Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

  • 7 524
  • 305
# 195
Два дена ходя по болници. Днес ходих за изследвания. Ами всичко е наред, само холестерола е малко повече. Ще трябва да отида и на кардиолог. Ама след 7 ми. В Русе. Обаче! Моята докторка е много интересна! Всички са само с маски и дори без. И преглеждат в кабинетите си. А моята беше с маска и шлем. И не преглежда в кабинета си, а на прага му! Пита ме колко ми е било кръвното. Интересно, ако не знаех колко е! Не вкарва в кабинета си. Пише малко на изуст! Изписа ми ново лекарство за кръвното. И ми даде направления за изследвания и кардиолог. Та ще видим какво ще стане.
Виж целия пост
# 196
Действай нататък, но имам чуството че всичко ще е наред.То с тези изгъзици последно време здрав се разболява.И аз съм на периоди ,преди дъжда търчах като моторетка ,днес не ми се мърда.А имам бъз да варя , искам или не-трябва.Та отивам ,малко духа тук та какъв огън ще е не знам, но пък кратък ще  е и ще сложа ламарини да го загатая.Но колкото да не искам, то си иска ,та ще ми мине изведнъж.Хем се зарекох да не пипам нищо като не ми е кеф.Че топлих боб, ама съм забравила котлона силен и  за минути запуши.Онзи ден бе.
Виж целия пост
# 197
Добро утро!
Янке, Пл беше дълго време с високо кръвно. Смени няколко лекарства, най-ниското му беше 170, не се повлияваше. И той като тебе с по-висок холестерол. Но препоръчаното от кардиолог спиране на цигари, ограничаване на въглехидрати и други благинки   не приема. Тогава и не се движеше много. Последно ЛЛ му предписа и л-во против холестерола + за кръвното. Започна да го пие, в сегашната работа е постоянно в движение. Ами кръвното постепенно спадна. Сега е малко над нормалното. Диетата не я е почвал, но пък понаправи мускули.
Ще те стегнат и тебе, няма страшно.
Моята ЛЛ работи в нов, честен център, 3 ЛЛ са там. Сега е постоянно заключено, като пристигнеш звъниш на тел. Тя излиза, мери темп. с някакво като пистолет и те пуска вътре за преглед. Аз нали кашлях близо 4 месеца и искаше да ме преглежда на 10 дни - съвсем  сериозни прегледи си бяха. Това да ми предпише нещо от вратата или да даде направление - изключено. Понеже е и ЛЛ на Мрънчи - няколко пъти консутира Ани по месинджър. Гледа детето на екрана, приближаваха камерата към проблемната зона и даваше указания. Че  за тамошните ЛЛ все всичко е наред, няма проблеми, ще се израсте.
Да минават всички болести, корони и подобни!
Какво ще правите днес?
Аз чакам да се затопли и - навън.
Виж целия пост
# 198
Добро утро,момичета мили!
     Пия си кафето и слушам музика.После ще подхващам задачите.Вчера цял ден се пазарих с майстори.Отминаха забраните и започнаха да обикалят,да си търсят работа.Това лято ще ремонтирам покрива и приемам оферти.Интересно,че всеки,който се качи да измери покрива,го изкарва с различни размери-все доста по-голям от действителния размер.Да им се чудиш на акъла,не се ли сещат,че имам чертежи.Чакам още една фирма,по-сериозна,но след време.
     Янче,имам усещането,че всички карат така на изуст.И  им нямам доверие.Една кардиоложка така ми сменяше лекарствата всеки път,без да се замисли.Дори и когато бях доволна от лечението.Е,зарязах я.
     Желая ви хубав ден!

Виж целия пост
# 199
Яжке, изкърпвахме покрива, уж да е бригада и да стане бързо и качествено, но ни излъгаха доста.Поиска 500 лв капаро и нататък нямаше как да се откажем.Самоковски мургави бяха и питах дето работили, че на доста хора поправяха ,дет се вика на цялото  село, никой не се оплака, или само нас минаха или не смеят да си признаят хората че са прекарани..Лъжат, наумили си бяха цифра и то не договорената, та поне редиха качествено ,няма теч, че и това става.За другото не ми се говори.Нямаме опит, но ти потърси нещо, дето не примамва с евтиния ,като мен, че излезе двойно.
Не ми се чува вече за ремонти.А то си реве.Искам нова къща.От две стаи и баня.И ако може без метър двор.Или с 50 квадрата за китки.Чакам да изпръхне малко и да почвам нещо.Утре ни е съборът ,но няма да има нищо.Друг път са се настанили сергиите по центъра,сега няма и една. И гости няма да имам, чудя се какво да си готвя за мен, нещо хем да отбележа ,хем да ми се яде ,че нещо  искам друго да е,каквото да наготвя. Вчера картофени кюфтета хапнах горещи, три -четири,добре като за мен.Май да се разходя до магазина трябва...Чао за сега.
Виж целия пост
# 200
Привет и от мен!
Слънчево и свежо е. Само за разходка. Снощи имах внучета на гости с преспиване. Преди малко заминаха на село. Пия си кафето и ще подхващам от някъде. Трябва да седна и да направя документите за Касата, имам камАра за гладене, за разнообразие ще събера едно пране и ще простра друго. Ако ми се танцува мога да поканя прахосмукачката за партньор. Ей такива забавления имам за днес. По-забавно не може и да ми е.
БОРЯНЧИЦЕ и аз предлагах на гаджето да асфалтираме двора на сеЙо. Шегичка, разбира се. Сварили ли сиропа от бъз?
ЯЖКЕ, пред труден избор си. Дано уцелиш правилните хора, да ти оправят качествено покрива. Кефиш ме с музикалните поздрави.
АЙША, трябва да взема пример от теб. За разходки все не ми остава време. По-точно време има, но го запълвам с други занимания. Не е похвално!
ЯНЕ, какви са тия прегледи на прага на кабинета? Ами ако ти се налага да отидеш при гинеколога и той ли на прага ще те прегледа? Wink Да се надяваме, че поне лекарствата ти е нацелила докторката. Мери си кръвното по няколко пъти на ден, в едно и също време. Записвай си. Гледай да не е след хранене, че тогава леко се повишава.
ШПУНЦИ, навярно си вързала кънките и се приготвяш за скъпи бабини гости. Весело изкарване!
Всяко нещо в един момент свършва. И кафето ми свърши. Знак, че трябва за започвам работа. До после. Спорен ден! Гушкам ви!
Виж целия пост
# 201
Фло, тя само моята е такава паника! По време на грип само при нея се влиза с найлонки на краката! То голямо пазене, голямо нещо - сакън да не се затрие, че светът ще свърши! Бе, може и да е права за себе си!
Борянке, свари ли бъза? Сироп или сок прави? И аз по това време все правех, но сега няма за кого.
Виж целия пост
# 202
Ще си позволя втори пост на тази страница,защото искам да ви покажа нещо,което ми хареса.Много поучително.
Скрит текст:
А Бог каза НЕ!

Помолих Бог да вземе моята гордост,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че гордостта не може да се отнеме,
от нея се отказват.

Помолих Бог да излекува дъщеря ми,
прикована в леглото от своя недъг,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че душата й е невредима,
а тялото й е само временно.

Помолих Бог да ми даде търпение,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че търпението е резултат от изпитания
и не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми подари щастие,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че ми дава благословение,
а дали ще бъда щастлив, зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че страданието отделя човека
от житейските грижи и го доближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза ми, че духът трябва да израстне сам,
а Той само ще го подрязва,
за да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща,
за да мога да се радвам на живота,
а Той ми отговори: “Не”.
Каза, че ми дава живот,
за да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите
така както той ме обича
И Бог каза: “Ти най-накрая разбра
за какво трябва да молиш...”


Клаудия Вайс

   Вижте какво открих:
Виж целия пост
# 203
И що втори пост на същата страница да не е нещо непозволено от нравите?Не че ми пука- Яне ,сок, сироп с толкова захар няма да пипне никой. 15 буркана и един останалия сок и няколко ягоди да не хвърлям.Нямаше нет ,скъсана оптика , може тези от балкански поток да са я изровили.Ама и не ми  е доБре а се точех на много работа днес. Утре ще  е, и  без това през ден -два вече ми е сила.И като казвам , не че нищо не правя, просто не е очакваното.
Ягоди за прън път откъснах някоя, нови са, млади, няма, ама сбрах за един ,нататък ако има -добре.
Виж целия пост
# 204
Вчера взех внучките вкъщи. Затъжени сме и само се гушкаме
Габче, писах ти телефона на лични и да се обаждаш.
Адаш, изписаха ми - regenoveh и след три месеца на контролен преглед.
От града ни " на една педя" си имаме Мин. бани.Другия месец трябва да гледам внучките и ще ги водя на СПА.
Шпунцче, намалям работата, защото не мога.
Янче,преди да отидеш на кардиолог си записвай налягането три пъти през деня ( така ми беше казал моя ЛЛ).
Борянка, подсети ме за картофени кюфтета, за утре и ще варя фасул.
Айша, и аз така казвам, да минават тия корони и подобни.
Фло, и аз като Луси сама се боядисвам, че и щерката.ММ откакто сме се оженили го подстригвам.Има на тила си бенка и все му я наранявали.
Лека вечер!
Виж целия пост
# 205
Честит празник на Словото и на Духа! Да пазим това, което са ни завещали дедите и да се гордеем с Буквите, които имаме! За да усетите силата им, напишете с тях нещо хубаво!
Виж целия пост
# 206
Честит празник! Най-българският празник! Ден, в който няма човек да не се чувства празнично!
Виж целия пост
# 207



ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЯНКА, ШПУНЦ, ГРЕТИ, КРЕМЧЕТО, ДИДИА, ТАНУ, МАЯ, МАРИНКА.

Винаги слушам и пея с вълнение Химна на братята Кирил и Методий. Свързвам го с моята първа учителка, др. Данчева, с празника на буквите, с шумните и весели манифестации, с божурите от бабината градина.

Желая ви слънчев ден, приятелки!
Виж целия пост
# 208
Честит празник - най-светлият, най-слънчевият, най-усмихнатият!
Да бъде и пребъде бъларският дух и слово!


Вълнувам се на този ден, настръхвам като слушам Върви народе, възродени.....
Спомням си шума, глъчката, усмивките, манифестациите и многото божури и люляк....

Виж целия пост
# 209
Да ни е честит празникът на буквите,
Най- светлия, най цветния!
Честит празник на всички учителки
в темата!
Цял ден си припявам” Върви народе възродени...”
и едни спомени ме връщат в ранното детство.
На тази дата ни раздаваха свидетелствата след манифестацията.Спомням си в първи клас имахме представление и аз играех пчеличка.Класна ми беше др.Папазова, светла и памет.
Ние и бяхме последния клас, след нас се пенсионира.Ех, мили детски спомени.
Днес се чух с моята курсова , толкова много се зарадва, че и тая година
не съм я забравила.
Ех, учители, винаги сте тема за разговор.Бъдете благословени!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия