Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пластмасова коронка на зъб?

  • 405
  • 3
Преди време една зъболекарка ми прави коронки на три зъба. Тогава когато ги прави, ми предложи, докато станат металокерамичните коронки на зъбите, да сложим временни пластмасови коронки, които да защитават зъба. Сложихме пластмасовите коронки, обаче после аз имах работа и не отидох повече при нея. След няколко месеца пък, няма пари за металокерамиката и така си останах с уж временните пластмасови коронки вече 4 г. Нямам проблеми с тях, не са паднали, не са се счупили, изглеждат добре. Мисля да ги сменя с металокерамика чак като се счупят или паднат, но засега не дават такива признаци. Освен това си стоят бели и не си променят цвета. Не знам каква е тази пластмаса от която ги направиха преди 4 г. но изглежда като керамика направо.
Само едно се чудя - тази пластмаса дали не е нещо токсична или някакъв друг проблем да има с нея. Навсякъде казват, че пластмасовите коронки се използват само като временни за 2-3 месеца максимум и след това трябва да се заменят с керамични. А моята пластмаса стои вече 4 г. Дали с времето тази пластмаса не става нещо вредна. Дали да ги сменя, въпреки че още не са се счупили. Как мислите?
Виж целия пост
# 1
Пластмасата позволява просмукване на слюнката и разтворените в нея вещества към зъбите, което може да доведе до увреждането им. Може под короните да е започнал кариес или да е стигнало до некроза на пулпата. Затова се ползват само като временни корони в рамките на няколко месеца.
Виж целия пост
# 2
А ти си завлякла горката жена с пари да ти плати зъбите на лабораторията ! Въобще какво питаш като си признаваш, че дефакто си откраднала от докторкота ти! Крадлив народ сме!
Виж целия пост
# 3
Не ми се мисли какво е състоянието на зъбите след 4 години носене на временни коронки, не разбирам и защо човек сам би си прецакал така зъбите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия