Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да накарам детето да започне да яде хляб

  • 3 033
  • 37
# 30
О, повярвай, огромна е разликата между домашен хляб и купуван. Аз ползвам хлебопекарна от 6 години. Няма сила, която да ме накара да опитам купуван хляб.
Не се сърди човече,  аз моето дете съвсем съзнателно го приучих да яде хляб. Тя макарони, пици, кифли, бисквити не ядеше. А вместо да давам допълнително минерали, в- витамини, предпочетох да разнообразя храната, като включа и  по филийка хляб на ден. С други въглехидратни не ми се получи, само хляба прие. Правя хляб с различни видове зърно.
Виж целия пост
# 31
Дъщеря ми приемаше въглехидрати с картофи, ориз, боб, леща, овесени и други ядки, грис, кус кус, царевица, плодове и мляко, да чукам на глава, не е имала проблем с витамините. Като цяло успяхме да постигнем разнообразно меню и го отдавам точно на липсата на сладко и тестени. Като дете бях злояда, доста съм обмисляла проблема и наблюдавах други злояди деца. При повечето точно тези 2 неща забелязах като фактор, затова малко експериментирах с нея Simple Smile 

За съжаление авторката не се включи повече, за да каже доколко разнообразно е менюто на детето или каквито и да е продробности...

Скрит текст:
И ние сме на хлебопекарна, но на никой вкъщи не му се отразява добре Flushed
Виж целия пост
# 32
Моето дете също не е приучвано по типичния маниер манджа/хляб.
Понякога пожелава сандвич, пица, но това е нормално, разбира се. Готвено се хапва без хляб. Въглехидрати се набавят с много други храни.
Виж целия пост
# 33
Един от проблемите на готовия хляб е не толкова състава му, а че не го изчакват да втаса добре и преждевременно го мятат да се пече. По този начин маята продължава да работи в стомаха и го раздува.

Вкъщи се яде многозърнест хляб на сандвичи, към готвено рядко.
Виж целия пост
# 34
Маята е жив продукт и ми е много интересно как продължава да действа след изпичане на хляба в пещта.
Виж целия пост
# 35
Един от проблемите на готовия хляб е не толкова състава му, а че не го изчакват да втаса добре и преждевременно го мятат да се пече. По този начин маята продължава да работи в стомаха и го раздува.
Това не е вярно.

"Температура
Температурата и ферментацията на дрождите са тясно свързани, затова при работа с мая, трябва да сме прецизни с температурите. За щастие, ако знаем няколко основни принципа, това не е толкова сложно. Маята е латентна при 1-2 ° т.е. дрождите спят. Те се събуждат при овлажняване и повишаване на градусите до 10°, като ферментацията се ускорява с всеки градус повишаване. Оптималната температура за хранене и размножаване на дрождите е между 20° и 25°. Над тези градуси ферментацията се забавя постепенно и при 60° напълно спира. Затова е важно при активиране на маята или добавянето ѝ към тестото, да ползвате топла вода, но не гореща. Това би убило дрождите."
http://www.gotvetesmen.com/polezno/food-and-health/809_Kak-da-rabotim-s-maya?.php
Виж целия пост
# 36
Не знам къде е истината, технолог в хлебозавод е автор на твърдението.
Виж целия пост
# 37
Може и да има нещо, може би ако не се изчака втасването докрай остават непреобразувани въглехидрати, но няма как самата мая да оцелее след печенето. Между другото има сума ти противници на маята изобщо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия