Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съмнение за извънматочна бременност?

  • 499
  • 6
Здравейте, пиша с огромно притеснение... Първо да кажа че съм с цикъл, който варира между 30-36 дни преди да споделя случващото се... Този месец очаквана дата на МЦ между 07.04 - 09.04.. така и не ми дойде. Направих тест за бременност 4 дни след очакваната дата и показа втора бледа черта.. Веднага се обадих на лекаря си каза ми да го посетя на 16.04. При преглед с вагинален ехограф не се останови нищо, пуснах кръвни, които показаха стойност 106,3.Извика ме отново на 23.04 като ми каза да пусна изследвания същия ден показаха 232,8..За нея това бил показател за извънматочна бременност. Последва пак преглед с ваг. ехограф отново не се видя нищо. Нито в матката, нито някъде друга.. Препрати ме при друг лекар понеже не правела такива операции.Той още преди да ме прегледа само по кръвните резултати ми каза ела в понеделник за операция. Най - страшното е че никой от двамата не видя нищо но са сих че трябвя да ми се отстрани тръбата /незнайно коя/. След като чух директно си тръгнахме... На следващия ден отидохме при трети доктор, който беше предварително уведомен че съм с поставена непотвърдена диагноза"извънматочна бременност". Той също още никъде нищо не видя но ме иска в срядя(29.04.)за преглед с готовност за оставане в болница и последваща лапароскопия... Моля ако някой се е сблъсквал с нещо такова да сподели.. Не е ли още рано за тези заключения като това ми е едва втора седмица закъснение..
Виж целия пост
# 1
Трябва да се пусне ново кръвно изследване, защото между 16-ти и 23-ти стойността може да се е вдигнала от вътрематочна бременност,но тя да е спряла да се развива и стойността да е паднала.
Ако третата стойност пада- ви съветвам да изчакате да се изчистите сама, ако се покачва, но нямате кървене или болки- пак изчакайте още 2 дни ипуснете ново изследване, за да сте сигурна.
Ако е извънматочна бременност все пак е хубаво да отидете в голяма клиника с добра апаратура и лекари, за да се опитат поне да визуализират проблема на ехограф. Това не винаги е възможно, но ако има шанс да се види, за да не ви бърникат безразборно е за предпочитане.
Но стойността се удвоява на 48 до 72 часа. От 16 до 23 трябваше да е поне около 600.
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
 
Преди няколко дни си направих тест и беше положителен. По изчисления от последния ми цикъл съм в 3 седмица. Преди три дни започна леко зацапване, обикновено след посещаване на тоалетна. Зацапването е от много ама много бледо розово до много бледо кафяво. Изчетох доста по темата и попринцип, това зацапване уж е нормално но при мен започна и болка долу ниско. Болката не е постоянна, някой път е тъпа друг път пък е пронизваща. Днес например беше пронизваща и за около минута но след ходене по малка нужда спря веднага. Не знам какво става, първа бременност ми, а се намирам в Англия и поради коронавируса няма да ме прегледат скоро. Какво мислите възможно ли е да е извънматочна.
Виж целия пост
# 3
Как си в трета седмица,нещо не си изчислила правилно.Извънматочната боли в ляво или в дясно,болката отива към бедрото даже.
Виж целия пост
# 4
Мерси за отговора Simple Smile. В 3та съм беше планирано, а преди това сме ползвали предпазни средства и няма как да е от по рано. Свърши ми на 30 април, а си направих ранен тест (определя до 5 дни по рано) и по изчисления трябва да ми дойде цикъла из тези дни а аз вече имам 4 положителни теста. Хванах се найстина доста рано за това и никой  няма да ми обърне внимание тука. Болката е в ляво сеедно е яйчник и не е постоянна, само като се напъна нещо.


Как си в трета седмица,нещо не си изчислила правилно.Извънматочната боли в ляво или в дясно,болката отива към бедрото даже.
Виж целия пост
# 5
Чак в 5-6 г.с. съм получава болки и кървене при двете ми извънматочни.Не се филмирай,изчакай си датата за преглед и успех!
Виж целия пост
# 6
Мерси много, ще поизчакам още Simple Smile Хубав Ден ☺
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия