Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 396

  • 30 891
  • 738
# 720


Добро утро момичета Two Hearts
Хубави почивни дни ви желая!
Благодаря за поредния превод на Навид Шахзад!
Виж целия пост
# 721


Здравейте и добро утро момичета.
Съседите празнуват Шекер Байрам - завършека на месец Рамазан.
Да им е честит, че и ние си чакаме новините след това.
Успешна събота на всички.
Така ще сме и днес:


Виж целия пост
# 722


https://www.facebook.com/notes/engin-aky%C3%BCrek-the-actor/sanc … /2411068455857758

Момичета, поредният 9-ти анализ от Навид Шахзад.

„Санджар Ефе – малко светлина”
Навид Шахзад

Скрит текст:
Един лъч светлина се промъква през бетонната стена, която Санджар е построил около сърцето си, докато държи малкото топло тяло на хлипащото си дете и я носи у дома; но не преди спешен ДНК тест да потвърди бащинството му. Обявявайки правото й да живее в бащината къща, той поставя детето на леглото. Разплаканото лице на Мелек, с очи и коси като на майка си, е сърцераздирателна гледка за Санджар, който изглежда неловко и зле, докато предава Мелек на грижите на сестра си Зехра. Събитията от тази нощ го разтърсиха дълбоко-той беше зашеметен от неочакваното завръщане на Наре и научавайки, че има осемгодишна дъщеря, живота му се обръща с главата надолу, като огромна сеизмична промяна. Точно  когато си мислеше, че е оставил миналото си зад себе си и се канеше да се успокои, връщането на Наре нарушава не само сватбата му, но и всякакво подобие на ред в живота му. Външният вид на детето също е постоянно напомняне за майка й, която е миниатюрна физическа версия на Наре с големите си сиво-зелени очи, порцеланова кожа и маса от къдрава коса. И това не е всичко. Мелек проявява същия дух като майка си, въпреки последните шокиращи събития, които биха извадили от равновесие възрастен, камо ли осемгодишно дете. Каквато майката такава и дъщерята, тя е силно, независимо, интелигентно дете, което по независещи от него обстоятелства (или на майка си) е принудено да порасне за една нощ.

За разлика от майка си, която обиква Санджар от момента, в който го е видяла, Мелек се притеснява от мъжа, за когото й е казано, че е баща й особено, след като е видяла как се отнася с майка й до степен, че я изхвърля от дома си. В края на краищата, не е лесно да се чувства удобно в домакинство на възрастни, които са й напълно непознати, което включва мъжа, който сега определя като свой баща. Първите им срещи не са се отразили добре на Санджар, а Мелек крещи на баща си с негодувание фразата: „Не знам защо майка ми те е обикнала!”. Въпреки че Зехра, Елван и Яхя я посрещат с непосредствена и готова топлина, Халисе остава властна и далечна, Мелек усеща с инстинкта на дете, че Менекше категорично не я харесва. За едно малко момиче да се изправи пред толкова много непознати, след като стана свидетел на убийство и прибързано бягство от една страна в друга, и все пак да се държи със самообладание говори за възпитанието й от Наре. Самотен, уплашен и повече от малко изгубен, първият пробив в изграждането на първоначалната връзка между баща и дъщеря се случва, когато Мелек не може да спи без майка си. Това малко разплакано личице разтопява сърцето на Санджар, тъй като нищо не го е докосвало откакто са се разделили с Наре; и той, с малък, нежен нюанс на усмивка на лицето си предлага колебливо да спи в същата стая. Мелек с готовност приема предложението му, извърта разплаканото си лице, обръща се и заспива.

Ако Санкар дори за миг си помисля, че първата нощ до дъщеря му ще бъде ново, щастливо преживяване, мислите му са разбити от новината, която носи Гедиз. Наре е на път да се самоубие!

Оставяйки спящото дете и усещайки колко силно бие сърцето му, Санджар се приближава до хижата на склона на скалата, придружен от също толкова паникьосан Гедиз и вечно верен Каврук. Емре Кабакушак, режисьорът на сериала, използва заснемане от високо на Наре, застанала на върха на страховитите скали, когато се вижда как колата на Санджар пристига на мястото на инцидента. Когато Наре разперва ръце, сякаш ще излети, виждаме как черната му кола спира пред хижата в облак прах. Панорамна снимка подчертава колко са незначителни човешките животи в по-широката схема на нещата, и че, дали ни харесва или не, съдбата играе огромна роля в живота, който ние си мислим, че контролираме.

Струва си да си спомним, че най-голямата болка идва не от откъсването на крилата и да бъдеш неработоспосебен насилствено, както беше Наре в миналото, но като откъснеш крилете от себе си, както понастоящем Наре. Само тя знае от собствения си опит какво означава това ужасно падане и колко болезнено е да оцелееш и да не умреш, когато искаш. Сред това вътрешно объркване тя чува ехото на това, което е накарала дъщеря си да обещае: Мелек ще направи всичко, което майка й прави! Трепереща и травматизирана, отчаяна, както е Наре, тя не може да остави такова наследство и за втори път, малкото момиче е тази, която спасява майка си от сигурна смърт. Също толкова обезумял Санджар я моли да не скача и умолително протяга ръце към нея. Сцената с високо напрежение се разиграва сред острите сини скали на мълчаливите планини, когато слънцето започва бавно да изгрява. „Недей”, моли се Санджар чувствайки, че сърцето се свива в устата му. Наре най-накрая се връща към живота, но тогава хвърля червената копринена лента и половината черупка в краката на Санджар, преди да потегли с колата си с главоломна скорост.

Редувайки с ретроспекции Наре и Санджар, които се смеят и състезават помежду си на коне, двете коли са се втурнали по опасен криволичещ път, с алармиране и тревога Санджар крещи на Наре да отбие. Засичайки я на завой, той се опитва да избухне в ярост на нейната "глупава акция", вместо да изрази истинския страх, който се опитва да потисне. Докато плюят отрова един върху друг, именно очите му го издават. Как копнее да я прегърне, за да се увери, че все още е жива, да я утеши, но тези ужасни емоции - гордост и гняв за минали "престъпления" - ги държат на една ръка разстояние. На върха на езика на Санджар е да отговори на гнева на Наре „Кой си ти?“ и действието да блъсне с ръката си по капака на колата е знак за нарастваща неудовлетвореност, не само при упорития отказ на Наре да обясни защо е планирала да се самоубие; толкова, колкото и при ненавременните прекъсвания на Гедиз, които стават малко прекалено чести.

Докато стигне до вкъщи, адреналинът отшумя и травмата сега надделява. Сърцето на Санджар се разпалва, докато разказва на разтревожените си брат и сестра състоянието, в което се намира. "Но аз си мислех, че тя ще умре", реакцията е смесица от облекчение и ужас при мисълта за смъртта на Наре. Едва успял да се контролира, той показва превъзходно самообладание пред семейството си. Но при вида на спящото си дете, повече от всякога приличащо на майка си, Санджар най-накрая губи самообладание. Психически и емоционално изтощен, "планината" на човека в крайна сметка е пометена от приливна вълна от дълбока скръб, която разтърсва тялото му. Потискайки риданията, за да не събуди детето, Санджар Ефе се срива до леглото на дъщеря си.

Новият ден носи допълнителни предизвикателства, тъй като Санджар в новата си роля на баща запознава Мелек с останалата част от домакинството и неговите обичаи. Ситуацията далеч не е идеална, тъй като Наре се връща, за да вземе дъщеря си обратно, което отваря поредната глава на спорове между родителите. През тези няколко часа, в които опознаваше дъщеря си, жадното за любов сърце на Санджар отново започва да бие с лека радост, докато споделя анекдотична семейна история с широко отворените очи на малкото момиченце. В "светилището" на личната стая, където Санджар ходи в скръб в продължение на години, баща и дъщеря започват да комуникират нежно, когато той й казва: "от осем години не съм чувал гласа ти”. „Не мълчи сега “, за радост на Мелек. За Санджар присъствието на детето е като балсам, който омекотява жизнената болка от раздялата с любимата му. За Наре детето е нейната причина да живее. В това отношение и двамата несъзнателно поставят огромна тежест върху малките рамене на дъщеря си. Тя е светлината, която прави дните им по-ярки, животът им по-смислен и действа като катализатор за това, че любовта им се преражда в пламък. Но преди противопоставянето между бащата и избягалата майка, и детето, малкото "семейство" на Санджар трябва да се изправи пред непромокаем, непримирим враг в лицето на Гювен Челеби.

"Когато за първи път ме нарече татко, не ме помоли да й купя велосипед. Помоли ме да я спася!” Санджар отново се нахвърля върху Наре, докато обвиненията срещу нея се увеличават. Първият им кратък момент на нежност, когато Наре научава колко Санджар е плакал за нея, се случва по ирония на съдбата, докато и двамата са зад решетките. Този момент, точно както епизодът след самоубийство е прекъснат грубо от Гедиз (отново!) И Яхя. И така започва приключението за спасяване на дъщеря им, без която никой не е пълен!
[/i][/b]
Благодаря за поредния анализ на Шахзад!Чудесен колаж.Heart

Момичета, Hug

Приятен ден.
Виж целия пост
# 723


Момичета Two Hearts
Време за обяд...
Може чай и банички...
Виж целия пост
# 724


Не питай за цената на мечтата –
бори се, литвай, падай и умирай!…
Носи я винаги напред – в ръката,
възкръсвай: ставай, искай и намирай!
.....................................................................
.......................................................................

/ Людмил Янков /

Добре е да имаме мечти, но още по-добре е да мислим, че ги заслужаваме.Thinking

А Санджар, какво ли мисли.....
Виж целия пост
# 725


Ден за релаксс една усмивка на Санджар.
Виж целия пост
# 726


За ЕА:
".........................................................Енергията и желанието му да експериментира са изключително привлекателни.
...................................................."
Марина Хичкова

Съгласна, но Енгин трябва вече да се появи.
Виж целия пост
# 727

Малко красота за вечерно настроение.

И да добавя нещо. При мен денят вече отминава  - хванах залеза и  направих снимка.


Виж целия пост
# 728


В очакване да се свалят якетата...
Виж целия пост
# 729

Малко красота за вечерно настроение.

И да добавя нещо. При мен денят вече отминава  - хванах залеза и  направих снимка.
  Марта, много красив залез 😍

  П. П. Я, какво чете Ураз 😎

Виж целия пост
# 730


От сета в Черна Гора.Берен/Мелек на 27 май - четвъртък, ще отговаря на въпроси в профила си в инстаграм.https://www.instagram.com/p/CAil7V8HPmp/

Клик в/у линка за цялата реклама.
Ураз в реклама на прахосмукачки "Бош".
В нея чете книгата "Тишина" на Енгин. "Бош" и "Тишина"... Ясно...
Виж целия пост
# 731


Добро утро момичета Two Hearts
Нека днешният най-български ден да е пълен
със слънце и много хубави неща!

Честит празник на всички ученици, учители и дейци на културата!Виж целия пост
# 732
Добро утро!Честит празник на всички учители, ученици и особено родители! Тази година имахме трудна ситуация, но не се предаваме 🙂
Трябва да ви кажа, че имаме прекрасни учители и съм щастлива, че децата ми познават и ги възпитават такива хора, дори по-добре от мен понякога ❤️

Хубав ден на всички!

Виж целия пост
# 733
Добро утро,Честит празник! Hug

Интересно, какво ще ни каже прекрасната, малка Берен.Heart

Момичета, Hug

Приятна неделя.
Виж целия пост
# 734


Нашият писател...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия