1ч захар може и да използвате кафява захар но имайте предвид че не е много сладка, но е по здравословна от бялата захар.
1 ванилия
1 сметана заквасена
1ч пакетче набухвател
4 яйца
1ч чаша кисело мляко
1ч чаша олио
1,2ч брашно тука е важно докато не стане патечка вие си приценявате. По принцип 1,2 чаши 400г е добре.
Как се прави:
В един съд смесвате яйцата със захарта и разбивате добре след това слагате олиото, киселото мляко смесено предварително със набухватела и ванилия и всичко това го разбърквате. Време е да се добави и брашното с леки движения добавяте малко и разбърквате така докато свърши количеството брашно и стане хомогенна смес.
В тава намазана с олио или масло и набрашнена встрани за да не лепи слагате сместа може и да използвате и хартия за печене но ако нямате такава и този вариант е също добър. Пече се на 180 градуса. За 30,40 минути това зависи от мощността на вашата фурна.
За да сурпирате блатовете трябва първо да истинат.
За сиропа ще ви трябва:
1ч пр. мляко и 150г захар
Не е нужно да се ври само да се затопли млякото за да се разтопи захарта. И сурпирате блатовете.
За крема между блатовете:
Може да използвате нишесте какъвто е по вкуса ви.
След това разбивате смената с миксер и слагате върху блатовете и декорирате с ягоди ядки и каквото пожелаете няма лимит в това.