Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Велоаргометър след секцио

  • 417
  • 4
Здравейте,

Не знам дали темата ми е за тук, но ще се радвам, ако някой може да сподели опит, защото се замислих днес над тази тема.

Преди почти месец родих със секцио, като идеята ми беше да правим с бебето хубави разходки, за да мога и аз да се раздвижа. Е, ситуацията сега обаче не го позволява, затова се чудих дали е безопасно да използвам велоаргометъра за кратки леки тренировки вече (около 4 седмици след операцията). Разбира се, ще се консултирам с лекар след празниците. Като цяло се чувствам добре, абсолютно подвижна съм и много ми се иска да се пораздвижа вече.
Виж целия пост
# 1
На мен лекаря ми каза най-малко 3 месеца да изчакам за каквито и да е упражнения. Най- добре си попитай лекар и ти.
Виж целия пост
# 2
Според мен е много рано месец след секцио за упражнения, дори и леки. Секциото не е лека операция, навътре режат много пластове, мускули.
Ако преди това си спортувала - около 3 месеца след операцията можеш да започнеш с леки упражнения, задължително ненатоварващи корема.
Ако не си спортувала преди - 6 месеца минимум. Аз не бях спортувала и дори след 6 месеца много ме боля коремът няколко дни при движение.
Все пак, тук можем всичко да си пишем, консултирай се с лекар. Препоръчително е с този, който е правил секциото. И го слушай, лекарите знаят най-добре.
Виж целия пост
# 3
Боя се да не получиш херния, ако си напрягаш много коремните мускули.
Виж целия пост
# 4
Благодаря на всички за отговорите! 💐 Ще се чуя с лекаря ми след празниците.Тъй или иначе не съм се забързала за никъде. 😊 може би наистина е по-добре да изчакам, все пак карането на колело си е по-натоварващо от ходенето, да не си докарам някоя беля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия