Какво повече НЯМА да купя - 17

  • 78 514
  • 756
# 600
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.
Не е било "замразино" - в смисъл държано за дни на -18°С, а е "подмразено". За да го направи гилотината на такива точно срязани, равни филийки се оставя за малко, колкото да се стегне, във фризер и после се нарязва. Вече нарязаното се поставя в тарелката и машина го запечатва, вкарвайки и газ вътре. Ще излъжа на състава на газа, но е смес от въгрероден диоксид и някакво азотно съединение. И на опаковката пише да се остави отворено поне 5 мин, преди готвене, за да излети конкретният газ. Той пък се слага, за да запази "свежия" вид на месото. От кислорода в атмосферата се окислява и променя цвета си....
А ледът се запазва неразмразен от факта, че хладилниците за месо са с температура от -2 до +4°С. Просто под 0 ледът си стои твърд.
Виж целия пост
# 601
Изобщо не ставаше дума конкретно за майонезата, а за принципното "аз не купувам, правя си сама". И аз много неща правя вкъщи, но няма как всичко да се прави у дома, за да сме сигурни, че е качествено. Не ми се спори. Кой разбрал, разбрал.

По темата: в последно време НЕ купувам почти нищо от хипермаркетите. Нещо спряха да ме привличат артикулите им. И друго съм забелязала- влезе ли продукт като артикул в хипермаркетите, качеството драстично пада.

Да споделя още, че съм разочарована като цяло от хлябовете, които се продават навсякъде в магазините. Купувам, престоява 24 часа и след това е мухлясъл.
Виж целия пост
# 602
Dolce, въобще не беше лютива горчицата, и си стисках очите от солено 😁😁 явно съм уцелила някое не читаво бурканче, щом казвате , че по принцип е хубава.

Ако не ми харесва горчицата по някаква причина (най-често ми е много люта), прибавям добре овкусена майонеза. На солената горчица, ако прибавиш малко захар, плюс майонеза, ще стане много по-мека и приятна.
Виж целия пост
# 603
Да споделя още, че съм разочарована като цяло от хлябовете, които се продават навсякъде в магазините. Купувам, престоява 24 часа и след това е мухлясъл.
Защо не опиташ да съхраняваш хляба в хладилник? От както пенсионирах кутията за хляб, мухлясал не съм имала в къщи.
Виж целия пост
# 604
То е ясно, че има начин да се съхранява хлябът, така че да не мухляса, но въпросът е, че качеството на масовия хляб е отвратително.
Моето решение е да купувам от пекарни. Държа го в панерче в шкаф. Вкъщи един хляб се търкаля по около седмица и изсъхва, но не мухлясва. Предпочитам да дам малко повече пари и да се разходя, вместо да ядем незнайно какво и да хвърлям хляб. Понякога купувам 2 хляба и прибирам единия във фризера, докато изядем другия.
Виж целия пост
# 605
Това,че мухлясват бързо не е ли признак,че все пак има нещо истинско в него?
Иначе съм съгласна,че никакъв вкус няма купеният хляб,а видове безброй.
Виж целия пост
# 606
Не. Добрият хляб трябва да има трайност до 72 часа, при съхранение на сухо място. Това, че мухлясва се дължи или на неправилно съхранение, или на не спазена технология на производство.
Виж целия пост
# 607
Моят хладилник не е в ред и на всичко прави ледена коричка. Възможно е да е бил и такъв случая с месото от Лидл. По принцип от там оплаквания нямам.
Не че ги защитавам, наясно съм с месото от веригите, но и аз оттам купувам често, защото ми дават ваучери, които няма как да изразходвам по кланиците и по-малките месарници...
Виж целия пост
# 608
Писах на Метро и са ми отговорили, че искат да знаят от кой магазин съм купила бикините, искаха ми и телефон за обратна връзка, но се чудя за какво им е - аз всичко им обясних.

Нашият хляб (нарязания) стои в хладилника. Купувала съм и от пекарна - двойно и тройно по-скъп (в зависимост от вида) - яде се, има по-хубава консистентност, но е кисел. Предполагам, че се свиква.
Виж целия пост
# 609
Моят хладилник не е в ред и на всичко прави ледена коричка. Възможно е да е бил и такъв случая с месото от Лидл. По принцип от там оплаквания нямам.
Не че ги защитавам, наясно съм с месото от веригите, но и аз оттам купувам често, защото ми дават ваучери, които няма как да изразходвам по кланиците и по-малките месарници...
С ваучери на Содексо пазаруваме месо, колбаси, кашкавал, масло, сирене в Бозмов. Значи и други месарници би трябвало да приемат.
Виж целия пост
# 610
Категорично няма да купя повече шампоан Тресеме!!!! Отврат, косата ми лепне, не се пени и като че ли съм я намазала с лепило!!!! Източих бойлера да я изплакна!!!!
Виж целия пост
# 611
Категорично няма да купя повече шампоан Тресеме!!!! Отврат, косата ми лепне, не се пени и като че ли съм я намазала с лепило!!!! Източих бойлера да я изплакна!!!!
Отвратителен е. Отгоре на всичко  ми се зачервиха и очите, което никога не се е получавало от шампоани, явно направих някаква непоносимост.
Виж целия пост
# 612
Повече няма да купя макарони-звездички Дерони:

Варих ги 20-25 минути, а според описанието трябваше да са готови за 8.
Виж целия пост
# 613
То и на спагетите май пише, четрябва да са готови за около 8 минути 🤔 Мисля, че е, защото по италианските рецепти пастата трябва да е ал денте (леко сурова, да залепва за зъба), защото така се усвоявала по-добре от организма
Виж целия пост
# 614
То и на спагетите май пише, четрябва да са готови за около 8 минути 🤔 Мисля, че е, защото по италианските рецепти пастата трябва да е ал денте (леко сурова, да залепва за зъба), защото така се усвоявала по-добре от организма
Спагетите и обикновените макарони ми се сваряват за 10-12 мин. А тези звездички са ал денте дори и след 15, с други макаронени изделия не ми се е случвало.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия