🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 3

  • 45 184
  • 738

Анкета

Кои участници са най-подготвени?

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

# 555
И тука всичкото е cheese и аз обяснявам, че бялото саламурено сирене е фета чийз.🤷🏼♀
Аз качота не съм опитвала, но манчегото ми е едно от любимите.
Виж целия пост
# 556
Kaчота,пекорино и още едно от тези в МШ не съм опитвала.И аз не съм виждала тук Качота, сигурно има-но не е разпространено. По принцип -италианските сирена не ги познавам много.Нормално-аз съм в Белгия. Опитвала съм повече френски и холандски сирена. Българското сирене не е  известно тук,но познават фетата,та българското е "нещо като фета"..Купувам  най-често Фета или турско сирене,като заместител на българското-защото ги има в големите супермаркети,в сектора за чужди  стоки от съответната държава. За българското-трябва да ходя до БГ магазин специално.
Виж целия пост
# 557
Качота съм взимала дори от Лидл и Била, не е толкова рядко сирене у нас, но за мен има вкус на кашкавал.
Тази лидълската е прясна...освен това е произведена в Германия и няма много общо с италианската качота. Тя е зряла, ароматна и твърда. Има я в натурален вариант или с разни неща в нея(като например трюфел или боровинки). Любимата ми качота е "пияна" защото се прави с вино. Страхотна е! До преди година се намираше в Метро.


Така изглежда прясната качота (зряла 20 дни), няма нищо общо с лидлълската:


Така зрялата:
Виж целия пост
# 558
Да, и аз разгледах снимки и видях, че е по-различно от това, което съм яла. Примерно тази от Добрев, която сме купували, си има вкус на овчи кашкавал, нямаше тази коричка. Следващият път ще пробвам в Италия.
А пекориното ми е любимо, но не всяко, в Италия и от Метро съм яла наистина вкусно, други са били твърде солени или твърде силни на вкус.
Виж целия пост
# 559


MasterChef България

⭐"Mного ни липсва това, че заради пандемията не успяхме да отидем до Япония. Трябваше да пътуваме април, както всяка година и ни е ужасно тъжно. Надяваме се скоро всичко да се оправи, за да успеем да отидем и да се заредим с нови рецепти, техники, посуда. Мен най-често ме спират по летищата.Последната случка беше с един метален пулверизатор за свежест на суровата риба, който на скенера прилича на граната." Chef Петър Михалчев






MasterChef България

"Моето мото е: нямам контрол върху обстоятелствата, в които ме поставя животът, но контролирам начина, по който ще реагирам на тях. Всички имаме избор как да реагираме – дали ще изпаднем в отчаяние и депресия, или ще се мобилизираме и ще дадем всичко от себе си, за да излезнем пак в печеливша позиция. Това беше урокът за мен. И още нещо изгря като слънце – начинът, по който се грижехме един за друг. Добрите хора са повече от лошите – нека не го забравяме." Chef Silvena Rowe





MasterChef България

“Може би е време след това състояние да възродим много неща. Видяхме, че е възможно да сме по-единни и би било прекрасно, ако успеем да използваме вълната, за да развием България. Това развитие трябва да е в посока селско стопанство, както и туризъм, но не само морски, а и свързан с местата с минерални извори. Съсредоточим ли се върху природата, с наличната ни сила в ИT бранша тук можем да си живеем прекрасно.” Chef Андре Токев
Виж целия пост
# 560
Роу е яхнала метлата 🤣
О, боже.
Виж целия пост
# 561
Държи се отвратително.

А иначе: асамблира, товачка, хлябче...
Виж целия пост
# 562
Толкова зле обяснява Роу - "правим си такова, това го слагаме тука...".
Виж целия пост
# 563
А с Неда умрях от смях, голям шемет е. Роу е отслабнала много, трябва да отбележа. Иначе, нейните Мастър класове са най-тъпи с тези вегански идиотии. Готвач=блендерист и това е. Димитър ми хареса в задачата с баничката, много може това момче, много. За другите беше ясно, но младо момче да е правило баница, евала.
Виж целия пост
# 564
Михалчев как се е барнал!



Язък за обеците и пръстена на Силвена! Ако не си отваря устата, няма да ѝ проличи лошотията.

Виж целия пост
# 565
Стрес теста ме забавлява засега:) Виолина много мрънка обаче.
Шеф Роу чу ли я накой като каза дИбели 😄
Виж целия пост
# 566
Ние в Пловдив така си говорим. Joy дИбели, пИпИруда... Мдаааа
Баницата на Митко изглеждаше супер добре, тънки кори, добре изпечена.
Стрес тестът е голям смях за тези, които гледат. Очаквах Добата да понесе Митко на гърба си. 😂
Виж целия пост
# 567
Добре, никой ли не намери един изолирбанд да лепне на шапката на Ивайло?? Пък и кой се снима с такава шапка в предаване?
Виж целия пост
# 568

MasterChef - Епизод 21, Сезон 6 (18.10.2020)


Виж целия пост
# 569
Мадам Роу много странен мастърклас проведе. Непрофесионално беше такова поведение. И нито веднъж не ми хареса някое от веганските ѝ произведения. Може би предната торта да изглеждаше добре, но в нея имаше кашу, кашу и пак кашу. Аз обичам кашу и то много, но от сто грама мога да се гътна, тежки ядки са. А бЪргърът дори не изглеждаше апетитно. Не съм веган и едва ли ще ми се случи да ям такъв, но предполагам, че и тези, които биха го яли, първо ще го възприемат с очите си. Радвам се, че Неда не се поддаде на психоатаките шефски и си пускаше блендера, въпреки таковачкото-онаковачкото.Grin Laughing И накрая ми се стори, че нейният бургер се е получил по-вкусен от на баш майстора.Grin
Другата неделя ще треперя пък за Краси. Може неговото предложение да не се е получило, както е очаквал, но само той имаше по-различна идея от месенце + сосче. Виолина ми стана симпатична, очаквах по-силна съпротива и несъгласие, но тя се държа съвсем прилично. Дано не изгори на елиминациите заради Краси, ще бъде тъпо.
Баничките изглеждаха много добре, обаче точно тези на Елени не видях добре и въпреки големите похвали, вече ми се прокрадва едно съмнение, че малко повече от заслуженото я възнаграждават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия