Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Торта с ягоди и пухкав крем

  • 550
  • 3
Съставки за блата:
1ч захар може и да използвате кафява захар но имайте предвид че не е много сладка, но е по здравословна от бялата захар.
1 ванилия
1 сметана заквасена
1ч пакетче набухвател
4 яйца
1ч чаша кисело мляко
1ч чаша олио
1,2ч брашно тука е важно докато не стане патечка вие си приценявате. По принцип 1,2 чаши 400г е добре.

Как се прави:
В един съд смесвате яйцата със захарта и разбивате добре след това слагате олиото, киселото мляко смесено предварително със набухватела и ванилия и всичко това го разбърквате. Време е да се добави и брашното с леки движения добавяте малко и разбърквате така докато свърши количеството брашно и стане хомогенна смес.
В тава намазана с олио или масло и набрашнена встрани за да не лепи слагате сместа може и да използвате и хартия за печене но ако нямате такава и този вариант е също добър. Пече се на 180 градуса. За 30,40 минути това зависи от мощността на вашата фурна.


За да сурпирате блатовете трябва първо да истинат.

За сиропа ще ви трябва:
1ч пр. мляко и 150г захар
Не е нужно да се ври само да се затопли млякото за да се разтопи захарта. И сурпирате блатовете.

За крема между блатовете:
Може да използвате нишесте какъвто е по вкуса ви.

След това разбивате смената с миксер и слагате върху блатовете и декорирате с ягоди ядки и каквото пожелаете няма лимит в това.
Виж целия пост
# 1
Заквасена сметана не се разбива с миксер, защото става прекалено втечнена и няма да се получи крем.
Виж целия пост
# 2
То да е само сметаната....с мед да я намажеш тази торта 😀
Какво е 1ч пакетче?
1,2 ч брашно?
Къде е този пухкав крем споменат в заглавието на рецептата 🤔
А отгоре се слага чиста сметана, без захар или мед?
Виж целия пост
# 3
Ахам, и на 4 яйца, чаша олио и чаша мляко, които са все течни, 1,2 чаши брашно ще сгъстят... Нали знаете, че "1,2" е различно от "1-2"...

И след една чаша захар в блата, за сиропирането му използваме още 150 г захар, разтворена в прясно мляко Astonished. ШЪУМРЪ...

А как точно кафявата захар е "по-здравословна"? Не се синтезира и тя до въглехидрати ли, нова биохимия ли има тука някаква, за която нАуката не знае... Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия