Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

  • 11 462
  • 351
# 300
Здравейте,ще съм ви много благодарна ,ако някой ми помогне да разчета резултатите от изследванията .Правени са в 12+4.Не успях да кача снимка ,за това ще ги напиша така-извинявайте за дългия пост.
TSH ( Тиреотропен Хормон )      4.197   mU/l   0.550 - 4.780
FT 4 ( свободен Т4 )      20.41   pmol/l   11.50 - 22.70
 БХС 11-20 седмица
 *** ОБЩИ ДАННИ***
 * Възраст към термин * 33.2 години
 * Гестационна възраст * 12.4 седмици.дни
 * Метод на определяне на гестационната възраст * CRL
 БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 4500 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 640 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 610 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 5500 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 17000 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6700 бременни
 Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е 1 от 100000 бременни
 * Биохимични и УЗ показатели (11-14 г.с.) *
 PAPP-A (плацентарен протеин) MoM 0.54 част от медианата
 Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM 1.13 част от медианата
 NT (нухална транслусенция) =<3 1.35 mm
 NT (нухална транслусенция) MoM 0.86 част от медианата
Виж целия пост
# 301
Здравейте,ще съм ви много благодарна ,ако някой ми помогне да разчета резултатите от изследванията .Правени са в 12+4.Не успях да кача снимка ,за това ще ги напиша така-извинявайте за дългия пост.
TSH ( Тиреотропен Хормон )      4.197   mU/l   0.550 - 4.780
FT 4 ( свободен Т4 )      20.41   pmol/l   11.50 - 22.70
 БХС 11-20 седмица
 *** ОБЩИ ДАННИ***
 * Възраст към термин * 33.2 години
 * Гестационна възраст * 12.4 седмици.дни
 * Метод на определяне на гестационната възраст * CRL
 БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 4500 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 640 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 610 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 5500 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 17000 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6700 бременни
 Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е 1 от 100000 бременни
 * Биохимични и УЗ показатели (11-14 г.с.) *
 PAPP-A (плацентарен протеин) MoM 0.54 част от медианата
 Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM 1.13 част от медианата
 NT (нухална транслусенция) =<3 1.35 mm
 NT (нухална транслусенция) MoM 0.86 част от медианата

ТСХ ти е високо. През първия триместър трябва да е до 2, за това се консултирай с ендокринолог.
Виж целия пост
# 302
Благодаря,а резултата от БХС.Питам защото не знам точно кое да гледам.Едни казват горните резултати,а други долните които са за консултиращия.

ТСХ ти е високо. През първия триместър трябва да е до 2, за това се консултирай с ендокринолог.
[/quote]
Виж целия пост
# 303
Благодаря,а резултата от БХС.Питам защото не знам точно кое да гледам.Едни казват горните резултати,а други долните които са за консултиращия.

ТСХ ти е високо. През първия триместър трябва да е до 2, за това се консултирай с ендокринолог.
[/quote]


Числата при болестите са генерирани на база възраст и това си е чиста статистика, а не точна прогноза.   Показателя на нухалната транслуценция е под 3, което е добре, показател е че няма признак за някаква аномалия. При мен беше 1,85мм. АГ-то ще ти обясни най-добре, аз само това успях да разчета. Smile
Виж целия пост
# 304
Здравейте!
Какво мислите за пакетите за проследяване на бременност? Изгодни ли са? Струва ли си?
Какви са предимствата и недостатъците им?
Виж целия пост
# 305
Здравейте, да питам при стомашно неразположение какво може да приемам освен активен въглен?
Виж целия пост
# 306
Здравейте пак съм аз.
Интересува ме дали този талон номер 3 който гинеколожката ми го иска от личната лекарка за вписване може да бъде взет от друг човек а не лично от мен, на работа съм по цял ден и е доста сложно с взимането от личната.
Благодаря!
Виж целия пост
# 307
Здравейте пак съм аз.
Интересува ме дали този талон номер 3 който гинеколожката ми го иска от личната лекарка за вписване може да бъде взет от друг човек а не лично от мен, на работа съм по цял ден и е доста сложно с взимането от личната.
Благодаря!
Да не би да говориш за направление №9 за проследяване на бременност?

При всички случаи, звънни на личната и я питай.
Виж целия пост
# 308
Аз за #9 пратих приятелят ми да го вземе. Предварително се бях чула с личната и го беше подготвила дори.
Виж целия пост
# 309
Здравейте пак съм аз.
Интересува ме дали този талон номер 3 който гинеколожката ми го иска от личната лекарка за вписване може да бъде взет от друг човек а не лично от мен, на работа съм по цял ден и е доста сложно с взимането от личната.
Благодаря!
Да не би да говориш за направление №9 за проследяване на бременност?

При всички случаи, звънни на личната и я питай.

Ами записала съм си картон номер 3.
Гинеколожката ми го каза 2 дни преди да отида при нея да го взема.
Ще звънна все пак да питам да не би аз да бъркам нещо.
Иначе минах БХС сега на този преглед трябва да ми пускат за ХИВ и т.н до колкото  разбрах.
Виж целия пост
# 310

Ето нагледно как трябва да изглежда. Точно №9 ти трябва. Не вярвам АГ-то да ти търси №3 Simple Smile
Виж целия пост
# 311
Могат ли да се пият капсули Лаксена при бременност?
Виж целия пост
# 312
Могат ли да се пият капсули Лаксена при бременност?

Ако съдържат сена, недей. Противопоказна е при бременност. Опитай сироп Лактулоза или Фрутилакс . 2рия е по-лек плодов и на мен не ми действа, но на теб може и да ти.
Виж целия пост
# 313
Аз така пратих мъжът ми да ми вземе направление за проследяване на бременност. Уж всички всичко бяха разбрали.. И накрая- направление за преглед. И понеже беше издаден в края на месеца, нямаше как да се смени, се записах месец по-късно за ЖК.
Ама точно така, като на снимката трябва да изглежда ПРАВИЛНОТО направление.
Виж целия пост
# 314
Здравейте, имам малко глупав въпрос за храненето, но е важно за мен Знам, че колбаси са забранени, защото са сурови, но може ли шунка, която е стоплена в микровълнова фурна?

Мерси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия