странно да се яде без хляб, но дъщеря ми също не го иска и въобще не настоявам. Иначе пица, баничка, спагети обича. По принцип не я задължавам да яде нещо, което не иска. Считам, че организмът си подсказва какво му е необходимо и какво не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия